Güney Ege’nin gözde tatil yerlerinden Bodrum hem yaz hem de kış aylarında oldukça talep görür. Yaz aylarında yoğunluğun oldukça arttığı bu bölge muhteşem doğası, berrak denizi ve kültürel zenginlikleriyle tatilcilere harika deneyimler sunar. Bodrum denize girilebilecek yerler konusunda zengin olduğu için her gün başka bir yerde denize girebilirsiniz. Bu plajların bazıları bakir koylarda yer alırken bazıları ise halk plajı olarak hizmet verir. Bodrum’un birbirinden şahane plajları şöyle sıralanabilir:
Gümüşlük halk plajı adından da anlaşılacağı üzere ücretsiz girilebilen plajlardan biridir. Bölgede halk Çayıraltı Halk Plajı olarak da bilinen bu plajın en dikkat çekici özelliği karşısındaki Tavşan Adası’na yürüyerek ulaşılabilmesidir. Sahille ada arasındaki kumsal yürünebilecek kadar sığdır. Bu plajda rüzgar etkili olduğu için genellikle dalgalıdır. Yaz aylarında oldukça yoğun olan plaj deniz tabanı ve sahil kısmı tamamen kumdan oluşur. Deniz suyunun ılık ve temiz olması sayesinde yüzmenin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi dışarıdan getirebileceğiniz gibi plajda bulunan kafeteryadan da temin edebilirsiniz. Soyunma kabinleri ve duştan da ücretsiz yararlanmanız mümkündür. Eğer su sporlarına meraklıysanız çevresinde kano kiralayabileceğiniz işletmeler de vardır.
Ücretsiz olan bir diğer plaj Yalıkavak Halk Plajı’dır. Bununla birlikte plaj çevresinde özel işletmelere ait ücretli girilebilen tesisler de vardır. Eğer sadece havlunuzu alıp denizden ücretsiz faydalanmak isterseniz plajın 200 metre uzunluğu ve 5 metre genişliğindeki kumsalında yer bulmak için erkenden gitmeniz gerekebilir. Serin ve cam gibi olan deniz suyu adım adım derinleşir. Sürekli rüzgar alan bölge olduğundan sörf tutkunlarının da sıklıkla ziyaret ettiği plaj çevresinde sörf hizmeti veren tesisler de bulunur. Kumsalın ve denizin temizliğine önem verilen plajda bir de cankurtaran hizmeti sağlanır. Bu açıdan çocuğunuz ve sevdiklerinizle birlikte gönül rahatlığıyla denizden faydalanmanız mümkündür.
Uzun yıllar üst üste mavi bayrak sahibi olmasıyla ünlü olan Ortakent Halk Plajı tamamen kumdan oluşur. Ücretsiz girilebilen plajda duş, soyunma kabini, tuvalet gibi imkanlar bulunmaz ancak belediyeye ait şezlonglar ücretsiz kullanılabilir. Plajda yer alan oldukça geniş iskele üzerinden denize girmeniz mümkündür. Bazı yerlerinde çakıl olan deniz oldukça berrak ve temizdir. Deniz suyu sıcaklığı ve sığlığı çocuklu aileler için ideal seviyededir. Yahşi Koyu’nun yanında yer alan plaj halk arasında Yahşi plajı olarak da adlandırılır. Plaj çevresinde yiyecek ve içecek ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz market ve büfeler vardır.
2005 yılında mavi bayrak alan Gündoğan halk plajı 10 metre eninde ve 300 metre genişliğinde bir plajdır. Deniz suyu sıcaklığı orta seviyededir. Plaj alanında bulunan özel işletmelere ait soyunma kabinleri ve duş imkanları vardır. Ancak bunlardan ücretsiz faydalanmanız mümkündür. Koyu andıran plaj rüzgar almayan bölgede konumlandığı için sakin bir denizi vardır. Su seviyesi oldukça yavaş artsa da plajın açıklarına mantarlı ip gerilerek suda ilerlemeniz gereken yer belirlenmiştir. İpin bulunduğu yer ise normal bir derinlikte olduğu için yüzme bilmiyorsanız ya da çocuğunuz varsa bu plaj tam size göre olabilir.
2019 yılında halkın kullanımına açılan Taşburnu halk plajı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na aittir. Düzeni ve temizliği ile dikkat çeken plajda kaliteli, uygun fiyatlı hizmet veren bir işletme yer alır. Havlunuzu sereceğiniz bir kumsalı bulunmasa da set halindeki düzeni sayesinde denize doğrudan atlamanız mümkündür. Plajda şezlong ve şemsiyeleri ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Taşburnu Halk Plajı Bodrum’un en güzel plajları arasında üst sıralara yükselmeye adaydır.
Bodrum’un en yoğun plajlarından biri olan Bitez Plajı genellikle temiz, dalgasız ve sakin bir denize sahiptir. Yaz aylarında yer bulmak için erkenden gitmeniz gereken plajda giriş ücreti bulunmaz. Suyunun sıcaklığı, yavaş yavaş derinleşmesi nedeniyle yüzme bilmeyen kişiler ve çocuklar için uygundur. Deniz tabanında bulunan incecik kumlar ayaklarınıza masaj yapılmış hissiyatı verir. Plaj çevresinde bulunan mandalina ve portakal ağaçlarının yaydığı enfes kokular eşliğinde dinlenme fırsatı bulabilirsiniz. Bu plajın diğer plajlardan farkı oldukça uzun yürüyüş yolunun olmasıdır. Denizde yüzdükten sonra günbatımını yürüyüş yaparak karşılamanız mümkündür. Bodrum’u ilkbahar ya da sonbahar aylarında ziyaret edecekseniz Bitez Plajı’nın sakin ortamında dinlenmenin tadını çıkarabilirsiniz.
Bodrum’daki diğer plajlara nazaran en sıcak havalarda bile suyu buz gibi olan Karaincir plajı dalgasız ve sakindir. Güney Ege’nin en sıcak olduğu temmuz, ağustos aylarında dahi bu alanda denize girmek üşümenize yol açabilir. Suyunun soğukluğu nedeniyle çocuklu ailelerin pek tercih etmediği plajda genellikle arkadaşlarıyla tatile çıkan gençleri görebilirsiniz. Cam gibi denizi, ince kumdan oluşan sahili ile oldukça cezbedici olan plaja girişler ücretlidir. Şezlong ve şemsiye fiyatı ücrete dahil hizmetler arasındadır. Özel bir işletme tarafından hizmet verildiği için soyunma kabini, duş, tuvalet, yiyecek, içecek gibi ek hizmetler vardır. Temizlik konusunda hassas davranıldığı için günün hangi saatinde giderseniz gidin oldukça hijyenik bir ortamla karşılaşabilirsiniz.
Bodrum merkeze yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Peksimet Plajı yılın her dönemi sakin olan plajlardan biridir. Bunun en büyük nedeni Bodrum merkeze olan uzaklığı olabilir. Her ne kadar ilçeye uzak olsa da Bodrum plajları arasında adı duyulan bir bölgedir. Çevresinde az sayıda bir tesis bulunan plajda mavi ile yeşilin bütünleştiği kareler yakalamanız mümkündür. Rüzgarlı havalarda dalgalanan deniz genellikle sakindir. Suyun derinliği kademeli olarak artmakla beraber yaklaşık 5 – 6 metre sonra normal bir insan boyunu geçebilir. Denizin biraz açığında dipteki yosunlar gözle görülür seviyede olduğu için yosun korkusu olan kişilerin çok açılmadan yüzmesi faydalı olabilir. Halk plajı olmasından dolayı ücretsiz girilen plajda belediyeye ait şezlonglar bulunsa da kabin, duş, tuvalet yoktur. Bu açıdan çocuğu olan aileler zorlanabilir. Eğer Peksimet Plajı’na çift olarak giderseniz denizde yüzüp stres attıktan sonra plajda bulunan uzun iskelede gün batımını izleyerek unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.
Bodrum koyları arasında en bilinenlerden biri olan Kargıcak Koyu ilçenin güney sahilinde yer alır. Akvaryumu andıran deniziyle oldukça etkileyici bir görünüme sahip olan Kargıcak Koyu Plajı birçok kişinin favorisidir. El değmemiş doğal güzelliği sayesinde harika manzaraların ortaya çıktığı koyda çakıla benzeyen hafif iri taşlar bulunur. Bu koya genellikle teknelerle gidilse de karayolu imkanı da bulunur. Ancak karayolunun sıkıntılı yapısı uzun bir yolculuk yapmanıza neden olabilir. Girişin ücretsiz olduğu plajda deniz suyu hafif soğuk olabilir. Suyun birden derinleşmesi yüzme bilmeyen kişiler için bir dezavantaj olabilir. Koyun el değmemiş yapısı nedeniyle civarda herhangi bir işletme bulunmaz. Bu nedenle soyunma kabini, duş ya da tuvalet gibi imkanlardan mahrum kalmanız olasıdır. Yine de koyda yüzmenin güzelliği diğer birçok şeyi unutmanıza yardımcı olabilir.
Aspat Koyu 1. derece sit alanı olduğu için doğal güzelliğini koruyan bir bölgedir. Bu alanda yer alan işletme nedeniyle plaja girişler ücretlidir. Şezlong ve şemsiyenin ücrete dahil olduğu plaj sessiz, sakin bir tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihidir. Kumlu deniz tabanı, yavaş yavaş derinleşen yapısıyla çocuklu ailelerin kullanımına uygundur. Arzu eden kişiler plajın biraz gerisinde yer alan ağaçların altında dinlenmenin tadını doyasıya çıkarabilir. Dalış severler ve deniz canlılarına meraklı olan kişiler cam gibi bir suyun olduğu bu koyda dalış yaparak eşsiz fotoğraflar çekebilir. Yoğun sezonda bile sakin kalmayı başaran bu plaj sessizlik ve huzur arayan kişilerin ilk tercihi olabilir.
Hemen hemen Bodrum merkezde yer alan Bardakçı Koyu’nda özel işletmelere ait ücretli girilebilen bir plaj vardır. İşletme bazında bölüm bölüm ayrılmış olan plajda her işletmenin farklı bir ücret skalası olabilir. Koyda denize girmenin en büyük özelliklerinden biri olan dalgasız ve sakin deniz burada da geçerlidir. Ücretli olmasından dolayı kalabalık olmayan bu yerde su yavaş yavaş derinleşir, genelde ılıktır. Bu koya ister yürüyerek isterseniz de özel aracınızla ulaşmanız mümkündür.
Mazı köyü sınırlarında yer alan Çakıllıyalı Plajı’nın diğer adı Taşyalı Plajı’dır. Kamp yapmak isteyen kişiler için muhteşem bir doğa ortamı da sunan plajın suyu akvaryuma benzer. Bölge genellikle sadece kamp severlerin uğrak yeri olduğu için oldukça sessiz ve sakindir. Koy olduğundan dolayı deniz genellikle durgundur. Sahil kısmı çakıl taşlarından oluşsa da rahatsızlık vermeyecek büyüklüktedir. Böylece sahilde rahatlıkla güneşlenmeniz mümkündür. Bodrum merkezde konaklayarak bu plaja günübirlik gelebileceğiniz gibi, koy çevresinde yer alan yerel işletmelerde de kalabilirsiniz.
Aynı Çakıllıyalı Koyu gibi Mazı Köyü sınırları içerisinde yer alan İnceyalı Koyu çok az işletmenin bulunduğu son derece sessizliğe bürünmüş bir plajdır. Burada denize girerken doğanın sesini duymanız mümkündür. Kumsalın hemen gerisinde konumlanan işletmelerden şemsiye, şezlong ve kano kiralayabilirsiniz. Bu işletmelerin birçoğu konaklama hizmeti de verdiği için odanızdan çıkar çıkmaz kendinizi plajda bulabilirsiniz. Sakin ve ılık deniziyle İnceyalı Koyu yüzmek için ideal lokasyonlardan biridir.
Hurma Sahili de Mazı Köyü’ne ait cennetten bir köşedir. Denizi biraz kayalık olsa da ılık suyu ve cam gibi görüntüsüyle eşsizdir. Eğer sualtı kameranız varsa burada birçok deniz canlısını görüntüleyebilirsiniz. Plajın duş, soyunma kabini ve duş imkanı olmasa da köydeki işletmelerden bu hizmeti almanız mümkündür. Hemen hemen tüm ürünler yerel olduğu için yiyecek içecek ihtiyacınızı köy sakinlerinin hazırladığı Ege zeytinyağlıları ile karşılayabilirsiniz. Plaj dahilinde su sporları, müzik gibi aktivitelere ihtiyaç duymuyorsanız, sadece doğayı dinleyip yenilenmek istiyorsanız Hurma Sahili tam size göre olabilir.
Bodrum yarımadasının başlangıcı olarak kabul edilen Torba Sahili kuzey rüzgarlarına açık bir konumda bulunur. Bu açıdan denizi zaman zaman dalgalı olabilir. Bodrum sahilleri denilince akla ilk gelen bu bölge dalgalarla oyun oynamayı seven kişilerin ilk tercihi olabilir. Hem sahil kısmı hem de deniz tabanı tamamen kumdan oluşur. Yosun da olmadığı için çocuklu ailelerin öncelikli tercihi olabilir. Yavaş yavaş derinleşen yapısı sayesinde yüzme bilmeseniz dahi deniz içinde ilerlemeniz mümkündür.
Belediyeye ait bir işletme olduğu için yiyecek, içecek, duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı bu işletmeden temin edebilirsiniz. Hijyene önem verilen işletmede aradığınız hizmeti bulabilirsiniz. Eğer dalgalı deniz sevmiyorsanız sahilin biraz ilerisinde yer alan koydaki plajda denize girebilirsiniz. Plaja giriş ücretsiz olsa da burada bulunan özel işletmelerden şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz.
Bodrum’un hangi bölgesini tercih ederseniz edin zevkinize uygun bir plaj bulmanız mümkündür. Siz de Coral Tatil üzerinden Bodrum otelleri için yerinizi ayırtabilir, Ege’de unutulmaz bir tatilin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.