Barselona Otelleri

Sıralama:
  • Otel Ara
  • Tur Ara
  • Uçak Ara
 
0
0
Tamam
Uçuş Ekle
0
0
0
  • En fazla 9 yolcu ile arama yapılabilir.
  • Bebek ve Koltuklu Bebek sayısı toplamı Yetişkin sayısına eşit veya daha az olmalıdır.
TAMAM
Ekonomi
TAMAM
Sonuçları Sırala

Barselona / Barbera Del Valles

Hotel Exe Barbera Parc

Sadece Oda

Standard Double Room

Detaylar

69,29 2.633,10
249 yorum baz alınarak TripAdvisor seyahat sever puanı 5 üzerinden 3,5

Barselona / Cerdanyola Del Valles

Hotel Exe Campus

Sadece Oda

Double Room

Detaylar

74,43 2.828,20
228 yorum baz alınarak TripAdvisor seyahat sever puanı 5 üzerinden 3,5

Barselona / Barcelona

Urh Cıutat De Mataró

Sadece Oda

Junıor Suıte

Detaylar

74,87 2.845,14
365 yorum baz alınarak TripAdvisor seyahat sever puanı 5 üzerinden 3,5

Barselona / Barcelona

Eurostars Executıve

Sadece Oda

Twın Room

Detaylar

75,73 2.877,71
99 yorum baz alınarak TripAdvisor seyahat sever puanı 5 üzerinden 4

Barselona / Cerdanyola Del Valles

Hotel Exe Parc Del Valles

Sadece Oda

Standard Room

Detaylar

86,40 3.283,01
241 yorum baz alınarak TripAdvisor seyahat sever puanı 5 üzerinden 3,5

Barselona Otelleri ve Fiyatları & Barselona Tatili

Doğası, tarihi, kültürü ve sıcak insanlarıyla Avrupa’nın en sevilen ülkelerinden biri olan İspanya,  dünya genelinden çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Tarihin en önemli ülkelerinden biri olan İspanya’nın en popüler turizm bölgelerinden biri ise Barselona. Kendine has doğası, sanat tarihi, kültürü ve gastronomisiyle seyahatseverlerden yoğun ilgi gören Katalan bölgesi, dolu dolu bir tatil geçirmek isteyen ziyaretçilerine sayısız deneyim sunuyor. Barselona konaklama seçenekleri ise son derece zengin. Her tarza hitap eden ve her ihtiyaca yanıt veren Barselona otelleri, ziyaretçilerin şehrin tadını doyasıya çıkarmasına yardımcı oluyor. Peki Barselona’da neler yapılır ve nereler gezilir, biliyor musunuz? İşte bu eşsiz şehir hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar…

Barselona'da Unutulmaz Bir Tatilin İpuçları

Barselona, unutulmaz bir tatil deneyimi için arayacağınız her şeye sahip, adeta kusursuz bir şehir. Akdeniz’in tadını doyasıya çıkarabileceğiniz plajları, eşsiz mimari yapıları, müzeleri, açık alanlarda sergilenen sanat yapıtları, saklı doğal cennetleri ve futbol kültürüyle bir tatilden aradığınız her şeyi fazlasıyla veren şehirde yapabileceklerinizin sınırı yok! Dilerseniz denizin ve kumsalın tadını çıkarabilir, dilerseniz birbirinden eşsiz Katalan lezzetlerini keşfedebilirsiniz. İsterseniz eşsiz Akdeniz tınılarıyla insanın kalbini coşturan müzik etkinliklerine katılabilir, isterseniz de dünyada sanata yön vermiş ölümsüz isimlerin ayak izlerini takip edebilirsiniz.

Barselona tatilinizi unutulmaz bir hale getirmek için mutlaka tatil öncesinde araştırma yapmanız ve katılmak istediğiniz aktiviteleri belirlemeniz gerekiyor. Şehre gitmeden önce kalacağınız oteli seçmeniz ve rezervasyon yaptırmanız da son derece önemli! Barselona merkez otelleri, yoğun turist ilgisi sebebiyle genellikle rezervasyonsuz bir şekilde ziyaretçi kabul etmiyor. Öte yandan, katılacağınız etkinliklerin ücretlerini de araştırmanız ve önden bilet alma şansınız bulunuyorsa bu işlemi de gerçekleştirmeniz, tatilinizi verimli geçirmeniz açısından çok önemli. Bilet alma işlemini gişeye bırakmanız durumunda istediğiniz etkinlikleri kaçırma ihtimaliniz bir hayli fazla! Öte yandan Barselona’da aniden karşınıza çıkacak seyyar satıcılardan ya da hediyelik eşya dükkanlarından gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmek için yanınızda nakit euro bulundurmanız da çok faydalı.

Gaudi'nin Eserleri ve Modernizm

Barselona’ya gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken eserlerin başında, dünyaca ünlü Katalan mimar Gaudi’nin dünya mimarisine damga vuran yapıları geliyor. Art Neoveau akımının öncüsü olan Gaudi’nin eşi benzeri görülmemiş yapıları, mimari kuralları alt üst eden tasarımları ve masalsı dokularıyla görenleri hayran bırakıyor. Modern mimarinin öncülerinden olarak kabul edilen Gaudi, aynı zamanda önemli bir felsefenin temsilcisi. Eserlerinde inanç, umut, merhamet gibi kavramları sembolleştiren dahi mimar, mimaride kullanılan kalıpların aşılabileceğini, mimari yapıların özgün birer sanat eseri gibi değerlendirilebileceğini ve yaratıcılığın sınırsız olduğunu ispatlayan ilk isimlerden biri. Barselona’da mutlaka ziyaret etmeniz gereken Gaudi eserleri ise şu şekilde:

  • La Sagrada Familia
  • Palau Güell
  • Casa Vicens
  • Teresian College
  • Casa Calvet
  • Bellesguard
  • Park Güell
  • Casa Mila
  • Güell Pavilyonu
  • Colonia Güell Kilisesi
  • Sagrada Familia Okulları

La Rambla Caddesi ve Şehir Merkezi

İspanya’da gezilecek yerler denince akla gelen ilk noktalardan biri, Barselona’nın merkez caddesi olan La Rambla. Şehrin nabzını tutmak ve Barselona’nın kültürel dokusunu keşfetmek için kusursuz bir cadde olan La Rambla, aynı zamanda alışveriş tutkunlarının da uğrak adresleri arasında bulunuyor. Mağazaları, restoranları, kültürel mekanlarıyla göz kamaştıran cadde, boydan boya bir şölen yerini andırıyor. Ayrıca Barcelona en iyi oteller listesindeki birkaç işletme de bu cadde çevresinde yer alıyor.

La Ramble Caddesi’ne deniz tarafından girdiğinizde, hemen yakınınızdaki Kristof Kolomb Heykeli’ni ziyaret edebilirsiniz. Turistlerin en çok ilgi gösterdiği eserlerden biri olan Kristof Kolomb heykelinde fotoğraf çektirdikten sonra caddeyi keşfetmeye devam etmeden önce Martin Museum’u gezebilirsiniz. Caddenin ilerleyen kısımlarında ise çok sayıda restoran, çiçekçi, hediyelik eşya dükkanı ve mağaza bulabilirsiniz. Dilerseniz küçük tiyatro gruplarının gösterileri için bilet alabilir, dilerseniz de alışverişten sonra küçük Katalan kafelerinden birine oturarak yöresel lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz. Şair Larcia Lorca’nın “Bitmesini istemediğim tek cadde” olarak tanımladığı La Rambla Caddesi’nde yapılacak etkinlikler o kadar çok ki tüm gününüzü burada keyif ve eğlence içinde geçirebilirsiniz.

