Eskişehir Gezilecek Yerler Listesi (En Güzel 50+ Yeri Keşfet)

Coral Travel

Eskişehir köklü tarihi ve turistik yerleri ile dikkat çekici şehirlerden biri olmayı başarıyor. “Öğrenci şehri” olarak bilinen bu kent, bünyesinde pek çok farklı güzelliği barındırıyor. Kendine has yapısı ile İç Anadolu Bölgesi’nin öne çıkan şehirlerinden biri olmayı başarıyor. Porsuk Çayı ile Venedik’i andıran, yemyeşil mesire alanları ile doğanın tadını çıkarmanıza fırsat sunan Eskişehir, turistlerin de dikkatini çekiyor.

Her yıl yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Eskişehir’de tarihi ve doğal güzellikler yer alıyor. Binlerce yıllık camiler, kervansaraylar, parklar, müzeler ve daha fazlası. Sizler için Eskişehir’de gezilecek yerleri derledik. İşte Eskişehir’deki seyahat rotanıza mutlaka eklemeniz gereken yerler…

  • Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Tepebaşı ilçesinde 400.000 m2’lik bir alan üzerinde yer alıyor. 2008 yılından itibaren ziyarete sunulan park, Eskişehir’in simgelerinden biri olmayı başarıyor. Devasa bir görünüme sahip olan Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda; bilim merkezi, yürüyüş yolları, açık hava konser salonu, Japon bahçesi, yapat gölet, restoran, kafe gibi keyifli bölümler yer alıyor.

Hayvanat bahçesi, su altı dünyası gibi oyun ve etkinlik alanları sayesinde çocuklara da hitap ediyor. Türkiye’nin ilk uzay evini ziyaret etme fırsatı sunan Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, yılın her dönemi ziyaret edilmeye müsait.

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nın ziyaret saatlerine dikkat etmeniz gerekiyor:

  • Hafta İçi: 10.00 ile 17.00 (Pazartesi Hariç)
  • Hafta Sonu: 10.00 ile 17.00

saatlerinde ziyarete açık olan parktaki belirli alanlara girmek için ekstra ücret ödemeniz gerek. Geniş bir alanı kapsayan Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nı gezmek için ayakkabı seçimini doğru yapmanızda fayda var.

  • Odunpazarı

Eskişehir gezilecek yerler denilince akla ilk gelen lokasyonlardan biri de Odunpazarı. Eskişehir’in en eski yerleşim bölgesi olan Odunpazarı, şehrin kültürel merkezi olarak biliniyor. Kentsel sit alanı olarak korumaya alınan Odunpazarı’nda Türk ve Geleneksel Anadolu mimarisinin nadide örneklerini görebilirsiniz. Arnavut kaldırımlı sokaklarda yürürken ahşap binaları seyredebileceğiniz Odunpazarı; külliyelere, camilere, han ve kervansaraylara ev sahipliği yapıyor.

Çarşıları ile alışveriş imkânı sunan Odunpazarı’nda sevdiklerinize hediye alabilir, Eskişehir’in tarihi dokusunun tadını çıkarabilirsiniz.

  • Porsuk Çayı

Eskişehir’deyken kendinizi adeta Venedik’te hissedebileceğiniz bir lokasyon: Porsuk Çayı! Eskişehir’in merkezinde yer alan Porsuk Çayı, en önemli turistik merkezlerden biri. Porsuk Çayı’nda tekne ve gondol gezilerine katılabilir, eğlence merkezlerinde keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Porsuk Çayı akşam saatlerinde daha büyüleyici bir hal alıyor. Romantik bir akşam yemeği için tercih edebileceğiniz Porsuk Çayı, mekânları ve etkinlik alanlarıyla yemeğinizi daha keyifli bir hale getiriyor.  

