Denizli Ege Bölgesi’nin gezilecek gözde turistik şehirlerinden biridir. Özellikte Pamukkale Travertenleri, Hierapolis Antik Kenti gibi doğal ve turistik yerleriyle öne çıkar. Termal turizm açısından da önemli potansiyele sahip Denizli, her mevsim gezilmesi mümkün, birbirinden güzel turistik yerlere sahip lokasyondur. Yurt içi gezileri için cazip seçeneklerden biri olan Denizli’ye seyahat etmeye ne dersiniz?
Seyahat çıkmadan önce ise; kendinize Denizli gezilecek yerler listesi hazırlayarak tatilinizi daha keyifli geçirebilir ve zamanı daha verimli kullanabilirsiniz. Peki Denizli’de gezilecek yerler neler? Denizli turistik yerleri arasından hangilerini gezmeli? Denizli’de gezebileceğiniz birbirinden farklı yer önerileri için buyrun yazımıza!
Ornaz Vadisi, Denizli’nin gözde turistik yerlerinden biridir. Bu nedenle doğa gezileri için cazip bir seçenek olan vadi içerisinde yer alan şelaleleri, yemyeşil ekosistemi, pek çok bitki türleri ile şehirde mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerdendir. Özellikle çam ormanlarının yaygın olduğu alanda doğa fotoğrafçılığı, kuş gözlemciliği, trekking gibi birbirinden farklı aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında sahip olduğu şelaleler ve derelerle serinlemek isteyen, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler için ideal bir seçenektir. Denizli’de Ornaz Vadisi’ni ziyaret ederek tatilinize başlayabilirsiniz.
Kaklık, Türkiye’nin en fazla ziyaret edilen turistik mağaralarındandır. Ayrıca her mevsim turizme açık olan mağara; içerisinde yer alan travertenler, sarkıt ve dikitlerle karstik oluşumlu doğal güzelliklerden sayılır. Pamukkale travertenlerini anımsatan iç mekanıyla ziyaretçilerini büyüleyen Kaklık Mağarası’nı Denizli tatilinde ziyaret edebilirsiniz. Özellikle rehberli olarak gerçekleştirilen Denizli turlarının vazgeçilmez duraklarından biri olan Kaklık Mağarası, doğayı keşfetmeyi sevenler için adeta bir tabiat harikasıdır.
İzmir’in Efes’i gibi Ege Bölgesi’nin bir diğer meşhur Antik Kenti de Hierapolis`tir. Zamana direnerek hala ayakta kalmayı başaran nadir tarihi yerlerden olan antik kent; Pamukkale Travertenleri’ne oldukça yakın konumda olup yaklaşık 2000 yıllık köklü bir tarihe sahiptir. Bergama Krallığı döneminde inşa edilerek günümüze ulaşan antik kent; aynı zamanda içerisinde yer alan diğer tarihi eserlerle de Denizli’nin önemli turistik yerlerinden biri sayılır. Şehrin kültürünü, tarihini keşfetmek isterseniz Hierapolis Antik Kenti’ni ve içerisinde yer alan Direkli Kilise, Apollon Tapınağı, Roma Hamamları’nı ziyaret edebilirsiniz.
Yeşildere Şelalesi Denizli’nin öne çıkan doğal güzelliklerindendir. Diğer bir adıyla Ağlayan Kaya Şelalesi yüksekten dökülen çağlayanı, turkuaz serin sularıyla tabiat ile baş başa vakit geçirmek isteyenler için ideal bir lokasyondur. 30 metreden dökülen bir çağlayana sahip Yeşildere Şelalesi harika doğa manzaraları yakalamak isteyenler için oldukça cazip bir seçenektir. Denizli Yeşildere Şelalesi’ni ziyaret ederek etkileyici fotoğraflar çekebilirsiniz.
Pamukkale şüphesiz Denizli’nin en önemli turistik yerlerindendir. Doğal güzelliği ve enderliğinden dolayı UNESCO tarafından 1988 yılında Dünya Miras Listesi’ne alınan Pamukkale; kar beyazı travertenleriyle meşhurdur. Karstik oluşumlu Pamukkale travertenleri Denizli’de hem şifalı olduğuna inanılan hem de turistik değeriyle öne çıkan bir yerdir. Her yıl pek çok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Pamukkale kalsiyum oksitli termal suları ve bembeyaz görünümlü teraslar ile görenlere etkileyici manzaralar sunar.
