Bolu Gezilecek Yerler Listesi: En Güzel 50+ Yeri Keşfet!

Coral Travel

Eşsiz doğasıyla Türkiye’nin en özel gezi noktalarından biri olan Bolu, birbirinden güzel turistik lokasyonları ile öne çıkıyor. Batı Karadeniz’in incisi Bolu, her yıl on binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Siz de yöresel lezzetlerin en özel örneklerini bulabileceğiniz Bolu’ya hem İstanbul hem de Ankara üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz. Rengarenk ormanlar içinde doğa yürüyüşleri yapabilir, tarihi yapıları ziyaret edebilir, termal kaplıcalarda hoş vakit geçirebilirsiniz. Sizin için derlediğimiz Bolu gezilecek yerler listesi sayesinde şehrin dikkat çeken noktalarını keşfetmeye hemen başlayabilirsiniz.

  • Abant Gölü ve Tabiat Parkı

Bolu’nun en ünlü turistik lokasyonları arasında yer alan Abant Gölü ve Tabiat Parkı, her mevsim farklı bir güzelliğe sahip oluyor. Şehir merkezinden 35 km uzaklıkta olan tabiat parkında hem konaklama hem de piknik yapmak için kullanabileceğiniz çok sayıda alan bulunuyor. Eşsiz manzarası ile göz alan Abant Gölü çevresinde doğa yürüyüşleri, fayton gezileri, at üzerinde saferiler, balıkçılık ve fotoğrafçılık gibi çeşitli etkinliklere dahil olabilmek de mümkün oluyor.

  • Gölcük Tabiat Parkı

Şehir merkezine 13 km uzaklıkta olan Gölcük Tabiat Parkı, yeşilin binbir tonunu Gölcük Gölü’nün duru sularına yansıtıyor. Yapay bir set gölü olan Gölcük Gölü çevresinde çam, kayın ve gürgen gibi sık dokulu onlarca çeşit ağaç bulunuyor. Tabiat parkının el değmemiş doğası içinde daha fazla zaman geçirmek için kamp alanlarında, konuk evlerinde veya bungalov evlerde konaklayabilirsiniz.

  • Yedigöller Milli Parkı

Abant ve Gölcük tabiat parklarından biraz daha uzakta olan Yedigöller, şehir merkezine 42 km mesafede bulunuyor. Seringöl, Deringöl, Büyükgöl, Küçükgöl, Nazlıgöl, İncegöl ve Sazlıgöl olmak üzere 7 göletten oluşan milli park özellikle sonbaharda eşsiz bir görünüme kavuşuyor.

  • Göynük

Sünnet ve Çubuk Gölü gibi önemli doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Göynük, Bolu merkezden 110 km kadar uzakta bulunuyor. Ahşap evleri ve yeşil doğası ile öne çıkan Göynük, 13 asırlık tarihin izlerini günümüze kadar korumayı başarıyor.

  • Mudurnu

Şehir merkezinden yaklaşık 50 km uzaklıkta olan Mudurnu, şehrin en özel gezi noktaları içinde bulunuyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne de dahil edilen Mudurnu sokaklarında Saat Kulesi, tarihi ahşap konaklar, Kanuni Sultan Süleyman Cami ve Osman Bey Cami gibi birbirinden özel eserler ile karşılaşmak mümkün oluyor.

  • Seben Gölü Tabiat Parkı

Seben, doğa severlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir diğer önemli tabiat parkı içinde yer alıyor. Yapay bir göl olan Seben Gölü kıyıya kadar uzanan gür ağaçları ve geniş gölet havzası ile kano ve bot turları için harika bir lokasyon haline geliyor.

  • Keçi Kalesi

Gerede ilçesinde ziyaret edebileceğiniz Keçi Kalesi, bölgenin tarihi dokusunu keşfetmek için harika bir yer. Helenistik dönem öncesi izler taşıyan tarihi kale, Arkut Dağı eteklerinden bölgeyi izleyebileceğiniz bir konumda bulunuyor.

  • Akkaya Travertenleri

Pamukkale’ye olan benzerliği ile bilinen Akkaya Travertenleri, bölgenin en eşsiz doğa oluşumları içinde yer alıyor. Maden sularından gelen mineral kalıntıları travertenlerin kendine özgü rengini almasını sağlıyor. Çevresinde harika kareler yakalayabileceğiniz travertenler bölgeye hâkim konumu sayesinde ziyaretçilerine huzur dolu bir atmosfer sunuyor.

  • Aladağ Yaylaları

Merkezden yaklaşık 30 km uzaklıkta olan Aladağ Yaylası, Aladağ Göleti çevresini kaplayan Sarıalan, Gölcük, Değirmenözü, Üstyaya ve Ardıçtepe yaylalarından oluşuyor. Yayla turizmi için özel bir lokasyon olan Aladağ bölgesi, alternatif konaklama seçeneklerini de bir arada sunuyor.

  • Sülüklü Göl

Deprem sonrasında oluşan heyelanlar ile şekillenen Sülüklü Gölü, dışarıya kapalı yapısı ve yemyeşil ormanlar içindeki konumu ile eşsiz bir yerde olduğunuz duygusunu hemen hissettiriyor. Mudurnu gezinizde Sülüklü Gölü de ziyaret etmeyi unutmayın.

  • Sünnet Gölü

Sülüklü Göl gibi bir heyelan set gölü olan Sünnet Gölü de Bolu’nun en önemli doğal gölleri arasında yer alıyor. Botanik zenginliği ile öne çıkan Sünnet Gölü yeşilin farklı tonlarını yakından izleme fırsatı sunuyor.

  • Bolu Demokrasi Meydanı

Şehrin buluşma noktası olan Demokrasi Meydanı, çevresel düzenlemeler ile birlikte şehir merkezinin en önemli lokasyonlarından biri haline geliyor. Şehri gezerken Köroğlu Anıtı ve Beyazıt Cami gibi değerli yapıları da içine alan Belediye Meydanı`nı gezmeyi de ihmal etmeyin.

  • Akşemsettin Türbesi

Altıgen mimarisi ve kesme taşlarla örülü duvarları ile bilinen Akşemsettin Türbesi, sizi tarihte kısa bir yolculuğa çıkarıyor. Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilen ve ince ahşap işçiliği ile göz dolduran tarihi yapıyı Süleyman Paşa Cami avlusunda ziyaret edebilirsiniz.

  • Zafer Kulesi

Göynük ilçesinde bulunan Zafer Kulesi, 100 yıllık tarihi ile dimdik ayakta duruyor. Kırmızı balkonlu ve üç katlı bir yapı olan tarihi kule, bölgeye hâkim konumu sayesinde ziyaretçilerine eşsiz bir seyir zevki sunuyor.

  • Sarıalan Yaylası

Aladağ Yaylalarının bir parçası olan Sarıalan Yaylası, baharın ilk günleri ile birlikte adı gibi sarıya bürünüyor. Kartpostalları aratmayan bu manzarayı yayla çevresindeki ufak göletler tamamlıyor. Şehir merkezine 20 km mesafede olan yayla çevresinde farklı konaklama seçenekleri bulunuyor.

  • Göksu Tabiat Parkı

Bolu meşhur yerler listesinin olmazsa olmazı Göksu Tabiat Parkı, doğa içinde kamp yapmak isteyenler için eşsiz bir yer. Kamp ve karavan alanları ile çevrili Göksu’da balık tutabilir, bisikletle gezebilir veya uzun soluklu doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

  • Kızık Yaylası

Seben ilçesine bağlı Kızık Yaylası, şehir merkezine sadece 25 km uzaklıkta bulunuyor. Çam ağaçları içindeki yeşil düzlükler üzerinde onlarca farklı ahşap eve, çiftliğe ve doğal yaşam alanına rastlamak mümkün oluyor.

  • Yeniçağa Gölü

Bolu turistik yerler içinde alternatif bir rota olan Yeniçağa Gölü, tatlı su kaynağı olma özelliğinin yanı sıra önemli bir kuş gözlem noktası olarak da biliniyor.

  • Gölköy

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin hemen yanında bulunan Gölköy Barajı Gölü, Mudurnu ve Büyüksu çaylarından besleniyor. Onlarca farklı balık türünün bulunduğu Gölköy gölünde olta ile balık avlayabilir, göl çevresinde piknik yapabilirsiniz.

  • Kartalkaya Kayak Merkezi

Bolu kışın gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunması gereken Kartalkaya Kayak Merkezi, Türkiye’nin en önemli kayak noktaları içinde bulunuyor. Kayak, snowboard ve kızak için özel rotalara sahip olan Kartalkaya Kayak Merkezi’nde hoşça vakit geçirebilirsiniz. Kartalkaya otelleri için erken rezervasyon yaptırabilir, Coral Tatil avantajlarıyla tatil yapmanın keyfini yaşayabilirsiniz.

  • Asar Kalesi

Tarihi ve doğal güzellikleri bir arada sunan Asar Kalesi, Akçaşehir ve Örencik köylerine yakın bir konumda bulunuyor. Bizans dönemine ait değerli eserlerin yer aldığı kale tıpkı Sümela Manastırı gibi dağ yamacındaki kayalıklar üzerine kuruluyor.

  • Yıldırım Beyazıt Cami

1382’de inşa edilen ve iki önemli restorasyondan geçen Yıldırım Beyazıt Cami, Belediye Meydanında bulunuyor. Osmanlı dönemine ait süslemeler, seramik parçalar ve ahşap korkuluklar caminin her noktasından rahatlıkla görebiliyor.

  • Köroğlu Şelalesi

Sarp kayalıklar üzerinden çağlayan Köroğlu Şelalesi, özellikle yaz aylarında on binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Şelale bölgesine patika üzerinden yürüyerek ulaşabileceğiniz gibi ATV ve diğer arazi araçları ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.

  • Karacasu Kaplıcaları

Şehir merkezine sadece 5 km mesafede olan Karacasu Kaplıcaları 43 derece su sıcaklığı ile ideal bir kaplıca deneyimi vadediyor. Bölgede yer alan dinlenme tesisleri sayesinde hem kaplıca hem de modern konaklama olanaklarından bir arada yararlanabilirsiniz.

  • Sarot Kaplıcası

Ilıcalı Köyü yolu üzerindeki Sarot Termal Tesisleri Mudurnu gezisi sonrası tüm yorgunluğunuzu üzerinizden atmanızı sağlıyor. 16 asırdır hizmet veren tarihi Sarot Kaplıcası yüksek sıcaklığa sahip doğal sulardan hoşlananlara hitap ediyor.

  • At Yaylası

Şehir merkezinden 12 km uzaklıkta bulunan At Yaylası, at binmek için tercih edebileceğiniz geniş bir yeşil alan özelliği taşıyor. Meyve bahçeleri ile çevrili yaylada farklı etkinlikler ve festivaller de düzenleniyor.

  • Bolu Müzesi

Bolu şehir merkezinde görebileceğiniz Bolu Müzesi hem arkeolojik hem de etnografik eserlere ev sahipliği yapıyor. 1981 yılında açılan müze, antik dönemlerden günümüze şehrin kültürel tarihini çok daha yakından tanıyabilmenizi sağlıyor.

  • Seben Kaya Evleri

Seben Kaya Evleri Bolu’da sıra dışı bir konaklama yeri arayanlar için ideal seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi ile karşıladığı kaya evlerinde taş içi oyma süit odalarından ahşap bungalov evlere kadar farklı konaklama seçeneklerini tercih edebilmek mümkün oluyor.

  • Ayıkayası Tabiat Parkı

Çukurören Köyü yakınlarındaki Ayıkayası Tabiat Parkı, devasa bir doğal alanda farklı etkinlikler gerçekleştirebilmenize olanak tanıyor. Orman içi kamp yapmaktan hoşlanıyor veya ağaçlar arasında saatlerce trekking yapmak istiyorsanız bu rotayı tercih edebilirsiniz.

  • Bolu Kent Müzesi

Bolu gezilecek yerler listenizde yer vermek isteyeceğiniz Kent Müzesi, Antik Yunan'dan Roma dönemine, Türk hanedanlıklarından Osmanlı`ya kadar oldukça geniş bir dönemden izler barındırıyor.

  • Kapankaya Seyir Terası

Yedigöller yolu üzerinde bulunan seyir terası ziyaretçilerine benzersiz bir seyir zevki sunuyor. Tepenin hâkim noktasında yer alan seyir alanına ahşap merdivenler ya da patika yolu üzerinden ulaşabilmek mümkün oluyor.

  • Zipline Macera Parkı (Destan Park)

Türkiye’nin en hızlı zipline hattına sahip olan macera parkı Bolu ormanları içinde adrenalin dolu bir macera geçirmenizi sağlıyor. Destan Park içerisinde bulunun yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz açık ve kapalı alanlar da bulunuyor.

  • Kıbrıscık

Karaköy, Belen, Deveören, Kökez, Bölücekkaya ve Karadoğan gibi önemli yaylalara ev sahipliği yapan Kıbrıscık ilçesi, başta yayla turizmi olmak üzere çeşitli doğa aktiviteleri yapabileceğiniz harika bir lokasyon.

  • Dörtdivan

Bolu şehir merkezine yaklaşık 40 km uzaklıkta olan Dörtdivan çevresinde Kartalkaya Kayak Merkezi, Himmet Dede Türbesi, Kırklar Türbesi ve Köroğlu Konağı gibi önemli gezi noktaları bulunuyor.

  • Esentepe Mesire Alanı

Bolu’da gezilecek yerler için iyi bir örnek olan Esentepe Mesire Alanı hem Bolu sakinleri hem de gezginler için güzel bir dinlenme noktası oluyor. Yayla havası almak için iyi bir alternatif olan mesire alanı içinde yürüyüş parkurları, piknik alanları, çocuk oyun alanları ve doğal göletler yer alıyor.

  • Gazi Süleyman Paşa Cami

Göynük ilçesi merkezinde olan Gazi Süleyman Paşa Cami, şehrin en eski camileri arasında yer alıyor. Tek şerefe, kubbe ve minare yapısıyla sade bir mimari eser olan cami avlusunda Akşemseddin Türbesi de bulunuyor.

  • Taşhan

Osmanlı döneminden günümüze kalan Taşhan, şehrin merkezinde, Büyükcami mahallesinde bulunuyor. Çift katlı yapının kemerli duvarları ve kesme taştan inşa edilen odaları içinde Bolu’nun yöresel ürünlerini bulabileceğiniz çeşitli dükkanlar da yer alıyor.

  • Fosil Ormanı

Eko turizm açısından özel bir yer olan Fosil Ormanı`nı Seben geziniz sırasında ziyaret edebilirsiniz. İlçeye 16 km mesafede olan ormanda eşi benzeri bulunmayan onlarca fosil ağacını bir arada görme şansına sahip olabilirsiniz.

  • Armutçular Konağı

Osmanlı döneminin ince ahşap işçiliğini tüm görkemiyle gözler önüne seren Armutçular Konağı, Mudurnu’da gezerken uğrayabileceğiniz özel yapılar içinde bulunuyor.

  • Karamurat Gölü

Mudurnu’da keşfedilmeyi bekleyen bir diğer gezi noktası olan Karamurat Gölü, endemik yapısıyla dikkat çekiyor. Sık orman dokusu ve el değmemiş doğasıyla bilinen gölün etrafı dağlarla çevreleniyor. Göl çevresinde doğa gezileri yapabilir, çadır kurabilir veya balık tutabilirsiniz.

  • Pavlu Kaplıcaları

Bölgenin en çok tercih edilen sağlık tesisleri Seben ilçesi Kesenözü köyünde bulunan Pavlu Kaplıcaları çevresinde yer alıyor. Kaynağında 80 dereceye ulaşan doğal yeraltı suları belli bir ısıya düşürülerek termal tesislere yönlendiriliyor.

  • Yıldırım Beyazıt Hamamı

Orta Hamam olarak da bilinen Yıldırım Beyazıt Hamamı, şehrin sembolleri arasında yer alıyor. Yıldırım Beyazıt Cami`sinin yanında olan tarihi hamamın sıcak ve soğuk odalarını ziyaret edebilir, taş mimari içinde keyifli zaman geçirebilirsiniz.

  • Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi

1915’te inşa edilen Sanat Merkezi, yıl boyunca çok sayıda kültürel etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Resim sergileri, tiyatro etkinlikleri ve müzik dinletileri ile şehrin kültürel dokusunu yakından takip edebilmek mümkün oluyor.

  • Tabaklar Hamamı

Günümüzde de aktif olarak kullanılan tarihi Tabaklar Hamamı, Osmanlı dönemi mimarisi ile öne çıkıyor. Şehir merkezinde yer alan hamamda hem kadınlar hem de erkekler için özel alanlar, sıcak ve soğuk bölümler bulunuyor.

  • Ahiler Müzesi

Ahilik kültürünü korumak için kurulan Ahiler Müzesi, 2019 yılından günümüze ziyaretçilerine ev sahipliği yapıyor.  Mudurnu’da bulunan müzede Ahi Evran ile ilgili bilgiler, eserler ve koleksiyonlar sergileniyor.

  • Atatürk Orman Parkı

Bolu Adalet Sarayı`nın yanında bulunan Atatürk Orman Parkı şehrin içinde doğayla bütünleşebileceğiniz bir lokasyon olarak dikkat çekiyor. Yapay göletler, koşu alanları, açık spor alanları ve piknik yerleri sayesinde Atatürk Orman Parkı içinde güzel zaman geçirebilmek her zaman mümkün oluyor.

  • Kubbealtı

İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan Kubbealtı Lokantası Bolu’nun en ünlü lezzet noktaları içinde yer alıyor. Şehir merkezinde gezerken mantı gözleme, yoğurtlu gözleme ve açık ayran gibi eşsiz tatları konukları ile buluşturan bu lezzet durağına uğramayı da ihmal etmeyin.

  • Abant Tabiat Müzesi

Abant Gölü çevresinde bulunan Tabiat Müzesi, bölgede yaşayan vahşi hayvanları, kuşları ve endemik bitkileri görebileceğiniz bir yer olarak dikkat çekiyor. Doğal şekilde hayatını kaybeden hayvanların doldurulmuş heykelleri müzede görülebiliyor.

  • H. Mehmet Ergür Çeşmesi

1984 yılında Mimar Orhan Bilen tarafından yaptırılan H. Mehmet Ergür Çeşmesi, Bolu halkının Kökez Suları için tercih ettiği en popüler çeşmelerden biri olarak öne çıkıyor.

  • Hasan Uçar Sebil Çeşmesi

Bolu merkezde gezilecek yerler içinde bulunan Hasan Uçar Sebil Çeşmesi de tıpkı Mehmet Ergür Çeşmesi gibi aktif olarak çalışıyor. Bolulu hayırsever iş adamı Orhan Uçar tarafından yaptırılan çeşme, sıra dışı mimarisi ile göz dolduruyor.

  • Çubuk Gölü

Göynük ilçesine 10 km mesafede olan Çubuk Gölü, mis kokulu çam ormanları ile çevreleniyor. Balıkçıların uğrak noktaları içinde yer alan göl çevresinde masalsı görünüme sahip irili ufaklı çok sayıda yel değirmeni de bulunuyor.

  • İzzet Baysal Heykeli

Şehrin en ünlü ve saygıdeğer isimlerinden biri olan İzzet Baysal, Bolu’nun gelişip kalkınmasında önemli roller üstleniyor. Hayırsever iş insanı İzzet Baysal’ın bir heykeli de İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunuyor.

Yukarıda listelendiği gibi Bolu’da birbirinden özel ve ilginç çok sayıda gezi noktası bulunuyor. Bu gezi noktalarını planlı bir şekilde gezebilmek için ise konaklama yerlerini önceden belirlemekte fayda bulunuyor. Siz de Coral Tatil aracılığıyla dilediğiniz Bolu otelleri içinden seçiminizi yapabilir, termal otel kampanyalarından yararlanabilir, erken rezervasyon ve özel indirimler ile tatil yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.