  • Odunpazarı Evleri

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Odunpazarı Evleri, büyüleyici görünümleri ile öne çıkıyor. Osmanlı mimarisinden izler bulabileceğiniz Odunpazarı Evleri’nin bir kısmı sanat galerisi, kültür merkezi ve müzeye dönüştürülmüş halde. Evlerin iç bölümlerini gezebilir, eşyaları inceleyerek Osmanlı döneminin dekorasyon anlayışına tanık olabilirsiniz.

  • Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi

Eskişehir’in meşhur yerlerinden biri olan Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi, 19 Mayıs 2013 tarihinden bu yana ziyarete açık. Müze koleksiyonu içerisinde; Mustafa Kemal Atatürk, Osmanlı padişahları, İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses, Orhan Gencebay ve daha pek çok farklı ünlü ismin balmumu heykeli yer alıyor.

Müze Kart’ın geçerli olmadığı müzeye girişler ücretli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Hafta içi saat 10.00 - 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

  • Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

Türkiye’nin ilk cam sanatları müzesi olma özelliğine sahip olan müze, Odunpazarı ilçesinde yer alıyor. Tarihi bir Osmanlı konağı içerisinde hizmet veren Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’nde; 75 adet Türk sanatçının cam eserleri sergileniyor. Dünyanın farklı bölgelerinde yer alan 12 sanatçının da eserlerinin yer aldığı müzede kütüphane ve dokümantasyon merkezi bulunuyor.

Toplu taşıma araçları ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz müze pazartesi günleri hariç 10.00 - 17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

  • Eskişehir Masal Şatosu

Masal Şatosu, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisinde yer alan devasa bir eğlence merkezi. 2014 yılında ziyarete açılan Masal Şatosu’nda yıl içerisinde çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nın eşsiz manzarasına da tanık olabileceğiniz Masal Şatosu’nda keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

  • Eskişehir Adalar Bölgesi

Adalar Bölgesi; Şair Fuzuli Caddesi, Porsuk Çayı ve Atatürk Caddesi arasında yer alıyor. En sevilen gezi alanlarından biri olan Adalar Bölgesi’nde yürüyüş yolları, kafeler ve restoranlar bulunuyor.

Oldukça canlı bir sosyal hayatın olduğu Adalar Bölgesi’nde yürüyüşlerinizi yapabilir, Porsuk Çayı manzarasını izleyerek içeceğinizi yudumlayabilirsiniz.

  • Doktorlar Caddesi

İsmet İnönü Caddesi olarak da bilinen Doktorlar Caddesi, Eskişehir’in en dinamik ve hareketli caddeleri arasında. Dikkat çekici heykellerin yer aldığı caddede; hediyelik eşya mağazaları, eğlence merkezleri, yürüyüş yolları bulunuyor. İstanbul’da yer alan İstiklal Caddesi’ne benzeyen Doktorlar Caddesi’nde keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz.

  • Tülomsaş Müzesi (Devrim Arabaları Müzesi)

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde yer alan Tülomsaş Müzesi’nde Türkiye’nin ilk otomobili “Devrim” sergileniyor. Aynı zamanda ilk buharlı lokomotifi ve çeşitli sanayi ürününü görme fırsatına sahip olabileceğiniz müzeyi pazartesi günü hariç hafta içi her gün 10.00 - 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

  • Lületaşı Müzesi

“Eskişehir Taşı” olarak da bilinen lületaşı, Eskişehir’in simgesel ürünlerinden biri. Lületaşı Müzesi’nde lületaşları ile yapılan 400’den fazla eser sergileniyor. Dünyada yalnızca Eskişehir’de 150 metre derinlikten çıkarılan lületaşı ile yapılan eserler görenleri kendine hayran bırakıyor.

Her gün saat 08.00 - 22.00 arasında ziyaret edebileceğiniz Lületaşı Müzesi’nde hediyelik eşya dükkanı bulunuyor. Hediyelik eşya dükkanından sevdiklerinize anlamlı bir hediye satın alabilirsiniz.