Denizli’nin Çivril ilçesinde yer alan Işıklı Göl; Uluslararası Ramsar Sözleşmesi kapsamında A sınıf sulak alan statüsüne sahiptir. Kuş gözlemciliği gibi aktiviteler için biçilmiş kaftan olan gölde ayrıca tekne turları, dalış gibi birbirinden farklı etkinlikler yapabilirsiniz. Erguvan Balıkçıl, Kır İncir Kuşu, Küçük Baladan, Akkanatlı Sumru, Çeltikçi, Boz Kaz Işıklı Gölü’nde gözlemleyebileceğiniz kuş türleri arasında yer alır. Karanlıkdere, Büyük Menderes Nehri, Kuti Çayı gibi kaynaklarla beslenen Çivril Gölü doğal ekosistemi, tertemiz sularıyla Denizli’de ziyaret edebileceğiniz doğal güzelliklerdendir.
Kleopatra Havuzu Hierapolis Antik Kenti içerisinde yer alan Roma Dönemi eserlerindendir. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan havuz yaklaşık 2300 yıllık bir tarihe sahiptir. Şifalı suları olduğuna inanılan ve tarihte tedavi amacıyla kullanılan Kleopatra Havuzu MÖ 2.yy’da inşa edilmiştir. Uzun yıllar farklı uygarlıklar tarafından kullanılan havuz günümüzde de sıcaklığı 36 dereceyi bulan termal sularıyla 4 mevsim turizme açıktır. Havuz içerisinde yer alan sıcak termal suların cilt hastalıkları, romatizma gibi hastalıklara iyi geldiği düşünülür.
Denizli’nin en fazla ziyaret edilen turistik yerlerinden Acıgöl Afyon ile Denizli arasında konumlanır. Her mevsim ziyaretçilerine farklı ve birbirinden güzel manzaralar sunan Acıgöl ender kuş türlerinin doğal ekosistemidir. Türkiye’nin gözde ramsar alanları arasında yer alan Acıgöl’ü ziyaret ederek ailece keyifli bir gün geçirebilirsiniz.
Güney Şelalesi yaz aylarından serinlemek isteyen, doğa içerisinde vakit geçirmek isteyenlere hitap eder. Menderes Nehri’ne oldukça yakın konumda yer alan şelale Denizli’nin Güney ilçesinde bulunur. 1.derece sit alanı olarak koruma altına alınan şelale her yıl pek çok kişi tarafından ziyaret edilir. Cinder Dağı’ndan doğarak bir çağlayan halini alan şelale bembeyaz sularıyla görenleri büyüler. Güney Şelalesi’nde ailenizle doğa içerisinde keyifli bir gün geçirebilirsiniz.
İnceğiz Kanyonu Denizli’ye yaklaşık olarak 104 km. mesafede yer alır. Turkuaz deresi, çevresindeki yemyeşil bitki örtüsü ile görenlere etkileyici manzaralar sunan kanyon rafting, dalış, tekne turu gibi aktiviteler yapmak isteyenler için cazip bir seçenektir. İnceğiz bir diğer adıyla Arapapıştı Kanyonu coğrafi konum olarak Denizli’nin Kale ilçesinde yer alır Sit alanı olarak koruma altına alınan kanyonun suları ise Kemer Barajı’na toplanır. Doğal güzelliği ile meşhur İnceğiz Kanyonu’nu ziyaret ederek keyifli bir gün geçirebilirsiniz.
Honaz Dağı Milli Parkı Denizli’nin temiz havası ve yeşil doğasıyla ünlü yeşil alanlarındandır. El değmemiş doğal güzelliğini korumayı başaran nadir yerler arasında olan Honaz Dağı 1995 yılında Milli Park statüsüne alınmıştır. Zengin bitki örtüsü, endemik bitkileri, trekking için doğal parkurları ile ziyaretçilere açıktır. Ayrıca dağ bisikleti, doğa yürüyüşü, tırmanma, kamp gibi farklı aktiviteler için de uygundur. İlkbahar ve sonbaharda ise rengin her tonuna bürünen Honaz Dağı Milli Parkı’nda etkileyici manzaralara şahitlik edebilirsiniz.
