Arjantin
Dil: İspanyolca
Para Birimi: Peso
Saat Farkı: -5
Elektrik Voltajı: 220 V
Genel: Arjantin Cumhuriyeti Güney Amerika kıtasının güney kesiminde, And Dağları ve Atlas Okyanusu arasında uzanan bir ülkedir. Şili, Bolivya, Paraguay, Brezilya ve Uruguay ile sınırı bulunmaktadır. Arjantin’in adı Latince Argentum (gümüş) kelimesinden gelmektedir. Ülkede yaşayanların çoğu İspanyol ve İtalyan göçmenlerin torunlarıdır. 1536’da Arjantin’e gelen İspanyollar bugün Buenos Aires olarak bilinen yerde ilk koloniyi kurulmuştur. Arjantin 1776’ya kadar İspanya’ya bağlı Peru Genel Valiliğince yönetilmiştir. Ülke General Jose de San Martin önderliğinde 1812’ye doğru bağımsızlığını kazanmasına rağmen, 1816 yılına kadar bir devlet olarak ilan edilmemiştir. Bundan sonra sürekli bağımsız bir devlet olarak kalmıştır.
Başkent: Buenos Aires
Telefon Kodu: +54
Konsolosluk: +54 11 4788-3239
Vergiler: %21 Vergi bulunmaktadır. Vergi İadesi yapan yerlerden yapılan alışverişlerden vergi iadesi alınmaktadır.
Bahşiş: Bir standart olmamakla birlikte %10-15 bahşiş bırakılabilir.
Buenos Aires
Buenos Aires Arjantin'in başkentidir. Şehri resmi adı "Ciudad Autonoma de Buenos Aires’tir. Arjantin'de "Capital Federal" olarak ifade edilmektedir. Buenos Aires şehri Atlantik Okyanusu kıyısında, Río Paraná ve Río Uruguay nehirlerinin oluşturduğu huni biçimindeki Río de la Plata adı verilen ağızda, Güney Amerika kıtasının doğusunda bulunmaktadır. İspanyolcada "Güzel Havalar" anlamına gelen ve Arjantin'in en büyük kenti olan Buenos Aires, aynı zamanda Güney Amerika'nın da en büyük kentlerinden biridir. Şehir ilk olarak 2 Şubat 1536 tarihinde Pedro de Mendoza tarafından “Puerto de Nuestra Señora Santa María del Buen Ayre” adı ile kurulmuştur. 1580 yılında Juan de Garay tarafından “Ciudad de la Santísima Trinidad y Puerto Santa María de los Buenos Aires” tekrar isimlendirilmiştir. 1776 yılında Peru Eyaleti'nden ayrılıp Río de la Plata Eyaleti'nin başkenti olmuştur. 1859 yılında ise 1853'te kurulan Arjantin Birliği'ne (Federación Argentina) katılmış ve 1880 yılında Julio Argentino Roca yönetiminde başkent ilan edilmiştir. Buenos Aires ılıman iklim kuşağında bulunur. En sıcak ay Ocak, en soğuk ay ise Haziran ayıdır. Kış aylarında bile sıcaklık çok nadiren sıfırın altına düşer ve kar yağışı çok nadir görülmektedir.
Mutlaka Görün
9 Temmuz Bulvarı
Del Mayo Meydanı
Palermo
Casa Rosada
Puerto Madero
La Boca
Recoleta
San Telmo
Florida Caddesi
Floralis Generice
Mutlaka Deneyin
Locro
Milanesa
Choripan
Fugazetta
Empanadas
Humita
Yerba Mate
İguazu
Puerto Iguazú, Arjantin, Misiones eyaletinde bir sınır şehridir. Dünyaca ünlü Iguazú Şelaleleri şehirden sadece 18 kilometre uzaklıktadır. Şehrin adı İguazu şelalelerinden, şelalelerin ismi ise Guarani dilinde “Yguazu” (Büyük Su) kelimesinden gelmektedir. İspanyol kâşif Álvar Núñez Cabeza de Vaca, 1542'de, şimdi Iguazú Şelalesi olarak şelaleleri keşfeden ilk Avrupalı olmuştur. İspanyollar 16. yüzyılda geldiğinde de bölgede yaşayan Guaraní Kızılderilileri 1880 yılına kadar yaşamıştır. Bu tarihten sonra çeşitli işgaller yaşamıştır. 20. Yüzyılın başlarından itibaren şelalelerin turizm potansiyeli keşfedilmiş ve hem turlar düzenlenmeye hem de oteller açılmaya başlamıştır. Bölgede ilk otel, karakoldan, postaneden daha önce açılmıştır. 10 Eylül 1902'de şehrin adı Puerto Aguirre yapılmıştır. 1943'te kasabanın adı Puerto Iguazú olarak değiştirilmiştir. Iguazú Milli Parkı, 1934'te ulusal hükümet tarafından kurulmuştur. Şehri komşu Foz do Iguaçu'ya (Brezilya) bağlayan Tancredo Neves Köprüsü 1985 yılında açılmıştır.