  • Şelale Park

Odunpazarı semti içerisinde yer alan Şelale Park, 38.000 m2’lik alana kurulmuş olan bir yapay şelale. Eskişehir’in panoramik manzaralarını sunan Şelale Park’ta; yürüyüş yolları, yel değirmenleri, amfi tiyatrosu, restoranlar, kafeler ve çocuk oyun alanları bulunuyor.

  • Eskişehir Kurtuluş Müzesi

Eskişehir Kurtuluş Müzesi, Odunpazarı ilçesinde bulunan Arif Bey Sokak üzerinde yer alıyor. Modern müzecilik anlayışı ile tasarlanan müzede, Lozan Barış Konferansı ve Kurtuluş Savaşı mücadelesi süreçleri aktarılıyor.

Çocuklar için interaktif alanların da yer aldığı Eskişehir Kurtuluş Müzesi’nde çeşitli dönemlere ait silahlar ve tarihi belgeler bulunuyor. Fahrettin Atay, İsmet İnönü gibi tarihi şahsiyetlerin balmumu heykellerine de ulaşabileceğiniz müze, etkileyici bölümleri ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında.

  • Haller Gençlik Merkezi

Eskişehir’de görülmesi gereken yerlerden biri olan Haller Gençlik Merkezi, Tepebaşı ilçesinde yer alıyor. Dikkat çekici avizelerin süslediği Arnavut kaldırımlı binada sanat galerileri ve ilginç dekorasyona sahip olan kafeler bulunuyor.

Haller Gençlik Merkezi’nde sanat galerisi dolaşabilir, Şehir Tiyatrosu’nda sunulan oyunları izleyebilir, hediyelik eşya dükkanlarında alışveriş yapabilirsiniz.

  • Atlıhan El Sanatları Çarşısı

Tarihi atmosferi sayesinde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Atlıhan El Sanatları Çarşısı, 25 adet el sanatı atölyesini bünyesinde barındırıyor. Usta zanaatkârları izleyebileceğiniz çarşı, geleneksel Osmanlı ve Türk sanatı ürünlerinin satışa sunulduğu dükkanlara sahip.

Atlıhan El Sanatları Çarşısı’nda gezerken oldukça güzel fotoğraflar çekebilir, şehrin tarihi dokusunu içinize çekebilirsiniz.

  • Eskişehir Japon Bahçesi

Japon peyzaj mimarları tarafından tasarlanan Japon Bahçesi, Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı içerisinde bulunuyor. Japon mimarisini ve kültürünü yansıtan Eskişehir Japon Bahçesi, özellikle sonbahar aylarında muhteşem manzaralar sunuyor. İlkbahar aylarında sakuraların eşsiz manzaralar sunduğu Eskişehir Japon Bahçesi’nde; egzotik çiçek bahçeleri, şelaleler, köprüler yer alıyor.

  • Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi

Türklerin örf, adet, gelenek ve göreneklerinin sergilendiği Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi, Sazova Parkı içerisinde sergileniyor. Kubbeli mimarisi ile dikkatleri üzerine çeken merkezde Türk tarihinde gerçekleştirilen bilim, sanat ve kültür faaliyetleri sergileniyor.

Türk musikisinde kullanılan müzik aletlerini de görebileceğiniz Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi; çinilere, geleneksel Türk mutfağı eşyalarına ve seramiklere ev sahipliği yapıyor.

  • Sabancı Uzay Evi

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nın önemli yapıtaşlarından biri olan Sabancı Uzay Evi, ultra modern binası ile görenleri kendisine hayran bırakıyor. Son teknoloji ile tasarlanan bir uzay evinin içini gezebilmenize olanak sunan Sabancı Uzay Evi’nde; gösterimler, interaktif sunumlar, galaksiler, yıldızlar ve balıkgözü lensler bulunuyor.