Barselona'nın Plajları ve Deniz Aktiviteleri

İspanya seyahati denince akla gelen ilk duraklar arasında birbirinden güzel Barselona plajları da bulunuyor. Akdeniz’in en etkileyici plajlarının büyük bir bölümü, Barselona’da ziyaretçileri bekliyor. Burada yapabileceğiniz deniz aktiviteleri, saymakla bitmez! Denizin tadını sevdiklerinizle rahatça çıkarabilir; deniz bisikleti, deniz motoru, jet ski gibi su taşıtları kiralayabilirsiniz. Tekne turlarıyla şehir etrafındaki bakir koyları ziyaret edebilir, tüplü ve tüpsüz dalış aktivitelerine katılabilirsiniz. Ayrıca plajlarda elektrikli bisikletlerle panaromik gezintiler yapabilirsiniz. Barselona plajları, lezzet bakımından da size eşsiz bir deneyim vadediyor. Plajlarda hizmet veren restoranlarda Akdeniz mutfağının en seçkin lezzetlerini keşfedebilirsiniz. Şehirde ziyaret edebileceğiniz en popüler 10 plaj ise şu şekilde:

  • Playa de La Barcelonata
  • Bogatell Beach
  • Nova Mar Bella Beach
  • Playa de La Mar Bella
  • Platja de La Nova Icaria
  • Plaja de Sant Sebastian
  • Praia de Somorrostro
  • Playa de Sant Miquel
  • Playe de Llavant
  • Barnapicnic

Picasso Müzesi ve Sanatın Başkenti

İspanya’nın sanat dahilerinden biri olan Pablo Picasso, Barselona için de simge bir isim. Şehirde, ünlü ressamın imzasını taşıyan çok sayıda eserin sergilendiği dünyaca ünlü bir müze bulunuyor. La Ribera bölgesinde yer alan Picasso Müzesi, dünyaca ünlü isim adına açılmış en kapsamlı kültür mabedi. 1963 yılında açılan müzede Picasso dışında ünlü sanatçıların yapıtları da ziyaretçilerin izlenimine sunuluyor.

Barselona, tam anlamıyla bir sanat başkenti. Şehrin dört bir yanında açık hava sergileri, heykeller, tiyatro grupları ve dünya listelerine girmiş ödüllü müzeler bulunuyor. Bu müzelerden biri de Barcelona Museum of Contemporary Art. Çağdaş sanat eserlerinin en özgün ve iddialı örneklerini bir araya getiren müze, sık sık düzenlenen bienaller ve etkinliklerle de sanatseverlerin yoğun ilgisini görüyor. Şehirde ayrıca bölge tarihine ışık tutan Katalonya Tarihi Müzesi, Katalan Ulusal Sanat Müzesi, Barselona Tasarım Müzesi gibi çok sayıda kültür merkezi bulunuyor.

Tapas ve Katalonya Mutfağının Lezzetleri

Barselona mutfağı, İspanya’nın en özgün lezzetlerini bir araya getiriyor. Hem Akdeniz mutfağından hem de Katalan kültüründen güç alan lezzetlerin en ünlüsü, tapas. Bir tür ekmeğin üst kısmının et ya da sebze parçalarıyla süslenmesiyle elde edilen tapasın çok sayıda türü bulunuyor. Özel soslar ve yöreye özgü baharatlarla zenginleştirilen tapas, Barselona’da her restoranda ve her büfede bulabileceğiniz, ama asla doyamayacağınız bir lezzet. Şehirde, Katalonya mutfağına ait başka lezzetler de keşfedebilirsiniz. Örneğin escudella, paella, suquet de paix, botifarra ve espinacas a la Catalana gibi lezzetler tadabilir, gastronomik açıdan unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Barselona yemekleri, hem geleneksel Akdeniz yemekleri gibi sebzelerden ve hafif baharatlardan hem de çeşitli et türlerinden yapılmaları sayesinde eşsiz bir lezzet sunuyor. Yiyecekler, vegan ve vejetaryen seçeneklere sahip olmalarıyla da geniş bir kitleye hitap ediyor.

Eğer siz de unutulmaz bir tatil deneyimi isterseniz, Barselona’yı hemen ziyaret edebilirsiniz. En seçkin Barselona otelleri ve en ideal Barselona otel fiyatları için ise Coral Tatil’i seçebilirsiniz.