Karahayıt Kaplıcaları termal turizm açısından Denizli’nin öne çıkan yerlerindendir. Dört mevsim tatil yapmak isteyenler için cazip bir seçenek olan kaplıcalar, şifalı termal suları ile ünlüdür. Romatizma, cilt hastalıkları gibi birtakım rahatsızlıklardan muzdaripseniz Denizli’de Karahayıt Kaplıcaları’nı ziyaret edebilirsiniz. Kaplıcalarda tatil yaparken konaklamak için Denizli termal oteller arasından seçim yaparak erken rezervasyon yaptırmanız işlerinizi kolaylaştırabilir.
Denizli’nin tarihini daha yakından tanımak isterseniz şehirdeki antik kentleri gezebilirsiniz. Laodikeia Antik Kenti tarihi MÖ 3.yy kadar uzanan köklü geçmişe sahip bir yerdir. Tarihi ve turistik değeriyle şehrin öne çıkan durak noktalarından biri olan antik kent; Roma Uygarlığı’ndan izler taşır. Roma Uygarlığı’nın Ege Bölgesi’nde kurduğu ve günümüze kadar ayakta kalmayı başaran nadir antik kentlerdendir. Tarihi alan içerisinde anıtsal bir çeşme, kilise, antik tiyatro, iyon korint düzeninde sütun örnekleri, Zeus Tapınağı ziyaret edilebilecek eserlerdir. Laodikeia Antik Kenti’ni Denizli tatilinizde ziyaret ederek bölgenin tarihine şahitlik edebilirsiniz.
Keloğlan Mağarası karstik kökenli oluşum olup 1970 yılında keşfedilmiştir. Mağara içerisindeki doğal karstik oluşumlarla Denizli’nin öne çıkan doğal güzelliklerindendir. Turistik değeri yüksek olan Keloğlan Mağarası içerisinde yer alan yürüyüş parkuru ile iç mekanı gezerek fotoğraflayabilirsiniz. Şehir merkezine sadece 56 km mesafede yer alan mağara içerisindeki rengarenk sarkıt, dikit, sütun ve damlataşları gezerken daha yakından görmeniz mümkündür.
Kefe Yaylası Denizli’nin Honaz ilçesinde yer alır. 1100 metre rakımlı yayla; yazları serinlemek ve doğa ile baş başa kalmak isteyenler için cazip bir seçenektir. 2000 yılında turizme kazandırılan Kefe Yaylası temiz havası, yeşil doğası, kızılçam ve sarıçam gibi yemyeşil ağaçlarıyla ünlüdür. Kefe Yaylası’nı ziyaret etmek için Ağustos ayı ideal bir zaman aralığı olabilir. Ağustos ayında her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen festivallerde konserler, halk oyunları gibi pek çok farklı etkinlikler yapılır. Ağustos ayında Kefe Yaylası’nda düzenlenen yöresel şenliklere katılabilirsiniz.
Kartal Gölü Denizli’de 1900 metre rakımlı Çiçekbaba Dağı’nda konumlanır. Çevresi endemik bitki türleri ile bezeli göl masmavi sularıyla sonbahar, yaz ve ilkbahar mevsimlerinin vazgeçilmez rotalarındandır. Özellikle doğa yürüyüşü gibi farklı aktiviteler yapmayı sevenler için idealdir. Kamp yapmak için de Kartal Gölü oldukça cazip bir seçenektir. Ziyaretçilerine etkileyici göl manzaraları sunan göl, özellikle bahar aylarında açılan mor çiçekleriyle meşhurdur. Tertemiz havası ve yeşil doğasıyla Kartal Gölü ziyaretçilerini ağırlar.
Geleneksel dokusuyla öne çıkan tarihi Buldan Evleri zanaata dayalı yapımın özgün birer örneğidir. Osmanlı mimarisini yansıtan tarihi evler Denizli Buldan’da yer alır. Şehir merkezine yaklaşık 42 km mesafede yer alan geleneksel evler Osmanlı Medeniyeti döneminde inşa edilmiştir. Kentsel sit alanı olarak koruma altına alınan yer cumbalı, çıkmalın ahşap evleriyle meşhurdur. Zanaata dayalı geleneksel yapım teknikleriyle inşa edilen tarihi evleri Denizli Buldan mevkiinde ziyaret edebilirsiniz.
1600 metre rakımda yer alan Tokalı Kanyonu şehir merkezine yaklaşık 2.5 saat mesafede yer alır. Kamp, kaya tırmanma, dağcılık, rafting, trekking gibi farklı sporları yapma imkanına sahip kanyon etkileyici manzaralarıyla da öne çıkar. Mavi ile yeşilin bir araya geldiği nadir yerlerden olan Tokalı Kanyonu çevresindeki yürüyüş parkurları ile trekking için cazip bir seçenektir. Parkuru baştan sona tamamlamak için de yaklaşık olarak 8 saat yürümek gereklidir. Kanyon çevresinde yer alan farklı zorluklar seviyelerine sahip parkurlarda doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.
Tripolis Antik Kenti Denizli’nin köklü tarihini keşfetmek için ziyaret edebileceğiniz yerlerdendir. Denizli merkeze yaklaşık 30 dakikalık mesafede yer alan Tripolis Hierapolis Antik Kenti’nden sonra en büyük 2.tarihi yerleşim olma özelliğine sahiptir. Tarihi surları, antik tiyatrosu, arkeolojik kalıntıları ile meşhur Tripolis Antik Kenti’ni Denizli tatilinizde ziyaret edebilirsiniz.
Eşen Göleti 1995 yılında turizme kazandırılarak Denizli’nin önemli turistik yerlerinden olmayı başarmıştır. 850 metre rakımlı bir yerde bulunan gölet toplamda 231.50 hektarlık bir alana yayılış gösterir. Gölette aynalı sazan gibi pek çok farklı balık cinsi yer alır. Göletin çevresi ise kızılçam ormanları ile kaplı durumdadır. Yemyeşil bitki örtüsü, temiz havası ile öne çıkan Eşen Göleti’nde sakin ve huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.
Emirhisar Dedeköy Cami Denizli’de yer alan tarihi bir yapıdır. Kare planlı olarak inşa edilen caminin 16.yy’da yapıldığı bilinir. Taş işçiliğinin özgün bir örneği olan cami kemer, kubbe ve pandantif gibi mimar elemanlarla inşa edilmiştir. İki katlı olarak tasarlanan yapıyı aydınlatmak üzere cepheye kemerli pencereler konumlandırılmıştır. Denizli’nin tarihi yapılarını keşfetmek için Emirhisar Dedeköy Camii’ni ziyaret edebilirsiniz.
Taşdelen Yaylası Denizli Babadağ ilçesine yakın konumda yer alır. Şehir merkezine sadece 5 km mesafede yer alan yaylaya kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Özellikle yaz mevsiminde şehirden uzaklaşmak, serinlemek isteyenler için Taşdelen Yaylası oldukça cazip bir seçenektir. Ceviz, kestane, çam gibi farklı ağaç türleriyle bezeli Taşdelen Yaylası’nda sevdiklerinizle keyifli bir gün geçirebilirsiniz.
Saklı göl Denizli’de gizli kalmayı ve doğal güzelliğini korumayı başaran nadir yerlerdendir. Fazla bilinmediğinden Çivril Işıklı Göl’e göre daha sakin bir atmosfere sahiptir. Bu nedenle, sessiz ve sakin bir yerde huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için cazip bir seçenektir. Özellikle bahar aylarında yeşilin farklı tonlarına bürünen çam ormanlarıyla ziyaretçilerine etkileyici manzaralar sunar. Saklı Göl’ü ziyaret etmek için Denizli Honaz ilçesine gitmelisiniz.
Bergama Krallığı’ndan günümüze kadar ulaşmayı başaran, tarihi ve arkeolojik kalıntılarıyla öne çıkan Eumania Antik Kenti Denizli’de mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. Denizli’nin Çivril ilçesinde yer alan antik kent Bergama Kralı II. Eumenes adına inşa edilmiştir. Şehrin tarihi keşfetmek isterseniz Denizli’nin 3 önemli antik kentinden biri olan Eumania’yı ziyaret edebilirsiniz.
Denizli’nin önde gelen sulak alanlarından biri olan Karagöl etrafı çam, ardıç ağaçlarıyla kaplı turistik bir yerdir. Sessiz, sakin atmosferi ve balık çeşitliliği fazla turkuaz sularıyla Denizli’nin doğal güzelliklerindendir. Olta balıkçılığı ve doğa fotoğrafçılığı gibi farklı etkinlikleri seviyorsanız Karagöl’ü ziyaret edebilirsiniz. Denizli’nin Bozkurt ilçesinde yer alan Karagöl’e merkezden geçen toplu ulaşım araçlarıyla kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
-
Denizli Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi
Denizli Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi’nde Mustafa Kemal Paşa’nın kişisel eşyaları sergilenir. Ayrıca Denizli’nin tarihi ve kültürel geçmişini yansıtan eserler de Etnografya Müzesi’nde yer alır. 1984 yılında halka açılan müze iki katlı tarihi bir yapıda kurulmuştur. Kemer pencereli, cumba balkonlu tarihi yapı 1984 yılında müzeye dönüştürülerek turizme kazandırılmıştır. Denizli’nin tarihini ve kültürel eserlerini keşfetmek için müzeyi ziyaret edebilirsiniz.
Serin ve soğuk kış mevsimlerinde tatil yapılabilecek en iyi kayak merkezleri arasında yer alan Denizli;.kış mevsiminde karla kaplanır. Şehrin zirvesinde yer alan tesisler kış mevsiminde kayak, snowboard yapmak isteyenlere hitap eder. Denizli’nin Talas ilçesinde yer alan kayak merkezi Ege Bölgesi’nde kış turizmi için en fazla tercih edilen yerlerdendir. Zorluk derecesine göre 8 kayak pisti, teleski ve telesiyej sistemine sahip kayak merkezinde kış mevsiminde unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz.
-
Topuklu Yaylası (Kovanoluk Yaylası)
Topuklu halk arasında Kovanoluk Yaylası Denizli’nin öne çıkan turistik zirvelerindendir. Özellikle yaz aylarında serinlemek ve doğa ile baş başa kalmak isteyenler için cazip bir seçenektir. Deniz seviyesinden yaklaşık 1700 metre yüksekliğinde yer alan yayla şehir merkezine ise yaklaşık 1,5 saat uzaklıktadır. Alabalık havuzları, ahşap mazileri, geleneksel kıl çadırları ile meşhur Topuklu Yaylası’nı yörenin kültürünü daha yakından tanımak için ziyaret edebilirsiniz. Kamp, piknik ve doğa yürüyüşü gibi aktiviteler için ideal bir yer olan yaylada doğa ile başbaşa huzurlu bir tatil yapabilirsiniz.
Gümüşsu (Homa) Şelalesi Denizli’nin gözde doğal güzelliklerindendir. Şehrin Çivril ilçesinde yer alan şelale her mevsim etkileyici manzaralara bürünür. Özellikle sonbahar ayında yeşilin her tonuna bürünen şelale doğa fotoğrafçıları için vazgeçilmez turistik yerlerdendir. Yaz mevsiminde Denizli’ye seyahat ediyorsanız serinlemek için Homa Şelalesi’ni tercih edebilirsiniz. Yürüyüş parkurları, göleti, seyir terasları ve ahşap köprüleriyle meşhur şelaleyi ailece ziyaret edebilir, bembeyaz sularıyla eşsiz bir doğa harikası olan çağlayanda keyifli bir gün geçirebilirsiniz.
Tabea Antik Kenti köklü geçmişi ile Ege’nin öne çıkan tarihi yerlerindendir. Kent Helenistik dönemde Büyük İskender’den sonra bölgede kurulmuştur. Kaya içerisine oyulmuş tarihi evleriyle etkileyici bir manzaraya sahiptir. Kaya evlerini gezerek tarihi yapıların özgün mimarisini keşfedebilirsiniz. Kaya evleri Helenistik dönemin yanı sıra Osmanlı medeniyeti döneminde de kullanılarak günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Günümüzde de antik kent olarak koruma altına alınan bölgeyi ziyaret ederek Denizli’nin köklü tarihini keşfedebilirsiniz.
Apollon Tapınağı Menderes Nehri’nin güneyine konumlanır. Tripolis Antik Kenti’ne yaklaşık 35 km mesafede yer alan tapınak 1887 yılında keşfedilmiştir. İzmir’in Efes’i gibi Apollon Tapınağı ile meşhur olan Denizli tarihi yapı ve alanlar açısından da oldukça zengin bir kenttir. Denizli’nin popüler tarihi yerlerinden olan Apollon Tapınağı taş yazıtları ve kaya figürleri ile yörenin geçmişine de ışık tutar.
Alacain Mağarası arkeoloji ve tarihi gezi yapmayı sevenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerdendir. Lahit, sütun ve kaya mezarları ile bezeli mağara ziyaretçilerine etkileyici manzaralar sunar. Doğal güzelliği ve içerisindeki tarihi eserleri ile 1.derece sit alanı ilan edilerek koruma altına alınan Alacain Mağarası’nı ziyaret edebilirsiniz.
Savranşah Cami Osmanlı Devleti döneminde inşa edilmiş bir tarihi eserdir. 1882 yılında inşa edilen tarihi yapı iç dekorasyonu ile göz kamaştırır. Ahşap oymaları, hat sanatı örnekleri, göz alıcı duvar bezemeleri ile turistlerin ve yerli halkın ilgisini çeker. Taş ve tuğla malzeme ile yığma olarak inşa edilen yapının çatısı ise kemerli sütunlar üzerine inşa edilmiş durumdadır. Tavana işlenen ahşap kakmaların ise mekanı daha göz alıcı hale getirdiği görülür. Özgün mimarisiyle öne çıkan Savranşah Cami’ni ziyaret edebilirsiniz.
Sarayköy Kaplıcaları Denizli’nin popüler termal turistik yerlerindendir. Şifalı sularıyla pek çok hastalığa iyi geldiği bilinen kaplıcalar her mevsim tatil yapmak isteyenler için cazip bir seçenektir. Bu nedenle, özellikle kış aylarında kısa süreli tatiller için idealdir. Aynı zamanda romatizma, cilt hastalıkları bulunan bireyler için de etkili bir tedavi yöntemi olabilir. Gelişmiş turizm olanaklarına sahip Sarayköy Kaplıcaları’nı tatil için tercih edebilirsiniz.
Denizli’de doğasıyla meşhur yerlerden biri de Kısık Kanyonu; yemyeşil bitki örtüsü, tertemiz havası, el değmemiş doğası ile Denizli’de mutlaka gezmeniz gereken turistik yerlerdendir. Mavi ile yeşilin buluştuğu kanyonda dağ bisikleti, kamp, doğa yürüyüşü gibi birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştirebilirsiniz. Şehir merkezine yaklaşık olarak 70 km mesafede bulunan Kısık Kanyonu’nda doğa içerisinde keyifli bir gün geçirebilirsiniz.
Çardak Kervansarayı Denizli’nin önemli tarihi ve turistik değerlerindendir. Kervansaray Anadolu Selçuklu Devleti Sultan Alaaddin Keykubat döneminde inşa edilmiştir. Kervansaray yaklaşık olarak 790 yıldır ayakta kalmayı başararak günümüze ulaşan nadir tarihi eserlerdendir. Tarihi yapılara ilginiz varsa Denizli seyahatinizde Çardak Kervansarayı’nı ziyaret edebilirsiniz.
Trapezapolis tarihi ve arkeolojik değeriyle öne çıkan turistik yerlerdendir. Tarihi Antik Roma dönemine kadar uzanır. Babadağ ilçesi Bekirli Köyü’nde yer alan antik kent içerisinde Roma ve Bizans Uygarlıkları’ndan kalma eserler yer alır. Tarihe yolculuk yapmak isterseniz Trapezapolis Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz.
Denizli’de gezilebilecek yerlerden biri de Cevher Paşa Cami; sade ama ilgi çekici bir mimariye sahiptir. Yapı 19.yy’da Osmanlı Devleti döneminde inşa edilen, kesme taş işçiliğinin özgün örneklerinden biridir. 2006 yılında restore edilen camii Tabea Antik Kenti’ne oldukça yakın konumdadır. Bu nedenle, iki tarihi eseri aynı zamanda ziyaret edebilirsiniz.
Çizmeli Kaplıcaları gelişmiş turizm olanakları ve şifalı sularıyla Denizli’nin popüler tatil yerlerindendir. Dört mevsim ziyarete açık kaplıcalarda ailece keyifli bir tatil yapabilirsiniz. Şehirde konaklamak için kaplıca, ılıca ve deniz turizmi alanında hizmet veren Denizli otelleri cazip bir seçenektir.
Sebastopolis Antik Kenti Denizli’nin meşhur yerlerindendir. Bizans ve Roma dönemlerinde kent olarak aktif şekilde kullanılan yerleşim 150 metre yükseklikte bir tepe üzerine kurulmuştur. Antik yapıları, stadyumu ve Roma dönemine ait lahitlerle Denizli’de mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir.
Yayla Gölü şehir yaşamından uzaklaşarak doğa içerisinde vakit geçirmek isteyenlere hitap eder. Tertemiz havası, yeşil doğası ile ziyaretçilerine etkileyici bir atmosfer sunar. 1.derece doğal sit alanı olarak korumaya alınan göl, Denizli Buldan ilçesinde yer alır.
Denizli’de çocuklarınızla eğlenceli bir gün geçirmeye ne dersiniz? İncilipınar Parkı Denizli’de ailece vakit geçirebileceğiniz öne çıkan rekreasyon alanlarındandır. Yemyeşil peyzaj düzenlemeleri, parkları ve oyun alanları ile öne çıkar. İncilipınar Parkı’nda piknik, yürüyüş, bisiklet turu gibi birbirinden farklı etkinlikler yapabilirsiniz.
Denizli merkeze yaklaşık olarak 3 km uzaklıkta yer alan Çamlık Parkı endemik bitki ve ağaç türleriyle yemyeşil bir ekosisteme sahiptir. Tabiat içerisinde huzurlu bir gün geçirmek isteyenler için idealdir. Sakin ve sessiz atmosferiyle şehir yaşamından uzaklaşmak isteyenler için cazip bir seçenektir.
Servergazi Türbesi Denizli’de öne çıkan tarihi ve kültürel yerlerdendir. Servergazi Anadolu Selçuklu döneminde Anadolu’nun farklı yörelerinden hizmetler veren bir komutan olarak bilinir. Naaşının defn olunduğu türbe ise şehrin önemli tarihi yapılarındandır. Kesme taş işçiliğinin nadide örneklerinden biri olan Servergazi Türbesi kemerli pencereleri ve kubbeli üst örtüsüyle özgün bir mimariye sahiptir.
-
Hierapolis Arkeoloji Müzesi
Hierapolis Arkeoloji Müzesi tarihi geziler yapmak isteyenlere hitap eder. UNESCO tarafından koruma altına alınan Hierapolis Antik Kenti’nde gerçekleştirilen arkeolojik kazılarda elde edilen eserler bu müzede sergilenir. Antik uygarlıklar, Roma ve Bizans dönemine ait farklı arkeolojik eserleri müzede ziyaret edebilirsiniz.
Akhan Kervansarayı Anadolu Selçuklu Uygarlığı’ndan günümüze ulaşan bir tarihi eserdir. Kesme taştan kare planlı olarak inşa edilen yapıyı Denizli’nin köklü tarihine şahitlik etmek için ziyaret edebilirsiniz.
-
Sakızcılar Asmaaltı Şelalesi
Sakızcılar Asmaaltı Şelalesi Denizli’nin öne çıkan doğal güzelliklerindendir. 30 metre yükseklikten dökülen çağlayanı ile eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Doğa fotoğrafçılığı yapmayı seviyorsanız şelalede etkileyici kareler yakalayabilirsiniz.
Colossae Antik Kenti Denizli Honaz ilçesinde yer alır. Şehir merkezine yaklaşık 25 km mesafede yer alan antik kente 30-45 dakikalık bir seyahat ile kolaylıkla ulaşabilir, tarihi alanda şehrin geçmişine şahitlik edebilirsiniz.
Denizli’de yer alan tarihi anıtsal yapılardandır. Caminin Sultan 2.Murat tarafından 15.yy’da yaptırıldığı bilinir. Kesme taş duvardan kemerli ve kubbeli olarak inşa edilen tarihi eserin bakımsızlıktan dolayı günümüze sadece bir kısmı ulaşmış durumdadır.
Her mevsim turist akınına uğrayan Bağbaşı Yaylası yemyeşil doğası, endemik ağaç türleriyle canlı bir tabiata sahiptir. 1400 metre rakımda yer alan yayla özellikle yaz aylarında şehirden uzaklaşmak isteyenlerin uğrak noktasıdır. Denizli’nin farklı yaylalarını tatiliniz süresince ziyaret edebilirsiniz.
Attouda Antik Kenti’yle meşhur Hisar Köyü; Anadolu Selçuklu döneminde kurulan yerleşimiyle arkeolojik ve tarihi eserleri, geleneksel evleriyle öne çıkar. Şehrin kültürünü daha yakından tanımak için geleneksel dokusunu koruyan Hisar Köyü’nü ziyaret edebilirsiniz.
Denizli’de keyifli bir tatil yapmak için Coral Tatil aracılığıyla şehrin farklı bölgelerinde yer alan otellerden dilediğinize erken rezervasyon yaptırabilirsiniz.