Avrupa Uzay Ajansı ve NASA’dan alınan eşzamanlı görüntüleri de izleme fırsatına sahip olabileceğiniz Sabancı Uzay Evi, çocuklar tarafından da çok seviliyor. En önemli bilim merkezlerinden biri olan Sabancı Uzay Evi’nde astronomi söyleşilerine katılabilir, film gösterilerini izleyebilirsiniz.

  • Eskişehir Hayvanat Bahçesi

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda bulunan Eskişehir Hayvanat Bahçesi’nde 250’ye yakın farklı hayvan türü bulunuyor. Tropikal Merkez, Papağan Evi gibi dikkat çekici bölümlerin yer aldığı Eskişehir Hayvanat Bahçesi’nde; deve, aslan, zebra, lemur, penguen ve daha pek çok farklı hayvan türünü yakından görme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Pek çok egzotik kuş çeşidini de görebileceğiniz Eskişehir Hayvanat Bahçesi, pazartesi günleri hariç haftanın her günü saat 10.00 ile 18.00 arasında ziyaret edilebiliyor.

  • Eskişehir Botanik Parkı

Doğaseverlerin Eskişehir’de mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biri de Eskişehir Botanik Parkı oluyor. Odunpazarı ilçesinde bulunan Eskişehir Botanik Parkı, 43.000 metrekarelik devasa bir alanı kapsıyor.

2014 yılından bu yana ziyarete açılan olan Eskişehir Botanik Park’ta yer alan bölümleri ziyaret edebilir, güzide çiçek ve bitki türleri eşliğinde yürüyüş yapabilirsiniz.

  • Eskişehir Kent Park

Yapay plajı ile ziyaretçileri kendine çeken Eskişehir Kent Park, yaz aylarında sıklıkla ziyaret edilen yerler arasında bulunuyor. Türkiye’nin ilk yapay plajı olan Eskişehir Kent Park’ta; çocuk oyun alanları, spor sahaları, restoranlar, kafeler ve yürüyüş alanları mevcut.

Eskişehir Kent Park geniş göleti, yüzme havuzları ve etkinlik alanları ile Türkiye’nin en güzel parklarından biri olmayı başarıyor.

  • Gürleyik Şelalesi

Eskişehir’in doğal güzelliklerinin tadını çıkartmak istiyorsanız Gürleyik Şelalesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Mihalıççık ilçesinin sınırları içerisinde yer alan Gürleyik Şelalesi, her mevsimde oldukça büyüleyici manzaralar sunuyor. Düzenli yürüyüş yolları ve seyir terasları ile keyifli vakitler geçirebileceğiniz alan, sit alanı olarak ilan edilmiş. Dolayısıyla şelalede yüzmeye izin verilmese de piknik yapıp sevdiklerinizle keyifli vakitler geçirebilmeniz mümkün.

  • Kanlıkavak Parkı

Şehir merkezinden uzaklaşmak istemeyenler için oldukça ideal lokasyonlardan biri de Kanlıkavak Parkı oluyor. Eskişehir şehir merkezinin tam orasında yer alan Kanlıkavak Parkı; çay bahçeleri, kamelyaları, yürüyüş yolları, mesire alanları ve çocuk oyun merkezleri sayesinde keyifle vakit geçirebileceğiniz yerler arasında bulunuyor.

  • Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi

Şık dekorasyonu ile Eskişehir’de sanatın kalbinin attığı yerlerden olan Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi, Odunpazarı semtinde yer alıyor. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde her yıl tiyatro gösterileri, söyleşiler ve paneller düzenleniyor.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’ni ziyaret ederek kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılım sağlayabilirsiniz.

  • ETİ Sualtı Dünyası

Farklı bir gezi deneyimi yaşamak istiyorsanız Eti Sualtı Dünyası’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Zehirli türlerin, amfibik canlıların ve 100’den fazla çeşitli deniz canlılarının bulunduğu ETİ Sualtı Dünyası’na toplu taşıma araçları ile kolaylıkla ulaşılabiliyor.