Mutlaka Görün
İguazu Şelaleleri
Kuş Parkı
İtapu Elektrik Üretüm Merkezi
Macaco Safarisi
Mutlaka Deneyin
Provoleta
Medialunas
Dulce de Leche
Alfajores
Brezilya
Dil: Portekizce
Para Birimi: Real
Saat Farkı: -5
Elektrik Voltajı: 127 V / 220 V
Genel: Brezilya Federal Cumhuriyeti, Güney Amerika'da yer alan, kıtanın en büyük ve en kalabalık ülkesidir. Uzun bir Atlas Okyanusu kıyısı vardır. Ekvador ve Şili hariç tüm Güney Amerika ülkeleriyle komşudur. Dört zaman dilimine sahiptir. Bayrağında renkler, eskiden görev yapmış kraliyet ailelerini simgelemektedir. 21 Nisan 1500 tarihinde Portekizli gemici Pedro Alveras Cabral, Hindistan'a gittiği düşüncesiyle Güney Amerika'ya ayak basmış ve ülkeyi Portekiz kralı adına zapt ettiğini ilan etmiştir. şehirler kurmaya başlamışlardır. 1580'den 1640’a İspanya sömürgesi olmuş, 1640'ta Portekizliler tarafında tekrar ele geçirilmiştir. 1807'de Portekiz'in Napolyon Bonapart tarafından işgal edilmesi üzerine kral ailesi ve devletin bazı ileri gelenleri Brezilya'ya kaçmışlar ve ertesi sene hükûmet merkezini Rio de Janerio'da kurmuşlardır. 7 Eylül 1822'de Portekiz’den bağımsızlık kazanan ve kurulan Brezilya İmparatorluğu 1824'te liberal bir anayasa kabul etmiş ve 1889 yılına kadar sürmüştür. 15 Kasım 1889'da yapılan kansız bir askerî darbeyle İmparator II. Pedro iktidardan indirilip monarşi yıkılmış ve cumhuriyet ilan edilmiştir. Bu hareketin önderi Manuel Deodoro da Fonseca ülkenin ilk cumhurbaşkanı olmuştur. 1914'te siyasi birliği tamamlayan Brezilya, bütün dünya ülkeleri tarafından tanınmıştır. Brezilya'da tropik bir iklim mevcuttur. Yazlar doğu ve kuzey doğu bölgesinde sıcak, kışlar kıyıda 20 dereceye kadar ulaşabilir. Brezilya'nın dağlık arazisinde daha soğuktur. Güney'de nemli ve astropikal bir iklim vardır.
Başkent: Brasília
Telefon Kodu: +55
Konsolosluk: +55 (61) 3242-1850
Vergiler: Her eyalette farklı vergi oranı bulunmaktadır. %17-%19 arasında değişmektedir. Vergi İadesi yapan yerlerden yapılan alışverişlerden iade alınabilmektedir.
Bahşiş: %10 servis ücreti genelde hesaba eklenmektedir. Eklenmediği durumlarda %10 oranında bahşiş bırakılabilir.
Sao Paulo
São Paulo, Brezilya'nın güneydoğusunda işlek bir liman olan Santos'tan 48 km uzakta, Serra do Mar tepeleri üzerinde kuruludur. Santos'a elektrikli tren hattı ve otoyolla bağlanmıştır. Bu tepelerden doğan Tietê ırmağı kentin hemen doğusundan geçmektedir. Başlıca sanayi merkezlerinden biridir ve 12 milyonu aşan nüfusuyla Güney Amerika'nın en büyük kentidir. Durmadan yeni yolların yapıldığı ve gökdelenlerin yükseldiği São Paulo, "Güney Amerika'nın Chicago'su" olarak nitelendirilir. São Paulo 1554'te Portekizli Katolik rahipler tarafından bir yerli yerleşim merkezi olarak kurulmuştur. 1700'lerde küçük bir kasaba iken çabuk büyümesinin nedenleri arasında verimli toprakları ve yüksek rakımı sayesinde gelişen kahve üretimi yer almaktadır. Kent ve çevresinde İtalya, Portekiz, İspanya, Almanya ve Japonya'dan pek çok göçmen yaşamaktadır. Şehir çok yağışlı tropikal iklimin etkisi altındadır. Yaz ve kış aylarında sıcaklık farkları yüksek değildir.
Mutlaka Görün
Futbol Müzesi
Sao Paulo Sanat Müzesi
Sao Paulo Katedrali
Hayvanat Bahçesi
Altino Arantes Binası
Pinacoteca do Estado de São Paulo
Bağımsızlık Parkı
İbirapuera Parkı
Pátio do Colégio
Mutlaka Deneyin
Kahve
Virada Paulista
Feijoada
Acaraje
Polenta
Pao de Queijo
Pastel
Churrasco
Tutu a Mineira
Rio De Janeiro
Rio de Janeiro, bulunduğu eyaletin başkenti ve Brezilya'nın en büyük ikinci kentidir. Kelime anlamı Ocak Irmağı’dır. Şehrin tam adı São Sebastião do Rio de Janeiro şeklindedir. São Paulo'dan sonra, Brezilya'nın ikinci büyük şehridir.
Rio de Janeiro şehri 1 Mart 1565 yılında Aziz Sebastian’a ithafen São Sebastião do Rio de Janeiro adıyla kurulmuştur. 18. yüzyılın başlarına kadar, şehir Fransızlar ve korsanlar tarafından birçok defa saldırıya uğramış ve istila edilmiştir. Napolyon’un Portekiz’i istila etmesiyle kraliyet ailesi ve birçok soylu aile Lizbon'dan Rio de Janeiro’ya kaçmıştır. 27 Ocak 1763’de Portekiz Amerika’sı koloni başkenti Salvador’dan Rio de Janeiro’ya taşınmıştır. Daha sonra hem İmparatorluğa hem de Cumhuriyete başkentlik yapmıştır. 21 Nisan 1960 yılında ise başkent Brasília (Brazilya) olmuştur. Dünyanın en büyük karnavalı olan 'Rio Karnavalı' bu şehirde düzenlenmektedir. 2016 Yaz Olimpiyatlarına da ev sahipliği yapmıştır. Tropikal bir iklime sahiptir.
Mutlaka Görün
İpanema Plajı
Kurtarıcı İsa
Kesme Şeker Dağı
Niteroi Çağdaş Sanat Müzesi
Copacabana Plajı
Barra Plajı
Tijuca Ormanı
Lagoa Gölü
Santa Teresa
Leme Plajı
Selaron Merdiveni
Belediye Tiyatrosu
Favela Bölgesi
Rio Karnavalı
Samba Dansı
Mutlaka Deneyin
Churrascarias
Moqueca de Peixe
Acaraje
Pão De Queijo
Cachaça
Agua De Coco
Portakallı Pilav
Cassava
T.C vatandaşları için vize uygulaması vardır. Vize başvurusu için seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile başvurmak gerekmektedir. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan acente sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.
T.C. vatandaşı olmayanlar seyahat etmek istedikleri ülke ve/veya ülkelere girişte vize ihtiyacı olup olmadığı bilgisi için ilgili konsolosluklara başvurmaları gerekmektedir.
Vize başvuruları, tur hareketinden 3 ay öncesinden itibaren yapılabilmektedir. Vize sürecinizin daha sağlıklı ilerleyebilmesi ve konsolosluklarda oluşabilecek dönemsel yoğunluklardan ve/veya uygulama farklılıklarından etkilenmemek adına vize başvurularının bir an önce tamamlanması tavsiye olunur.
T.C. Hususi (Yeşil) pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.
Vize İçin Gerekli Evraklar
Çalışanlar
Pasaport - Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır.
Başvuru Formu - Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Dilekçe - Yunanistan konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır.
Pasaport Fotokopisi - Pasaportun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi. Daha önce Schengen veya başka bir ülkeden vize varsa o vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi.
Biyometrik Fotoğraf – 1 adet rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüz net görünmelidir.
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi – TC kimlik numarası yer alan nüfus cüzdanı fotokopisi
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği – E-Devlet sisteminden alınan QR kodlu belge
Seyahat Sağlık Sigortası - En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları - Coral Travel Yurtdışı Departmanından temin edeceğiniz seyahat evrakları. Konaklama yapılacak otel ve uçak için yapılan rezervasyon bilgiler içermelidir.
Banka Hesap Dökümü - Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır.
Çalışma ve İzin Belgesi - Şirketin antetli kağıdına yazılmış, kişinin pozisyonunu, işe başlama tarihini, maaşını, izinli olduğu süreyi ve dönüşünde işe devam edeceğini teyit eden mektup. (orijinal nüsha, fotokopi kabul edilmez).
SGK Hizmet Dökümü - SGK veya e-devlet sisteminden alınabilen evrak detaylı olmalı tüm sigorta geçmişini göstermelidir. Sunulan tüm SGK evraklarında okunaklı QR Barkodu olması gerekmektedir.
SGK İşe Giriş Bildirgesi – Çalışılan yerden temin edilecek giriş bildirgesinin fotokopisi. SGK Bildirgesinde okunaklı QR Barkodu olması gerekmektedir.
İş Yeri Evrakları - Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi, Vergi levhası kopyası, İmza sirküleri kopyası, Son 3 aya ait Faaliyet Belgesi (ıslak imzalı ve kaşeli orijinal nüsha veya Ticaret Odasının web sayfasından alınmış e-imzalı çıktı)
Maaş Bordroları - Son 3 aya ait kaşeli ve imzalı maaş bordroları ibraz edilmelidir.
Ek Gelir Belgeleri - Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
Emekliler
Pasaport - Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır.
Başvuru Formu - Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Dilekçe - Yunanistan konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır.
Pasaport Fotokopisi - Pasaportun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi. Daha önce Schengen veya başka bir ülkeden vize varsa o vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi.
Biyometrik Fotoğraf – 1 adet rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüz net görünmelidir.
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi – TC kimlik numarası yer alan nüfus cüzdanı fotokopisi
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği – E-Devlet sisteminden alınan QR kodlu belge
Seyahat Sağlık Sigortası - En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları - Coral Travel Yurtdışı Departmanından temin edeceğiniz seyahat evrakları. Konaklama yapılacak otel ve uçak için yapılan rezervasyon bilgiler içermelidir.
Banka Hesap Dökümü - Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır.
Emeklilik Belgesi - Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti /emekli cüzdanı)
Ek Gelir Belgeleri - Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
Ev Hanımları
Pasaport - Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır.
Başvuru Formu - Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Dilekçe - Yunanistan konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır.
Pasaport Fotokopisi - Pasaportun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi. Daha önce Schengen veya başka bir ülkeden vize varsa o vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi.
Biyometrik Fotoğraf – 1 adet rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüz net görünmelidir.
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi – TC kimlik numarası yer alan nüfus cüzdanı fotokopisi
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği – E-Devlet sisteminden alınan QR kodlu belge
Seyahat Sağlık Sigortası - En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları - Coral Travel Yurtdışı Departmanından temin edeceğiniz seyahat evrakları. Konaklama yapılacak otel ve uçak için yapılan rezervasyon bilgiler içermelidir.
Banka Hesap Dökümü - Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır.
Evlilik Cüzdanı – Evlilik cüzdanı ya da fotokopisi
Ek Gelir Belgeleri - Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
Sponsor Dilekçe - Başvuru sahiplerinin destekleneceklerine dair ıslak imzalı, okunaklı, gidiş dönüş tarihleri ve garanti ibaresinin yer aldığı bir dilekçe.
Masrafları karşılayacak sponsor kişi meslek grubuna göre kendi gelir evraklarını eksiksiz ibraz etmelidir.
İşverenler
Pasaport - Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır.
Başvuru Formu - Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Dilekçe - Yunanistan konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır.
Pasaport Fotokopisi - Pasaportun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi. Daha önce Schengen veya başka bir ülkeden vize varsa o vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi.
Biyometrik Fotoğraf – 1 adet rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüz net görünmelidir.
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi – TC kimlik numarası yer alan nüfus cüzdanı fotokopisi
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği – E-Devlet sisteminden alınan QR kodlu belge
Seyahat Sağlık Sigortası - En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları - Coral Travel Yurtdışı Departmanından temin edeceğiniz seyahat evrakları. Konaklama yapılacak otel ve uçak için yapılan rezervasyon bilgiler içermelidir.
Banka Hesap Dökümü - Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır.
Çalışma ve İzin Belgesi - Şirketin antetli kağıdına yazılmış, kişinin pozisyonunu, işe başlama tarihini, maaşını, izinli olduğu süreyi ve dönüşünde işe devam edeceğini teyit eden mektup. (orijinal nüsha, fotokopi kabul edilmez).
İş Yeri Evrakları - Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi, Vergi levhası kopyası, İmza sirküleri kopyası, Son 3 aya ait Faaliyet Belgesi (ıslak imzalı ve kaşeli orijinal nüsha veya Ticaret Odasının web sayfasından alınmış e-imzalı çıktı)
Ek Gelir Belgeleri - Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır
Öğrenciler
Pasaport - Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır.
Başvuru Formu - Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Dilekçe - Yunanistan konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır.
Biyometrik Fotoğraf – 2 adet rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüz net görünmelidir.
Seyahat Sağlık Sigortası - En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları - Coral Travel Yurtdışı Departmanından temin edeceğiniz seyahat evrakları. Konaklama yapılacak otel ve uçak için yapılan rezervasyon bilgiler içermelidir.
Muvafakatname Aslı ve Fotokopisi - Reşit olmayan çocuklar için hem anne hem de babadan noter onaylı, son 6 ay içerisinde çıkartılmış muvafakatname aslı ve fotokopisi gerekmektedir. Boşanma durumunda velayet kararı da ibraz edilmelidir.
Öğrenci Belgesi - Kişinin öğrenim gördüğü okuldan öğrenci belgesi aslı gerekmektedir.
Okul İzin Belgesi – Okullun açık olduğu döneme vize isteniyorsa okuldan izin yazısı
Nüfus Kayıt Örneği Aslı - Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği mühürlü aslı ibraz edilmelidir. (İstanbul için yapılacak başvurularda bu belge sadece QR kodlu olabilir) Sponsor olacak 1.derece akrabanın nüfus kayıt örneğinde akrabalık derecesi belirtilmelidir.
Ek Gelir Belgeleri - Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
Sponsor Dilekçe - Başvuru sahiplerinin destekleneceklerine dair ıslak imzalı, okunaklı, gidiş dönüş tarihleri ve garanti ibaresinin yer aldığı bir dilekçe.
Masrafları karşılayacak sponsor kişi meslek grubuna göre kendi gelir evraklarını eksiksiz ibraz etmelidir.
- Nüfus İdaresinden Vukuatlı Nüfus kayıt örneği (anne, baba, eş, çocuk) herkes görünmelidir.
- Vizesine başvurduğumuz tüm misafirlerimiz vekâletname vermek zorundadır. Vekâletnameyi satış danışmanınızdan isteyiniz.
- Eşler birbirine sponsor olduklarında mutlaka evlilik cüzdanı fotokopisi konulmalıdır.
- Ankara’ya yapılan vize başvurularında ek form doldurulmalıdır. (Formlar bölümünde bulabilirsiniz)
- Ankara başvurularında farklı evraklar talep edilebilmektedir.
- Pasaportların "gümrük ve döviz işlemleri" sayfalarına vize uygulanamamaktadır.
- Konsolosluklar, eksiksiz evrak teslimi yapılsa bile misafiri şahsen görmek isteyebilirler. Böyle bir durumda randevu bilginiz acentemiz tarafından size iletilecektir.
- Pasaportunuz yenilenmiş ve eski pasaportunuzda ilgili konsolosluğa ait vize mevcut ise eski pasaportunuzu da belgeler ile birlikte vermeniz yararlı olacaktır.
- Vize alımı konusunda şirketimizin hiçbir sorumluluğu yoktur. Seyahat acentesi müşteri ve konsolosluk arasında sadece aracıdır.
- Adres, cep telefonu, mail adresi ve rezervasyon numarasının evrak listesinin içerisine konulmasını rica ederiz.
Yunanistan Konsolosluğu Yetki Alanları
Ankara Büyükelçiliği Yetki Alanı
Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat
İstanbul Büyükelçiliği Yetki Alanı
Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çanakkale, Düzce, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Yalova, Zonguldak
İzmir, Bodrum, Antalya ve Marmaris Yunanistan Vize Başvuru Merkezleri
Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak
Edirne Yunanistan Vize Başvuru Merkezi
Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli