Türk vatandaşlarının en sık ziyaret ettikleri ülkelerden biri Almanya’dır, bu sebeple çok sayıda kişi Almanya vize süreci hakkında nasıl doğru ve hızlı şekilde ilerleyebileceğini öğrenmek ister. İçeriğimizde nasıl Almanya vizesi alabileceğinizi, dikkat etmeniz gereken önemli noktaları ve tüm diğer ipuçlarını bulabilirsiniz.
Almanya vize başvurusu yaparken başvuru sürecini eksiksiz ve istenildiği gibi tamamlamak vize onayınızın çıkmasını kolaylaştırır. Almanya tatili için vize almanız gerekiyorsa ilk etapta yapmanız gerekenler şunlardır:
Türkiye vatandaşları AB üyesi olmayan ülke vatandaşları gibi Almanya’ya seyahat edebilmek için vize almalıdır. Schengen Vizesi Almanya’ya kısa süreli turist olarak seyahat etmek isteyen vatandaşların alması gereken vize türüdür. Uzun süreli kalmayı planlayan (Eğitim, iş vb. nedenlerden ötürü) vatandaşların ise ulusal vize almaları zorunludur.
Schengen Vizesi ile 180 günlük dönemde 90 günü geçmeyecek şekilde Schengen bölgelerinde kalabilirsiniz. Kesintisiz en geç 90 günün sonunda ise Schengen bölgesinden çıkış yapmanız gerekir. Örneğin Almanya’dan 1 yıllık vize almanız ülkeye 2 kez 90 günlük seyahatlerde bulunabilmeniz anlamına gelir.
Almanya seyahatiniz için Schengen vizesi almanız durumunda Hollanda, Norveç, Belçika, Slovenya, Letonya, Malta, İspanya, Avusturya, Çekya, Yunanistan, Lüksemburg, Macaristan, İsviçre, Polonya, Finlandiya, Portekiz, Fransa, İtalya gibi diğer Schengen ülkelerini de ziyaret edebilirsiniz.
Vize başvurusu 18 yaş altındaki çocuklar da dahil olmak üzere seyahat edecek olan herkes için ayrı ayrı yapılmalıdır.
Türk vatandaşları tarafından en çok başvurulan Almanya vize çeşitleri arasında Schengen Turistik Vize ve Ulusal Vize yer alır.
Almanya’ya yapacağınız kısa süreli seyahatler için almanız gereken vize Schengen Turistik Vize’dir. Vize süresi boyunca Schengen Bölgesi’nde yer alan diğer ülkelere de giriş yapma hakkı tanıyan Schengen Turistik Vize 180 günlük dönemler içinde maksimum 90 gün Almanya’da kalmanızı sağlar.
C tipi vize olarak da isimlendirilen Schengen Vizesi turistik, ziyaret ve ticaret amaçlı kullanılabilir. Almanya turistik vize başvurusu yaparken ziyaretinizin turistik amaçlı olduğunu göstermeniz gerekir. Bu nedenle vize başvurusu yapanlardan seyahat planlarını anlatan bir yazı, konaklama ve uçuş rezervasyonları da talep edilir.
Almanya D Tipi Vize olarak da isimlendirilen Ulusal Vize kesintisiz olarak ülkede 90 günden fazla bir süre için kalmayı planlayan kişilere verilir. D tipi vize kapsamında çalışma, eğitim ve aile birleşimi ile ilgili seyahatler yer alır.
Almanya Ulusal Vize ile ülkeye giriş yapıldıktan sonra yasal ikamet statüsü yerine geçen “oturum izni” alma şartı bulunur.
Almanya vize randevu almak için öncelikle elektronik ortamda seyahat ve pasaport bilgilerinizi de talep eden başvuru formunu doldurmalısınız. Bu işlemin ardından Almanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş Türkiye’deki vize merkezlerinden randevu alabilirsiniz.
Randevu tarihinize kadar bir önceki bölümde belirtilen (Vize türüne göre ek belgeler talep edilebilir.) evrakları eksiksiz şekilde tamamlamanız gerekir. Evrakları randevu gününde başvuru merkezine teslim etmelisiniz.
Almanya vize işlemleri tamamlandıktan sonra başvuruların değerlendirilme süreci genellikle 15 gün içinde tamamlanır. Bayram, yılbaşı gibi resmi tatillerden dolayı veya istisnai bir durum oluşması halinde ise süre 45 güne kadar uzayabilir.
Siz de Almanya tatili için hazırlıklara başladıysanız Coral Tatil ayrıcalıklarını deneyimleyin! Coral Tatil uzman rehberlerinin eşlik ettiği Almanya turları ile bölgenin en popüler rotalarını oldukça uygun fiyatlarla gezip görebilirsiniz!