  • Eskişehir Tren Garı ve TCDD Eskişehir Müzesi

1955 yılında hizmete açılan Eskişehir Tren Garı, Tepebaşı ilçesinin Hoşnudiye Mahallesi’nde yer alıyor. Tren garı bünyesinde bulunan Demiryolları Müzesi, 1977 yılından bu yana hizmet veriyor. Eskişehir Tren Garı ve TCDD Eskişehir Müzesi’ni ziyaret ederek tarihi telgraf makinelerini, lokomotifleri ve daha pek çok farklı alet ve cihazı inceleme şansına sahip olabilirsiniz.

  • Ulus Anıtı

Tepebaşı ilçesinde yer alan Ulus Anıtı da mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında. Etkileyici bir görünüme sahip olan Ulus Anıtı’nın en üst kısmında Mustafa Kemal Atatürk yer alıyor. Alt kademelerinde ise bilim, eğitim ve teknoloji alanındaki gelişmelerin sergilendiği anıt, figürlere ve kabartmalara sahip. Türk büyüklerini temsil eden heykellerin de dört bir yanında yer aldığı Ulus Anıtı görülmeye değer eserler arasında yer alıyor.

  • Kızılinler Kaplıcası

Eskişehir Kızılinler Köyü’nde bulunan Kızılinler Kaplıcası, 2006 yılından bu yana “termal turizm merkezi” olarak kayıtlara geçiyor. 38 derece sıcaklığa sahip olan şifalı termal suları, Kızılinler Kaplıcası’nı adeta bir şifa kaynağı yapıyor. Mide, romatizma, cilt ve kadın hastalıkları da dahil olmak üzere pek çok rahatsızlığa şifa olduğu bilinen sular, yorgunluğunu atmak isteyen bireyler için de birebir.

Doğal güzellikleriyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Kızılinler Kaplıcası’nın şifalı sularından çıktıktan sonra keyifli doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

  • Midas Anıtı

“Frig Anıtı” olarak bilinen ve Eskişehir’e 80 km mesafe uzaklıkta yer alan Midas Anıtı, Türkiye’nin önemli tarihi hazineleri arasında yer alıyor. Kültür ve tarih meraklıları tarafından sıklıkla ziyaret edilen anıt, geometrik süslemeleri ve motifleri ile öne çıkıyor. Midas Anıtı’nı ziyaret ederek Tanrıça Matar’ın heykelini ve yazıtları görme şansına sahip olabilirsiniz.

  • Pessinus Antik Kenti ve Ören Yeri

Pessinus Antik Kenti, Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinin sınırlarında yer alıyor. Yazıtlara göre M.Ö. 8. yüzyılda Frig Kralı Midas tarafından kurulduğu belirlenen antik kent, paha biçilmez tarihi eserlere ev sahipliği yapıyor.

Taş sütunlarla süslü tarihi caddeleri ile dikkat çeken Pessinus Antik Kenti ve Ören Yeri’nde kazılarda elde edilen pek çok farklı eseri, Bizans ve Roma döneminden kalma ev kalıntılarını, kiliseleri ve atölyeleri gezme imkânına sahip olabilirsiniz.

  • Yapıldak Kale

Kümbet Vadisi’nin güneyinde bulunan Yapıldak Kale, Friglerin yaşam alanı olarak biliniyor. Kümbet Vadisi’ni tamamıyla görebileceğiniz Yapıldak Kale’de Frig Dönemi’nden kalma bir mezarı da ziyaret edebilirsiniz.

  • Sivrihisar Ermeni Kilisesi

Kırmızı taşlarla inşa edilmesinden dolayı “Kızıl Kilise” olarak da bilinen Sivrihisar Ermeni Kilisesi, dikkat çekici mimarisi ile günümüze kadar sağlam bir şekilde kalmayı başarmış. Gece aydınlatmaları sayesinde muhteşem bir manzara sunan kilise, Anadolu’nun en büyük üç kilisesinden biri olma özelliğini taşıyor.

Kültür ve tarih meraklılarının mutlaka ziyaret etmesi gereken Sivrihisar Ermeni Kilisesi, büyüleyici taş işçiliği ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Yabancı turistlerin de sıklıkla ziyaret ettiği kiliseyi siz de mutlaka görmelisiniz.

  • Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi

Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi, Türkiye’nin ilk açık hava heykel müzesi olma özelliğine sahip. Sivrihisar ilçesinde bulunan müze, ünlü heykeltraş Metin Yurdanur’un etkileyici heykellerine ev sahipliği yapıyor. Müzeyi ziyaret ederek Mustafa Kemal Atatürk, Karacaoğlan, Yaşar Kemal, Yunus Emre, Nasrettin Hoca da dahil olmak üzere 100’den fazla heykeli görme şansını yakalayabilirsiniz.

  • Zaimağa Konağı

TBMM’nin Ankara dışında ilk defa toplantı gerçekleştirdiği yer alan Zaimağa Konağı, tarihi değeri ve etkileyici mimarisi ile ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Süslü odaları, ahşap mimarisi, yöresel taşlı yapısı ile kendinizi Kurtuluş Savaşı döneminde hissedebileceğiniz konakta kişisel eşyalar ve tarihi belgeler yer alıyor. Ayrıca Zaimağa Konağı’nı ziyaret ederek Mustafa Kemal Atatürk’ün ve bazı komutanların bilinmeyen fotoğraflarını görebilirsiniz.

  • Melikgazi Türbesi

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde yer alan Melikgazi Türbesi, Türk - İslam kültürünün önemli yapı taşlarından biri. Klasik Selçuklu mimarisinin izlerine rastlayabileceğiniz türbe, bitki motifleri ile ziyaretçilerin dikkatini çekmeyi başarıyor. Melikgazi Türbesi’nde tarihi yazıtları inceleyebilir, ardından türbenin hemen yanı başında bulunan Nazım Hikmet Anıt Mezarı’nı ziyaret etme fırsatına sahip olabilirsiniz.

  • Taşbaşı Çarşısı

Eskişehir’de alışveriş yapmak amacıyla tercih edebileceğiniz en ideal lokasyonlardan biri Taşbaşı Çarşısı. Odunpazarı ilçesinde yer alan çarşı, tarihi atmosferi ile yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Eskişehir otellerinin bulunduğu Taşbaşı Çarşı’sında boydan boya sıralanan aktarları, kuyumcuları, sahafları, antikacıları gezebilir, alışverişinizi yaparken aynı zamanda tarihi atmosfere de tanık olabilirsiniz.

  • Musaözü Tabiat Parkı

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde yer alan Musaözü Tabiat Parkı, adeta bir doğa cenneti olarak tanımlanabilecek lokasyonlar arasında. 1967 yılından bu yana koruma altında olan tabiat parkı; yürüyüş yolları, mesire alanları, bisiklet yolları ve çardaklar ile çevrili. Özellikle doğaseverleri kendine çekmeyi başaran Musaözü Tabiat Parkı’nda muazzam doğa manzaralarına şahit olabilmeniz mümkün.

  • Eskişehir Kent Ormanı

Şehir merkezine yakın bir noktada doğanın tadını çıkarmak isteyenlerin tercih ettiği mesire alanlarından biri de Eskişehir Kent Ormanı. Şehir merkezine yalnızca 7 kilometre uzaklıkta yer alan orman, el değmemiş doğal güzelliklere sahip.

Eskişehir Kent Ormanı’nda yer alan çınar, meşe ve karaçam ağaçlarının arasında doğa yürüyüşleri yapabilir, Porsuk Çayı’nda çay ya da yemek molası verebilirsiniz.

  • Talipoğlu Daktilo Müzesi

Türkiye’nin ilk daktilo müzesi olan Talipoğlu Daktilo Müzesi Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde yer alıyor. Müzede zengin koleksiyonun yanı sıra ünlü gazeteci yazar Tayfun Talipoğlu’nun daktilosu ve balmumu heykeli bulunuyor. Pek çok gazeteci yazarın da daktilolarının yer aldığı müzede, Bülent Ecevit’in balmumu heykeli ve daktilosu da sergileniyor.

  • Şehr-i Aşk Adası

Aşkın ve sevginin simgesi olan Şehr-i Aşk Adası, Porsuk Çayı’nın üzerine inşa edilmiş. Düğünlerin ve romantik gezilerin vazgeçilmez adreslerinden biri olan adaya gondol ve ahşap köprülerle ulaşabilmek mümkün. Çiçek bahçelerinin arasında romantik ve keyifli gezilerin yapıldığı Şehr-i Aşk Adası’nda eğlenceli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

  • Asmainler Saklı Vadi

Egzotik yerleri gezmeyi seviyorsanız Asmainler Saklı Vadi’yi gezi rotanıza mutlaka eklemelisiniz. Frig Vadisi’nin parçalarından biri olan Asmainler Saklı Vadi, geniş bir alana yayılıyor. Bünyesinde barındırdırdığı kaya mezarları ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken vadide Tabancakaya Antik Yerleşimi de görebilirsiniz.

  • Kılıç Lunapark

Eskişehir’in en eski eğlence merkezlerinden biri olan Kılıç Lunapark, özellikle gençler ve aileler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Aklınıza gelebilecek çoğu lunapark aletinin bulunduğu park, yıl boyunca çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

  • Avlakkaya Kanyonu

Eskişehir il merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer alan Avlakkaya Kanyonu, Hekimdağ Köyü sınırları içerisinde bulunuyor. Doğa gezisi denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Avlakkaya Kanyonu’nda görkemli kaya oluşumları, akarsular, şelaleler ve el değmemiş doğal güzellikler bulunuyor. Görenleri kendine hayran bırakan kanyonda buz gibi havuz sularına girerek serinleyebilir, birbirinden güzel ve farklı doğa fotoğrafları çekebilirsiniz.

  • Beşikderesi Şelalesi

Şehrin kalabalığından kaçarak kendinizi doğanın huzuruna bırakabileceğiniz yerlerden biri de Beşikdere Şelalesi. Ardıç, çınar, karaçam ve söğüt ağaçlarının çevrelediği Beşikdere Şelalesi, 1988 yılından bu yana koruma altında.

Beşikdere Şelalesi’nde harika manzaralara tanık olabilir, alabalığıyla ünlü turistik tesislerde sevdiklerinizle keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

  • Sarısungur Göleti

Eskişehir merkeze 18 kilometre uzaklıkta yer alan Sarısungur Göleti’ni de mutlaka ziyaret etmeniz gerekiyor. Sarısundur Göleti’nde keyifli vakitler geçirebilmeniz mümkün. Göletin çevresinde yürüyüş parkurları, mesire alanları ve bisiklet yolları bulunuyor. Yıl içerisinde kano yarışmaları, tekne gezileri gibi çeşitli etkinlikler de düzenleniyor. Sıcak yaz günlerinde Sarısungur Göleti’ni ziyaret ederek şehrin kalabalığından uzaklaşabilirsiniz.

  • Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi

Özellikle fotoğrafçılığa ilgi duyan kişilerin görmesi gereken yerlerden biri Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi oluyor. Odunpazarı ilçesinde yer alan müzede zengin bir koleksiyon bulunuyor. Zengin müze koleksiyonunun içerisinde; Osman Yaşar Tanaçan’ın bağışladığı 372 adet fotoğraf makinesi, fotoğrafçılık ekipmanları, dergiler ve kitaplar mevcut. Aynı zamanda müze içerisinde gezerken fotoğraf çekinebilmeniz ve içerisinde yer alan kütüphaneden faydalanabilmeniz mümkün.

  • Hafız Ahmet Efendi Konağı

Eskişehir’in en güzel konakları arasında yer alan Hafız Ahmet Efendi Konağı, Odunpazarı ilçesindeki Beyler Sokak üzerinde yer alıyor. Dikkat çekici bir güzelliğe sahip olan konakta ahşap ve kerpiç dolgular, Osmanlı dönem mobilyaları ve lületaşından yapılmış güzide eserler bulunuyor. Tarih içinde kısa bir yolculuğa çıkmanızı sağlayan Hafız Ahmet Efendi Konağı’nı da mutlaka ziyaret etmelisiniz.

  • Han Yeraltı Şehri

Eskişehir il merkezine 83 km mesafe uzaklıkta yer alan Han Yeraltı Şehri, Anadolu’da yaşayan Hristiyanların ilk yerleşim yerlerinden biri olarak biliniyor. Dünyadaki arkeoloji meraklılarını dahi çekmeyi başaran Han Yeraltı Şehri’nde; sarp kayaların içine ovulan yaşam odaları, tapınaklar, sığınaklar ve kutsal mekanlar yer alıyor. Kaya mezarlarının da yer aldığı antik şehirdeki tüm bölümleri gezebilir, kayalara ovulan figürleri görme şansına sahip olabilirsiniz.

  • Hamamkaya Frig Kaya Mezarı

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi üzerinde yer alan Hamamkaya Frig Kaya Mezarı, volkanik kaya kütlesinin üzerine oyulan dikkat çekici kabartmalar ile ünlü. Küçük bir yapıya sahip olan ve yalnızca iki odadan oluşan mezarda etkileyici odalar ve kabartmalar bulunuyor. Eskişehir turu ve tarih gezisi yaparken Hamamkaya Frig Kaya Mezarı’nı da gezmelisiniz.

  • Küllüoba Höyüğü

Köklü tarihi ile Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Küllüoba Höyüğü, paha piçilmez eserlere ev sahipliği yapıyor. Bakır Çağı’ndan İlk Tunç Çağı’na kadar yerleşim yeri olan höyük kervan yollarının da parçası oluşu ile öne çıkıyor. Küllüoba Höyüğü’nü ziyaret ederek binlerce yıllık en eski yerleşim yerlerini yakından görebilme fırsatına sahip olabilirsiniz.

  • Akhisar Kalesi

Eskişehir’e hakim bir bölge üzerinde yer alan Akhisar Kalesi, Frig Dönemi’nde inşa edilen dikkat çekici bir yapı. Oyulmuş kayaların dikkat çektiği Akhisar Kalesi’nde Bizans ve Roma Dönemi’nden kalan kaya mezarları yer alıyor. Aynı zamanda Akhisar Kalesi’nde kaya mezarlarının yanı sıra kayalara oyulmuş odaları da gezebilirsiniz.  

  • Sivrihisar

Eskişehir gezilecek yerler listesinin son rotası ise Sivrihisar oluyor. Tarihi hazinelerle dolu olan Sivrihisar, Eskişehir’in en büyük ilçesi. Yunus Emre, Nasrettin Hoca ve Hızır Bey gibi birçok Türk büyüğünün Sivrihisar’da doğduğu aktarılıyor. Sivrihisar Ulu Cami, Zaimağa Konağı gibi büyük oluşumlara ev sahipliği yapan Sivrihisarı mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

Pek çok tarihi ve doğal güzelliği bünyesinde barındıran Eskişehir’de sevdiklerinizle keyifli vakitler geçirmeniz mümkün. Dilerseniz siz de Coraltatil.com’da yer alan yüzlerce seçenek arasından tatil rezervasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz.