Ağva Gezilecek Yerler: En Güzel 25+ Yeri Keşfedin!

Coral Travel

Pek çok kişiyi kendine hayran bırakan Ağva'nın tarihi oldukça eski zamanlara dayanır. Hatta tarihçiler için bu bölge hala araştırma konusu halindedir. Burada hem Bizans hem de Roma dönemlerinden kalma çok sayıda eser vardır. Özellikle mezar taşları bunların arasında en dikkat çekici olanlardır.

Ağva her ne kadar İstanbul'un yerleşim yerlerine biraz uzak kalsa da ulaşımı son derece kolaydır. Özel araçlarla rahat bir şekilde gitmek mümkündür. Ayrıca otobüslerle de İstanbul’dan Ağva’ya gitme şansı mevcuttur.

Ağva Gezilecek Yerler?

İstanbul’a en yakın tatil beldelerinden biri olarak bilinen Ağva; tertemiz plajları ile görenleri adeta büyüler. Bunun yanı sıra büyüleyici nitelikte doğal güzellikleri de görülmeye değer. Bölge, gelişmiş turizm imkanları sayesinde hem bahar hem de yaz dönemlerinde binlerce misafire ev sahipliği yapar. Burada dilerseniz günübirlik geziler yapabilir dilerseniz de konforlu Ağva otelleri sayesinde minik kaçamaklar deneyimleyebilirsiniz. Peki Ağva’da ne yapılır? Ağva merkez gezilecek yerlere nereler? İşte Ağva’nın en güzel noktaları!

  • Göksu Nehri

Ağva’nın batı tarafında bulunan Göksu Nehri, Karadeniz’e dökülür. Bölgenin sembolü haline gelen nehir, özellikle yaz döneminde fazlasıyla kalabalık olur. Nehrin etrafında konaklama imkanı sunan pek çok otel vardır. Bunların yanı sıra butik pansiyonlar ve kır evleri de görmeniz mümkündür. Yaz aylarında buraya geldiğiniz zaman Göksu Nehri’nde deniz bisikleti, sandal ya da kano deneyimi yaşamayı ihmal etmeyin. Ayrıca buradaki balıkçı restoranlarında yemek de yiyebilirsiniz.

  • Şile Ayazma Plajı

Halk arasında Şile Plajı şeklinde de tanımlanan Ayazma Plajı, Ağva merkezden ortalama 30 dakikalık mesafede yer alır. Buraya gittiğiniz zaman günübirlik tatilcilerin haricinde yerli ve yabancı turistler de görmeniz mümkündür. Yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğa sahip olan incecik kumlu sahili ile dikkat çeker. Mavi bayrak ödülüne sahip plajda keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Plajın etrafında sıralanan kır bahçeleri ya da balık restoranları ile kendinize ziyafet verebilirsiniz.

  • Ağva Saklı Gölü

Ağva gezilecek yerler arasında bulunan Saklı Göl, yerli halk dışında pek fazla bilinmez. Böylece doğal güzelliğini korumayı başarmıştır. Bir hayli büyük ormanlık alan içinde bulunan Saklı Göl, manzarasıyla görenleri adeta büyüler. Kafa dinlemek için burayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca bisiklet turlarına katılıp keyifli bir aktivite de yapabilirsiniz.

  • Gelin Kayası

Ağva’nın sembolü haline gelen Gelin Kayası, pek çok kişi tarafından Ağlayan Kaya olarak da bilinir. Kaya bu ismi beyaz renkli olduğundan ve tıpkı duvaklı geline benzemesinden almıştır. Ağlayan denmesinin nedeni de görüntüsünün ağlıyormuş gibi olmasıdır. Buranın doğal görüntüsüne hayretle bakacaksınız!

  • Hacıllı Şelalesi

Kurudere olarak da bilinen Hacıllı Şelalesi, Ağva gezilecek yerler arasında ilk sıralarda bulunur. Günübirlik gezilerinize dahil edebileceğiniz Hacıllı Şelalesi, metrelerce yükseklikten dökülen suları ile sizi serinletecek. Yaz dönemlerinde geldiğiniz zaman buradaki kaya göletinde serinleyebilirsiniz. Ayrıca burası dağcılık veya tırmanış gibi sporlar için de son derece uygundur. Dilerseniz rehberli şekilde düzenlenen gezilere katılarak bölge hakkında bilgi alabilirsiniz.

  • Kadırga Koyu

Kadırga Koyu, Ağva'da düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliklerinin en popüler noktalarından biridir. Ayrıca burada yaz aylarında hemen her gün tekne turları düzenlenir. Doğal bir cennet şeklinde ifade edilen Kadırga Koyu, Ağva merkeze de son derece yakın bir noktada yer alır. Havuzu andıran sakin sularda keyifli zaman geçirebilirsiniz. Bölgenin gün batımı da son derece eşsiz güzelliklere sahiptir. Burada unutulmaz kareler yakalayabilirsiniz. Dilerseniz fotoğraf safarilerine katılabilir, dilerseniz de trekking turları ile yeni keşifler yapabilirsiniz. Adrenalin seviyorsanız mutlaka tüplü ya da tüpsüz dalış aktivitelerine katılın.

  • Kurfallı Plajı

Göksu Deresi’nin Karadeniz ile buluştuğu nokta itibarıyla başlayan Kurfallı Plajı, son derece uzun bir kumsala sahiptir. Sakinliğiyle misafirlerin beğenisini kazanan plaj, merkeze de oldukça yakın bir noktada bulunur. Burada denize girebilir ya da sahilde yürüyüş yapabilirsiniz.

  • Ağva Feneri

Ağva Feneri, Yeşilçay Nehri’nin Karadeniz ile birleştiği noktada konumlanır. Bu nedenle bölgenin uğrak noktalarından biri halindedir. Akşamüstü ortaya çıkan manzara, görülmeye değer. Gün batımını seyretmek için burayı tercih edebilirsiniz.

  • Ağva Sahil Parkı

Serin rüzgarlar eşliğinde yürüyüş yapmak istiyorsanız rotanıza Ağva Sahil Parkını da ekleyin. Son derece hareketli olan sahilde yürürken kır bahçelerine ve hediyelik eşyaların bulunduğu tezgahlara denk gelebilirsiniz. Ayrıca parkta, kafe gibi yeme içme noktaları bulunur. Park, yerlilerin olduğu kadar yabancı turistlerin de ilgisini çeken bir lokasyondur.

  • Şile Feneri

Ağva’ya 35 dakika uzaklıkta yer alan Şile Feneri, bölgenin sembolü niteliğinde olan yerlerden biridir. Burada harika fotoğraflar çekebilirsiniz. 1859 yılında inşa edilmiş olan fener, toplamda 19 metre uzunluğa sahiptir. Bu uzunluk ile ülkemizin en büyük deniz fenerleri arasında yer alır. Feneri tekne turlarına katılarak da görmeniz mümkündür.

  • Kalemköy

Ağva’da gezilecek yerlerden biri de Kalemköy’dür. Burada Doğu Roma İmparatorluğu döneminde kalma eserler var. Ayrıca pek çok dini yapı ve mezar görmek de mümkündür. Tarih boyunca pek çok medeniyete yaşam veren Kalemköy adı Hitit kitabeleri başta olmak üzere Osmanlı belgeleri gibi farklı yerlerde de geçer. Vaktiniz varsa bu köye uğramayı ihmal etmeyin.

  • Kilimli Koyu

Hem Ağva’nın hem de Şile’nin popüler rotalarından olan Kilimli Koyu, adeta el değmemiş bir güzelliğe sahiptir. İlginç kaya oluşumları ile dikkat çeken koy, bembeyaz kumlara sahip sahiliyle de eşsiz bir güzellik sunar. Burada tüplü, tüpsüz ya da şnorkelli dalış yapma imkanınız vardır. Bu sayede Karadeniz’in su altı güzelliklerini de yakından keşfedebilirsiniz.

  • Gürlek Mağarası

Gürlek Mağarası, son derece ilginç bir hikayeye sahiptir. Hacıllı Köyü sınırlarından bulunan ve yürüyerek gidilmesi gereken mağara, Doğu Roma İmparatorluğu’nun hakim olduğu dönemde suçluların toplandığı bir zindan şeklinde kullanılmış. Ortalama 10 metre yüksekliğe sahip olan giriş kısmı ilk başta ürkütücü görünebilir. Farklı ve tarihi bir deneyim için burayı da gezi planınıza ekleyebilirsiniz.

  • Karacaköy Plajı

Karacaköy Plajı, iki burundan oluşan ayrıca Karadeniz’in en güzel ve doğal limanlarından biridir. Sakinliği sebebiyle özellikle çocukla aileler tarafından rağbet görür. Plajda işletmeler mevcuttur; bu sayede duş, tuvalet, şemsiye ya da şezlong gibi ihtiyaçlarınızı kolay biçimde karşılayabilirsiniz.

  • Pembe Kayalar

Pembe Kayalar, sadece Ağva’nın değil Türkiye’nin en ilgi çekici jeolojik oluşumları arasında yer alır. Bu nedenle yıl içinde binlerce turist tarafından ziyaret edilir. Tarihi çok eski dönemlere dayanan Pembe Kayalar, rengini zamanla toprakta meydana gelen değişimlerden alır.

  • Şile Kalesi

Şile, Ağva gezilecek yer alan arasında yer alan Şile Kalesi, 2015 yılında restore edimesinin ardından ilginç tasarımıyla adeta nam salmıştır. Şile sahilinin hemen karşısındaki küçük Ocaklı Ada’nın üzerine konumlanan bu gözetleme kulesinin neredeyse 2000 yıl önce inşa edildiği düşünülür. Manzarası ile görenleri adeta büyüleyen kale, tekne gezileriyle de ziyaret edilebilir. Kayalara çıkıp muazzam manzaraları görüp fotoğraflamak için Şile Kalesi iyi bir seçim olabilir.

  • Yeşilçay Deresi

Ağva’nın doğal güzellikleri son derece fazladır. Bunlardan biri Yeşilçay Deresi olarak karşınıza çıkar. Burası yaz aylarında ekstra hareketlilik kazanır. Nehrin kenarında hizmet veren işletmeler, ortamın cıvıl cıvıl olmasına katkıda bulunur. Yeşillikle çevrelenen nehir, sakinliğiyle ziyaretçilere huzur verir. Gün batımı manzarası da görülmeye değerdir.

  • Şile Limanı

Hem akşam yürüyüşleriyle hem de günübirlik tekne gezilerine katılıp keşifler yapabileceğiniz Şile Limanı, toplamda 250 adet tekne bağlama kapasitesine sahiptir. Limanın çevresinin de son derece hareketli olduğunu söylemek mümkündür. Burada balık restoranları, kafeler ya da yöresel ürünlerin sunulduğu pek çok alan vardır. Ayrıca akşam eğlenceleri için de burayı tercih edebilirsiniz.

  • Sardala Koyu

Tabiat cennetleri arasında yer alan Sardala Koyu, havuza benzeyen deniziyle dikkat çeker. Hatta bu özelliği nedeniyle Cennet Havuzu şeklinde de tanımlanır. Koy, binlerce yıl boyunca meydana gelen rüzgarlar ve dalgalar yardımıyla şekillenen falezlerle çevrilidir. Buradaki turkuaz renk tonuna sahip kaya göletlerinde yüzebilirsiniz. Hatta dilerseniz burada kamp dahi yapabilirsiniz.

  • Akçakese Köyü

Akçakese Köyü, sakin ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak noktaları arasında yer alır. Burası hem temiz denizi hem de büyüleyici kumsalı ile dikkat çeker. Manzarasıyla da kendine hayran bırakan bu köyde, dilerseniz piknik yapabilirsiniz. Ayrıca kamp alanlarından da faydalanabilirsiniz.

  • Ağva Aşıklar Yolu

Ağva’nın popüler gezi ve yürüyüş yolları arasında yer alan Aşıklar Yolu, Karadeniz’in en güzel tonlarını yansıtır. Sıcak yaz aylarında dahi serin deniz esintileriyle beraber huzurla yürüyüş yapabilirsiniz. Ağva Aşıklar Yolu, ortalama 1 kilometre uzunluğa sahiptir. Yol boyunca yürürken kafe, restoran ve hediyelik eşya dükkanları gibi pek çok işletmeye denk gelmeniz mümkündür. Akşamüstü burada dilerseniz yemek yiyebilir, dilerseniz de gecenin ilerleyen saatlerinde bir şeyler içebilirsiniz.

  • Sahilköy Plajı

Kampçıların popüler noktalarından biri olarak dikkat çeken Sahilköy Plajının eski adı Domalı Plajı’dır. Burası Şile sahil yolunun üzerinde konumlanır. Sahilin hemen dibinde büyük bir kamp alanı mevcuttur; bu sayede istediğiniz gibi konaklayabilirsiniz. Ayrıca bungalov gibi farklı konaklama seçenekleri de mevcuttur.

  • Sofular Plajı

Hem incecik kumu hem de son derece uzun kumsalı ile pek çok ziyaretçiden tam not alan Sofular Plajı, Karadeniz’in hırçın dalgalarından adeta arınmış bir yerdir. Sığ denizi, özellikle çocuklu ailelerin rahat etmesini sağlar. Ayrıca yüzmeyi bilmeyenler için de cazip bir lokasyondur.

  • Kabakoz Plajı

Ağva plajları arasında yer alan, ancak az kişi tarafından bilinen Kabakoz Plajı, sakinlik arayanlara hitap eder. Kalabalıktan uzaklaşıp şehrin gürültüsünden arınmak isteyenler için biçilmiş kaftan niteliğinde olan bu plaj, size huzurlu bir gün vadeder. Ağva’da yer alan diğer plajlara göre daha küçük olmasına rağmen fazla kalabalık değildir. Bu nedenle romantik çiftlerin de favorisi halindedir. Buraya sadece dalgaların sesini dinlemek için bile gelebilirsiniz.

  • İmrenli Plajı

Pek çok kişi tarafından bilinen ve sıklıkla ziyaret edilen İmrenli Plajı, buna rağmen son derece sakin bir yerdir. Uzun sahili, yürüyüş yapmak için adeta birebirdir. Üstelik denizinin temiz oluşu, ziyaret edilme nedenleri arasında sayılabilir.

  • Doğancılı Plajı

Doğancılı Plajı, Ağva’nın plajları arasında neredeyse en ünlü olandır. Bu plajın hemen sahil kıyısında yazlık evler vardır. Bu sebeple genelde yazlıkçıların mekanı şeklinde anılır. Son derece uzun kumsalda yürürken bir yandan da ayaklarınıza incecik kumların değdiği plaj, turkuaz rengiyle görenleri büyüler. Yüzmesi de fazlasıyla keyifli olan Doğancılı Plajı, Ağva gezi planınıza mutlaka dahil edilmeli.

Ağva’nın birbirinden hoş ve doğal mekanlarını ziyaret edip bölgede keşfe çıkmak için Coral Tatil fırsatlarından faydalanabilirsiniz. Şile tatili planınızı Coral Tatil ile üst seviyelere çıkarabilirsiniz.