Finlandiya
Dil: Fince
Para Birimi: Euro
Saat Farkı: 0
Elektrik Voltajı: 230 V
Genel: Finlandiya Cumhuriyeti, Kuzey Avrupa'da Baltık Denizi kıyısında bir Kuzey Avrupa ülkesi. İskandinavya yarımadasındadır. Doğusunda Rusya, kuzeyinde Norveç ve batısında İsveç yer alır. “Bin Göller Ülkesi” diye adlandıran ülkede, yaklaşık irili ufaklı 55.000 göl mevcuttur. Finlandiya’nın günümüzdeki halkının atalarının ne zaman Finlandiya’ya geldikleri tam olarak aydınlatılamamakla birlikte, M.Ö. I. yy’da Baltık denizi kıyılarında yerleştikleri ve M.S. II.-III. yy’larda Finlandiya’nın güney kesimine göçtükleri sanılmaktadır. Uzun bir süre İsveç’in parçası olan ülke daha sonra Rus egemenliğine girmiştir. 6 Aralık 1917bağımsızlığını ilan etmiştir. Genelde tipik kuzey ikliminin görüldüğü ülke soğuk-ılıman bir iklime sahiptir. Kışları çok soğuk ve kurak, yazları ise sıcağa nazaran daha ılıman yaşanmaktadır.
Başkent: Helsinki
Telefon Kodu: +358
Konsolosluk: +358 9 612 26 100
Vergiler: %24 vergi bulunmaktadır. Belirli miktarın üzerindeki ürün alışverişleri için vergi iadesi alınmaktadır.
Bahşiş: Bütün restoranlar hesaba servis ücretini dahil ediyor. Özel olarak teşekkür edilmek isteniyorsa hesabı yukarı yuvarlamak yeterlidir.
Helsinki
Helsinki, Finlandiya'nın başkenti ve en büyük şehridir. Şehir, Finlandiya'nın güneyinde Finlandiya Körfezi'nin kıyısında yer almaktadır. Avrupa Birliği'nin en kuzeydeki başkentidir. Helsinki, 1550 yılında İsveç Kralı I. Gustav tarafından, Hansa şehri olan Reval'e (günümüzde Tallinn) rakip olmayı hedefleyen bir ticaret kenti olarak kurulmuştur. Rus egemenliği döneminde ilk defa başkent olmuştur. Şehir 1952 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmıştır.
Mutlaka Görün
Uspenski Ortodoks Katedrali
Popüler Açık Hava Müzesi Seurasaari
Suomenlinna Kalesi
Lüteryen Katedrali
Beyaz Kilise
Mutlaka Deneyin
Ren Geyiği Eti
Somon Balığı
Baltık Ringası
Lapland Yemekleri
Piirakka
Kalakukko
Makkara
Çavdar Ekmeği
Av Etleri
Yaban Mersinli Turta
Korvapuusti
Danimarka
Dil: Danca
Para Birimi: Danimarka Kronu
Saat Farkı: -1
Elektrik Voltajı: 230 V
Genel: Danimarka Krallığı Kuzey Avrupa'da İskandinavya'da bulunan anayasal bir monarşi ile yönetilmektedir. Adaları da dahil edildiğinde Avrupa’nın en büyük yüz ölçümüne sahiptir. Halen kullanılmakta olan en eski bayrağa sahiptirler. Danimarka'nın büyük bir bölümü Jylland yarımadası üzerindedir. Başkent, Danimarka adalarının en büyüğü olan Sjælland'ın üzerinde kurulmuştur. Ayrıca, Falster, Grönland, Fyn, Lolland, Langeland ve Baltık Denizi'ndeki Bornholm adaları da Danimarka'ya aittir. Danimarka'ya hakim olan ilk kavim 8.-11. yüzyıl hüküm süren Vikinglerdir. İskandinavyalı I. Harald (Mavi Diş Harald) 980 yılında ilk defa olarak Danimarka ve Norveç'i birleştirerek bir krallık kurmayı başarmıştır. 1397 yılında İsveç, Norveç, Danimarka ve sömürgeleri (Faroe Adaları, İzlanda, Grönland ve Finlandiya) birleşerek Kalmar Birliği adı altında büyük bir İskandinav İmparatorluğunu kurmuşlardır. Danimarka iki Dünya Savaşında da tarafsız kalmıştır. Buna karşın II. Dünya savaşında Almanya tarafından işgal edilmiştir. Bazı adaları da İngiltere tarafında işgal edilmiştir. Savaş sonrasında İzlanda hariç adalarını ve bağımsızlığını geri kazanmıştır. Kuzey ikliminin bütün özelliklerinin görüldüğü ülke, genelde bulutlu ve bol yağış alan bir iklime sahiptir. Kısa bir yaz ve uzunca bir kış ikliminin hakim olduğu bölgede haziran, temmuz ve ağustos yılın en sıcak aylarıdır. Şubat ise en soğuk aydır.
Başkent: Kopenhag
Telefon Kodu: +45
Konsolosluk: +45 39 20 27 88 / +45 39 20 55 00
Vergiler: % 25 oranında vergi oranı bulunuyor. Belirli miktarın üzerindeki alışverişler için vergi iadesi alınabiliyor.
Bahşiş: Bahşiş hesaba eklenmektedir. Bu yüzden bahşiş bırakılmasına gerek yoktur.
Kopenhag
Kopenhag Danimarka'nın başkenti ve en kalabalık şehridir. Kopenhag, Sjælland adasının doğu kıyısında yer almaktadır; Şehrin bir başka küçük kısmı Amager'de bulunur. "København" Danca'da "ticaret limanı" veya "tüccar limanı" anlamındadır. Koben tüccar ve "havn" Danca'da "liman" demektir. Şehir merkezi; Sortedam Gölü, Peblinge Gölü ve Skt Jørgens Gölü'nü içeren alandır. Şehrin merkezinde bulunan Amalienborg Sarayında, günümüzde hala kraliyet ailesinin ikamet etmektedir. Başlangıçta 10. yüzyılda şu anda Gammel Strand'ın yakınında kurulan bir Viking balıkçı köyü olan Kopenhag, 15. yüzyılın başlarında Danimarka'nın başkenti oldu. 17. yüzyıldan itibaren kurumları, savunmaları ve silahlı kuvvetleriyle bölgesel bir güç merkezi konumunu pekiştirdi.
Mutlaka Görün
Danimarka Ulusal Müzesi
Nyhavn
Deniz Kızı Heykeli
Tivoli Bahçeleri
Christiansborg Sarayı
Rundetaarn Gözlem Kulesi
Kopenhag Botanik Bahçesi
Stroget Caddesi
Kronborg (Hamlet) Kalesi
Culture Box
Rust
Gefion Çeşmesi
Kongens Nytorv
Kanal Gezisi
Mutlaka Deneyin
Smorrebrod
Wienerbrod
Aebleflaesk
Tarteletter
Porridge
Frikadeller
Flaeskesteg
İsveç
Dil: İsveççe
Para Birimi: İsveç Kronu
Saat Farkı: -1
Elektrik Voltajı: 230 V
Genel: İsveç Krallığı, Kuzey Avrupa'daki İskandinavya yarımadasında yer alan bir ülkedir. Meclis sistemine sahip, meşruti monarşi ile yönetilen bir ülkedir. Ekonomi bakımından gelişmiş bir ülke olan İsveç, Demokrasi İndeksi'ne göre birinci sıradadır. Ülkenin sınır komşuları batı ve kuzeyden Norveç, doğudan ise Finlandiya'dır. İsveç, Ortaçağ'dan beri bağımsız ve tek bir ülkedir. Modern merkezi yönetim ise ilk defa 16. yüzyılda Gustav Vasa'nın kral oluşuyla başlamıştır. İsveç'in yer aldığı son savaş ise 1814 yılında gerçekleşmiştir. 1814'ten beri İsveç, barış politikası izlemekte ve çıkan çoğu savaşta tarafsız kalmaktadır. İsveç, Sibirya ile aynı enlemde yer almasına karşın ılıman bir iklime sahiptir. Ülke üç farklı iklim kuşağına ayrılmaktadır. En güneydeki bölgede okyanus iklimi, orta bölgede nemli karasal iklim, kuzeydeki bölgede ise subarktik iklim görülmektedir. İsveç, kendiyle aynı, hatta kendinden alçak enleme sahip birçok yerden daha ılık ve sıcaktır. Bunun nedeni Körfez Akıntılarıdır. Ülkenin Kuzey Kutup Dairesi içinde yer alan bölgesinde yaz boyunca güneş batmazken, kışları da hiç güneş doğmamaktadır.
Başkent: Stockholm
Telefon Kodu: +46
Konsolosluk: +46 8 23 08 40
Vergiler: % 25 vergi bulunmaktadır. Belirli miktarın üzerindeki ürün alışverişleri için vergi iadesi alınabilmektedir.
Bahşiş: Bahşiş genelde hesaba dahildir. İlave bir hizmet alınmadıysa bahşişe gerek yoktur.
Stockholm
İsveç'in başkenti ve en büyük şehri olan Stokholm, "Su Üzerindeki Güzel" olarak adlandırılıyor. Kent, anakara dışında on dört adaya ve Mälaren Gölü'nün denizle birleştiği kanala sahiptir. Kentin adalara ve kanallara yayılmış olması, ona “Kuzeyin Venedik”i sıfatını kazandırmıştır. Stockholm, 13. yüzyıldan beri bir İskandinavya kültür, siyaset, medya ve ekonomi merkezidir. Kentin çok kuzeyde yer alması gündüzlerin yazın 18, kışın 6 saat yaşanmasına neden olmaktadır. 1912 Yaz olimpiyatlarına ev sahipliği yapmıştır. Stockholm, nemli kıta iklimine sahiptir. Ancak konumuna rağmen kent, yıl boyunca ılık ve yumuşak bir iklime sahiptir. Bu ılımlı iklimin sebebi Körfez Akıntıları adlı sıcak su akıntılarıdır.
Mutlaka Görün
Gamla Stan
Belediye Sarayı
Kungliga Slotteti (Kraliyet Kalesi)
Su Kanalları
Ulusal Tiyatro Binası
Vasa Müzesi
Şehir Müzesi
Djurgarden Adası
ABBA Müzesi
Stockholm Katedrali
Nobel Müzesi
Katarina Asansörü
Drottningholm Sarayı
Demir Meydan
Mutlaka Deneyin
Somon Balığı
Ren Geyiği Eti
Ringa Balığı Turşusu
Deniz Ürünleri
Norveç
Dil: Norveçce
Para Birimi: Norveç Kronu
Saat Farkı: -1
Elektrik Voltajı: 230 V
Genel: Norveç Krallığı Kuzey Avrupa'da bulunan İskandinav Yarımadası'nın batısında bulunmakta ve Anayasal monarşi ile yönetilmektedir. Kuzey Avrupa'nın en kuzey kısmını oluşturan İskandinav Yarımadası'nın en kuzey ülkesidir. Finlandiya, İsveç ve Rusya ile komşu olan ülkenin batıda Atlas Okyanusu'nun bir kolu olan Norveç Denizi'ne kıyısı vardır. Kıyıları binlerce fiyortla çizilmektedir ve 21.925 kilometrelik çok uzun bir sahil şeridi vardır. Norveç Avrupa ortalamasının üstünde yaşam standardına ve ekonomik gelişmişliğe sahip olduğu için Avrupa Birliği'ne girmek istememektedir. Ülkede iki kere referandum yapılmış ikisinde de Avrupa Birliği'ne red çıkmıştır. Ülkedde kıyı boyunca ılıman iklim görülür. Kuzey Atlas akımının etkisiyle sıcaklık değişiklikleri ortaya çıkar. Arazi buzulludur. Norveç'in güney kutbu kıtası Antarktikada kendine bağlı bölgesi, açık denizde kıyıdan uzak büyük adaları (Kraliçe Maud Toprakları) bulunmaktadır.
Başkent: Oslo
Telefon Kodu: +47
Konsolosluk: +47 2212 8750
Vergiler: % 25oranında vergi uygulanıyor. Belirli miktarın üzerindeki ürün ve hizmet alışverişleri için vergi iadesi alınabiliyor. Ürün ve hizmetlerdeki vergi iade sınırları farklıdır.
Bahşiş: Genelde hesaplara dahildir. İstenirse hesap yukarı yuvarlanabilir ya da % 5-10 arası bırakılabilir.
Oslo
Oslo, Norveç'in başkenti ve en büyük şehridir. Oslo ismi bir teoriye göre "Lo Deresi Ağzı", daha çok kabul gören başka bir teoriye göre de sırtını dayadığı Ekeberg adlı "Tepenin Yamacı" anlamındaki sözcüklerden oluşmuştur. 1624 - 1878 arasında Christiania, 1878 - 1924 arasında Kristiania olarak anılan 1925 yılında tekrar eski adına kavuşmuştur. Şehir Norveç destanlarına göre, 1049'da Harald Hardråde (III. Harald) tarafından Oslo fiyordu'nun en iç noktasında kurulmuştur. Oslo, kentte kalıcı olarak ikâmet eden ilk kral olan Håkon V'in (1299-1319) hanedanlığı itibarıyla başkent olarak kabul edilmiştir. Oslo, tarih boyunca yangınlarda büyük zarar görmüş bir kenttir. İşgaller ve şehrin tamamının yanmasına neden olan yangınlar tarihte sık görülmüştür. Bu yüzden birden fazla defa şehir sıfırdan yeniden yapılmıştır. Ülke Kuzeyde yer almasına rağmen nemli ve oldukça ılık olan okyanussal iklim hüküm sürmektedir. Atlas okyanusundan batı rüzgarları ile gelen Körfez Akıntıları ve sıcak su akıntısı kıyı kesimlerde kışın sıcaklığın düşmesini engellemektedir.
Mutlaka Görün
Norveç Kültürel tarih Müzesi.
Oslo Belediye Meclisi Binası
Nobel Barış Merkezii
Tarih Müzesi
Holmenkollen Kayak Müzesi
Oslo Ulusal Galerisi
Oslo Şehir Müzesi
Kraliyet Sarayı
Oslo Katedrali
Norveç Bilim ve Teknoliji Müzesi
Parlamento binası
Oslo Fiyordu ve adaları
Mutlaka Deneyin
Norveç Somonu
Lefse
Farikal
Somon Füme
Pinnekjøtt
Moose
Leverpostei
Ravent Turta
Bergen
Bergen tarihsel adı Bjørgvin, Norveç'in batı kıyısındaki Vestland'da bir şehirdir. Bergenshalvøyen yarımadasındadır. Şehir merkezi ve kuzey mahalleleri Byfjorden, “Fiyort Şehri” üzerindedir ve şehir dağlarla çevrilidir. Bergen “Yedi Dağ Şehri” olarak bilinir. Şehir 1070 yılında kral Olav Kyrre tarafından kurulmuştur ve “Dağlar Arasındaki Yeşil Çayır” anlamına gelen Bjørgvin olarak adlandırılmıştır. 13. yüzyılda Norveç'in başkenti olarak hizmet etmiştir. Bergen Limanı, hem yük hem de yolcu açısından Norveç'in en işlek bölgesidir ve yılda 300'den fazla yolcu gemisi Bergen'e yaklaşık yarım milyon yolcu getirmektedir. Bergen, çok yağışlı olsa da ılıman bir kış iklimine sahiptir. Körfez akıntıları enlem göz önüne alındığında denizi nispeten sıcak tutar ve dağlar şehri kuzey, kuzeydoğu ve doğudan gelen soğuk rüzgarlardan korumaktadır. Şarkıcı Bergen’in de ismi için esinlendiği şehirdir.
Mutlaka Görün
Bergen Müzesi
Floibanen
Det Hanseatic Müzesi
Balık ve Çiçek Marketi
Vikinghallen
Lyse Manastırı
Bergenhus Kalesi
Bergen Katedrali
Grieg Hall
Bergen Fiyortları
Gamlehaugen
Floyen Tepesi
Bergen Evleri
Flam Treni
Mutlaka Deneyin
Raspeballer
Balık Çorbası
Pişmiş Morina
Pinekjøt
Brunost (Kahverengi Peynir)
Norveç Kahvesi
Orret
Geilo
Norveç'te Hol belediyesinde bir merkezdir. Hallingdal vadisinde, yer almaktadır. Norveç'teki en lüks ve pahalı tatil otellerinden bazılarına sahipliği yapmaktadır. Adı eski bir çiftlik Gjeilo'dan gelmektedir. Bölgedeki ilk otel 1890 yılında açılmıştır. Geilo, soğuk kışları ve yüksek rakımlara tipik serin yazları olan Subarktik iklime sahiptir.
Mutlaka Görün
Hallingskarvet Ulusal Parkı
Geilo Yaz Parkı
Aurlandsdalen
Ustedalsfjord Gölü
Mutlaka Deneyin
Ren Geyiği Eti
Kahverengi Peynir
Herring Turşusu
Tüpte Havyar
Aebleskiver
Rodgrod med flode
Forde
Førde, Norveç'in Vestland ilçesindeki Sunnfjord Belediyesinin yönetim merkezidir. Kasaba, Førdefjorden'in doğu ucunda, Jølstra nehrinin ağzında bulunur. Førde kasabası bölge için önemli bir ticari, endüstriyel ve devlet merkezidir. Şehrin merkezinde, liman boyunca uzanan Øyrane bölgesi bölgesel sanayi merkezidir.
Mutlaka Görün
Huldefossen Şelalesi
Bru Likholefossen
Sunnfjord Müzesi
Foerdehuset
Mutlaka Deneyin
Morbradboffer
Pea Soup
Mjod
Glogg
Mjöd
Hamar
Norveç'in Innlandet ilçesinde Hedmarken bölgesinin bir parçasıdır. Kasaba, Norveç'in en büyük gölü olan Mjøsa'nın kıyısında yer alır ve Hedmark ilçesinin ana şehridir. Adı "Kayalık Tepe" anlamına gelen “hamarr” kelimesinden gelmektedir. Norveç’in en eski şehirlerinden birisidir.
Mutlaka Görün
Domkirkeodden Müzesi
Norveç Demiryolu Müzesi
Hamar Katedrali
Kirsten Flagstad Tarih Müzesi
Mutlaka Deneyin
Polse
Leverpostej
Sodd
Krumkaker
T.C vatandaşları için vize uygulaması vardır. Vize başvurusu için seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile başvurmak gerekmektedir. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan acente sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.
T.C. vatandaşı olmayanlar seyahat etmek istedikleri ülke ve/veya ülkelere girişte vize ihtiyacı olup olmadığı bilgisi için ilgili konsolosluklara başvurmaları gerekmektedir.
Vize başvuruları, tur hareketinden 3 ay öncesinden itibaren yapılabilmektedir. Vize sürecinizin daha sağlıklı ilerleyebilmesi ve konsolosluklarda oluşabilecek dönemsel yoğunluklardan ve/veya uygulama farklılıklarından etkilenmemek adına vize başvurularının bir an önce tamamlanması tavsiye olunur.
T.C. Hususi (Yeşil) pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.
Vize İçin Gerekli Evraklar
Çalışanlar
Pasaport - Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır.
Başvuru Formu - Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Pasaport Fotokopisi - Tüm işlem görmüş sayfaların ve ayrıca fotoğraflı yüzünün fotokopisi A4 formatında çekilmelidir.
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği – E-Devlet sisteminden alınan QR kodlu belge
Kimlik Fotokopisi - Üzerinde TC kimlik no bulunan TC nüfus cüzdanının fotokopisi.
Dilekçe - Norveç konsolosluğuna hitaben İngilizce ya da Türkçe yazılmış dilekçe
Biyometrik Fotoğraf – 2 adet rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüz net görünmelidir.
Seyahat Sağlık Sigortası - En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları - Coral Travel Yurtdışı Departmanından temin edeceğiniz seyahat evrakları. Konaklama yapılacak otel ve uçak için yapılan rezervasyon bilgiler içermelidir.
Banka Hesap Dökümü - Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü.
Questionnaire D Formu - Doldurulmuş ve imzalanmış Questionnaire D formu (Bilgilendirme ekranından alınabilir)
Kapak Dosyası – Doldurulmuş, imzalanmış ve fotoğraf yapıştırılmış kapak dosyası (Bilgilendirme ekranından alınabilir)
Çalışma ve İzin Belgesi - Şirketin antetli kâğıdına yazılmış imzalı, kaşeli izin onayı (İngilizce veya Türkçe yazılmış ya da belge yeminli İngilizce çevirisi ile birlikte getirilmelidir)
SGK Hizmet Dökümü - SGK veya e-devlet sisteminden alınabilen evrak detaylı olmalı tüm sigorta geçmişini göstermelidir. Sunulan tüm SGK evraklarında okunaklı QR Barkodu olması gerekmektedir.
SGK İşe Giriş Bildirgesi – Çalışılan yerden temin edilecek giriş bildirgesinin fotokopisi. SGK Bildirgesinde okunaklı QR Barkodu olması gerekmektedir.
Maaş Bordroları - Son 3 aya ait kaşeli ve imzalı, maaş bordroları ibraz edilmelidir.
İş Yeri Evrakları – Çalışılan şirketin ticaret odası kayıt sureti, faaliyet belgesi, vergi levhası ve sicil gazetesinin kopyası
Ek Gelir Belgeleri - Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
Emekliler
Pasaport - Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır.
Başvuru Formu - Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Pasaport Fotokopisi - Tüm işlem görmüş sayfaların ve ayrıca fotoğraflı yüzünün fotokopisi A4 formatında çekilmelidir.
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği – E-Devlet sisteminden alınan QR kodlu belge
Kimlik Fotokopisi - Üzerinde TC kimlik no bulunan TC nüfus cüzdanının fotokopisi.
Dilekçe - Norveç konsolosluğuna hitaben İngilizce ya da Türkçe yazılmış dilekçe
Biyometrik Fotoğraf – 2 adet rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüz net görünmelidir.
Seyahat Sağlık Sigortası - En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları - Coral Travel Yurtdışı Departmanından temin edeceğiniz seyahat evrakları. Konaklama yapılacak otel ve uçak için yapılan rezervasyon bilgiler içermelidir.
Banka Hesap Dökümü - Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü.
Questionnaire D Formu - Doldurulmuş ve imzalanmış Questionnaire D formu (Bilgilendirme ekranından alınabilir)
Kapak Dosyası – Doldurulmuş, imzalanmış ve fotoğraf yapıştırılmış kapak dosyası (Bilgilendirme ekranından alınabilir)
Emeklilik Belgesi - SGK kurumlarından ya da e-devlet üzerinden alınabilen emeklilik durumunu gösterir belge.
Ek Gelir Belgeleri - Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
Ev Hanımları
Pasaport - Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır.
Başvuru Formu - Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Pasaport Fotokopisi - Tüm işlem görmüş sayfaların ve ayrıca fotoğraflı yüzünün fotokopisi A4 formatında çekilmelidir.
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği – E-Devlet sisteminden alınan QR kodlu belge
Kimlik Fotokopisi - Üzerinde TC kimlik no bulunan TC nüfus cüzdanının fotokopisi.
Dilekçe - Norveç konsolosluğuna hitaben İngilizce ya da Türkçe yazılmış dilekçe
Biyometrik Fotoğraf – 2 adet rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüz net görünmelidir.
Seyahat Sağlık Sigortası - En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları - Coral Travel Yurtdışı Departmanından temin edeceğiniz seyahat evrakları. Konaklama yapılacak otel ve uçak için yapılan rezervasyon bilgiler içermelidir.
Banka Hesap Dökümü - Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü.
Questionnaire D Formu - Doldurulmuş ve imzalanmış Questionnaire D formu (Bilgilendirme ekranından alınabilir)
Kapak Dosyası – Doldurulmuş, imzalanmış ve fotoğraf yapıştırılmış kapak dosyası (Bilgilendirme ekranından alınabilir)
Ek Gelir Belgeleri - Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
Nüfus Kayıt Örneği Aslı - Sponsor olacak 1.derece akrabanın nüfus kayıt örneğinde akrabalık derecesi belirtilmelidir.
Sponsor Dilekçe - Başvuru sahiplerinin destekleneceklerine dair ıslak imzalı, okunaklı, gidiş dönüş tarihleri ve garanti ibaresinin yer aldığı bir dilekçe.
Masrafları karşılayacak sponsor kişi meslek grubuna göre kendi gelir evraklarını eksiksiz ibraz etmelidir.
İşverenler
Pasaport - Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır.
Başvuru Formu - Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Pasaport Fotokopisi - Tüm işlem görmüş sayfaların ve ayrıca fotoğraflı yüzünün fotokopisi A4 formatında çekilmelidir.
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği – E-Devlet sisteminden alınan QR kodlu belge
Kimlik Fotokopisi - Üzerinde TC kimlik no bulunan TC nüfus cüzdanının fotokopisi.
Dilekçe - Norveç konsolosluğuna hitaben İngilizce ya da Türkçe yazılmış dilekçe
Biyometrik Fotoğraf – 2 adet rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüz net görünmelidir.
Seyahat Sağlık Sigortası - En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları - Coral Travel Yurtdışı Departmanından temin edeceğiniz seyahat evrakları. Konaklama yapılacak otel ve uçak için yapılan rezervasyon bilgiler içermelidir.
Banka Hesap Dökümü - Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü.
Questionnaire D Formu - Doldurulmuş ve imzalanmış Questionnaire D formu (Bilgilendirme ekranından alınabilir)
Kapak Dosyası – Doldurulmuş, imzalanmış ve fotoğraf yapıştırılmış kapak dosyası (Bilgilendirme ekranından alınabilir)
İş Yeri Evrakları – Çalışılan şirketin ticaret odası kayıt sureti, faaliyet belgesi, vergi levhası ve sicil gazetesinin kopyası
Ek Gelir Belgeleri - Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
Öğrenciler
Pasaport - Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır.
Başvuru Formu - Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Pasaport Fotokopisi - Tüm işlem görmüş sayfaların ve ayrıca fotoğraflı yüzünün fotokopisi A4 formatında çekilmelidir.
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği – E-Devlet sisteminden alınan QR kodlu belge
Kimlik Fotokopisi - Üzerinde TC kimlik no bulunan TC nüfus cüzdanının fotokopisi.
Dilekçe - Norveç konsolosluğuna hitaben İngilizce ya da Türkçe yazılmış dilekçe
Biyometrik Fotoğraf – 2 adet rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüz net görünmelidir.
Seyahat Sağlık Sigortası - En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları - Coral Travel Yurtdışı Departmanından temin edeceğiniz seyahat evrakları. Konaklama yapılacak otel ve uçak için yapılan rezervasyon bilgiler içermelidir.
Banka Hesap Dökümü - Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü.
Questionnaire D Formu - Doldurulmuş ve imzalanmış Questionnaire D formu (Bilgilendirme ekranından alınabilir)
Kapak Dosyası – Doldurulmuş, imzalanmış ve fotoğraf yapıştırılmış kapak dosyası (Bilgilendirme ekranından alınabilir)
Muvafakatname - Reşit olmayan çocuklar için hem anne hem de babadan noter onaylı, son 6 ay içerisinde çıkartılmış muvafakatname aslı ve fotokopisi gerekmektedir (İngilizce ya da onaylı çevirisi). Boşanma durumunda velayet kararı da ibraz edilmelidir.
Öğrenci Belgesi - Kişinin öğrenim gördüğü okuldan alınmış güncel öğrenci belgesi aslı (E-devlet QR kodlu belge de olabilir)
Ek Gelir Belgeleri - Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
Sponsor Dilekçe - Başvuru sahiplerinin destekleneceklerine dair ıslak imzalı, okunaklı, gidiş dönüş tarihleri ve garanti ibaresinin yer aldığı bir dilekçe.
Masrafları karşılayacak sponsor kişi meslek grubuna göre kendi gelir evraklarını eksiksiz ibraz etmelidir.
- Vize işlem süreci normal koşullarda 15 gündür (Vize Başvuru Merkezine başvurunuzu yaptığınız gün dahil değildir.)
- Nüfus İdaresinden Vukuatlı Nüfus kayıt örneği (anne, baba, eş, çocuk) herkes görünmelidir.
- Vizesine başvurduğumuz tüm misafirlerimiz vekâletname vermek zorundadır. Vekâletnameyi satış danışmanınızdan isteyiniz.
- Eşler birbirine sponsor olduklarında mutlaka evlilik cüzdanı fotokopisi konulmalıdır.
- Pasaportların "gümrük ve döviz işlemleri" sayfalarına vize uygulanamamaktadır.
- Konsolosluklar, eksiksiz evrak teslimi yapılsa bile misafiri şahsen görmek isteyebilirler. Böyle bir durumda randevu bilginiz acentemiz tarafından size iletilecektir.
- Pasaportunuz yenilenmiş ve eski pasaportunuzda ilgili konsolosluğa ait vize mevcut ise eski pasaportunuzu da belgeler ile birlikte vermeniz yararlı olacaktır.
- Vize alımı konusunda şirketimizin hiçbir sorumluluğu yoktur. Seyahat acentesi müşteri ve konsolosluk arasında sadece aracıdır.
- Ev adresi, cep telefonu, mail adresini A4 kâğıtta evrak listesinin içerisine konulmasını rica ederiz.