Masal Gibi: Dünyadaki En Güzel Disneyland Parkları

Coral Travel

Disneyland'ı kim sevmez? Çocuklar için muazzam bir çekim alanı olan eğlence merkezi, yetişkinler için çocukluğa dönüş anlamına gelir. Ancak, Disneyland’ı hala duymamış olanlar için “Disneyland nedir?” sorusunu kısaca muhteşem bir hayal dünyasına açılan kapıdır diyerek cevaplamak mümkündür. Disneyland denince ebeveynler, çocuklar ve hatta yalnızca farklı bir eğlence deneyimi isteyen yetişkinlerle dolu yerlerden bahsettiğimizi belirtelim. Bu merkezlerin en önemli özelliklerinden biri elbette en sevilen karakterlerin canlanmasını izlemektir.

Disneyland Park'ı ziyaret etmek dünyada yapabileceğiniz en maceralı ve eğlence dolu bir keşif gezi olabilir. Ancak ziyaretinizi planlamadan önce, hangisinin size daha çok hitap edeceğini bulmanız gerekir. “Disneyland hangi ülkelerde var?” diye merak ediyorsanız Dünya üzerinde pek çok Disney Park bulunduğunu bilmelisiniz. Seçiminizi yaparken yardımcı olacak popüler Disneyland parkları listesine ve gezinizi kolaylaştıracak yararlı bilgilere hemen göz atabilirsiniz.

Dünyadaki Popüler Disneyland Parkları

“Disneyland nerede?” diye merak ediyor veya dünyada yalnızca iki Disney parkı olduğunu düşünüyorsanız, beklediğinizden daha büyük bir eğlence dünyası ile tanışmak üzeresiniz demektir. Kaliforniya Anaheim ve Orlando’daki olmak üzere Amerika Disneyland parkları dışında, biri Avrupa'da ve üçü Asya'da olmak üzere dört merkez daha bulunur. En favori turistik yerler arasında bulunan Disney Parklarına dünyanın her yerinden pek çok insan akın eder.

Birçok turist için Disneyland ve Walt Disney World, 1955 ve 1971'de açılan orijinal tatil yerleri oldukları için en çok bilinen iki eğlence merkezidir. Bunlar, bizzat Walt Disney'in ilk fikirlerinin hayata geçmesi sonucu inşa edilir.

Walt Disney World Resort, her yıl 60 milyondan fazla misafirin ziyaret ettiği dünyanın en çok ziyaret edilen tatil beldesidir. Disneyland Resort ve Walt Disney World Resort arasında altı tema parkı ve iki su parkı bulunur. Bunlar arasında Disney California Macera Parkı, Animal Kingdom, Hollywood Studios, Disneyland Park, Magic Kingdom, Typhoon Lagoon, Epcot ve Blizzard Beach yer alır.

Kaliforniya, Tokyo, Hong Kong, Paris, Florida, ve Çin’de toplam on iki parka sahip altı adet Disney tesisi vardır. Bu eğlence ve tatil merkezlerinin her biri Disneyland - Magic Kingdom tarzı bir parka sahip olsa da, parkların hepsi aynı özelliklere sahip değildir ve bazı açılardan birbirlerinden oldukça farklıdır. Kurulan ilk Disneyland tematik parkından başlayarak popüler Disney World merkezlerini ve özelliklerini şöyle sıralamak mümkündür:

1. Florida Disney Dünyası

Dünyanın en ünlü ve en büyük Disneyland tematik parklarından biri olan Florida'daki Walt Disney World, listemizin en ilgi çekici eğlence merkezi sayılır. Park, 25 bin dönümlük devasa bir alan üzerine kuruludur ve içinde dört ayrı tema parkı bulunur. Ayrıca içerisinde iki büyük su parkı ve yirmiden fazla otel vardır.  Magic Kingdom Park, Disney's Animal Kingdom Park, Epcot, Disney World ve Disney's Hollywood Studios Florida'dadır. Florida Disney World için Walt Disney'in şimdiye kadar gerçekleştirdiği en büyük hayali de denebilir.

2. Kaliforniya Disneyland

Dünyanın orijinal ve en ikonik Disney parkı olan Kalifornia Disneyland, 1955'te bizzat Walt Disney tarafından açılmıştır. Genç yaşlı herkesin hayal gücünü harekete geçiren parkın içinde Disney karakterleri ve peri masalları temalarına dayalı merkezler kuruludur. Fantasyland, Mickey's Toontown, Main Street U.S.A. Tomorrowland, New Orleans Square, Adventure Land ve Frontier Land dahil olmak üzere sekiz tema alanını gezebilirsiniz. 2019'da Star Wars: Galaxy's Edge eklenmesiyle park büyüsünü ikiye katlamış olabilir.

3. Tokyo Disneyland

Atraksiyon, yemek ve alışveriş, Tokyo Disneyland'ı ziyaretçiler için en gözde tesislerden biri haline getiren özelliklerdir. Chiba, Japonya'da bulunur. Kapalı alanı yaklaşık 115 dönümdür. Açıldığından bu yana misafirlerine oyuncaklar, cazibe merkezleri, su parkları, üst kalitede hizmet veren otellerin yanı sıra çok yönlü eğlence sunar. Yedi farklı tema alanına sahiptir. En ünlü ve çekici noktası World Bazar'dır. Burada dünyanın hemen her yerinden gelen pek çok tuhaf eşyayı bulmanız mümkündür. Park, Tokyo tren istasyonuna sadece 15 dakika mesafede yer aldığından ulaşımı kolaydır.

4. Paris Disneyland

Avrupa'daki tek Disney tema parkı olan Paris Disneyland, bir teknoloji harikasıdır. Dünyanın dört bir yanındaki tüm Disney parklarında olan bazı gelişmiş turlara ve cazibe merkezlerine sahiptir. Bu güzel tema parkında yemek restoranları, eğlence kompleksi ve alışveriş alanı bulunur. Tatilinizi unutulmaz kılacak oyuncaklar, su parkları ve büyük oteller gibi Disney cazibe merkezlerine sahiptir. Big Thunder, Karayip Korsanları, Mansion turlarının yanı sıra Hollywood Oteli Asansörü, Aerosmith Hız Treni’nin heyecanını da deneyimleyebilirsiniz. Paris Disneyland turları sayesinde klasik Paris gezinize daha fazla eğlence katabilirsiniz.

5. Hong Kong Disneyland

Hong Kong Disneyland, Lantau Adası'ndaki Penny's Bay'de bulunan güzel bir tema parkıdır. En büyülü Disney tema parklarından biri olarak kabul edilir. En iyi Disney turlarından bazılarına sahip merkezde, tüm gün boyunca büyüleyici ve eğlenceli Disney karakteri eşlik eder. Hong Kong Disneyland, yedi tema parkını içerir. Toy Story, U.S.A, Adventure Land, Mystic Point, Fantasylands ve Grizzly Gulch'u kapsar. Günde yaklaşık 34 bin kişinin ziyaret ettiği park, yılda yaklaşık dokuz milyon kişiye ev sahipliği yapar.

6. Şangay Disneyland

Şanghay'daki Disneyland, keşfetmek isteyebileceğiniz harika bir Disney tema parkıdır. Oldukça geniş bir alana inşa edilen parkı tam anlamıyla gezmeniz birkaç gün sürebilir. En yeni oyuncaklar ve cazibe merkezleriyle dolu tatil merkezinde, sıkılmaya vaktiniz olmayabilir. Park özellikle Disney'in Tomorrowland konseptini alıp bir bütün olarak Disneyland Park konseptine uygulaması sayesinde ziyaretçilerin beğenisini toplar. En eşsiz Disney cazibe merkezlerinin yanı sıra Şangay yemekleri de oldukça ilgi çekicidir.

Disneyland Ziyaretleriniz Kolaylaştıracak Birkaç İpucu

Tüm Disney parklarında bol eğlence vardır. Bununla birlikte; tasarım ve görünüm, ilgi çekici yerler, karakterler, yemek ve daha birçok farklı açıdan her biri benzersizdir. Ne kadar farklı Disney parkı zi̇yaret ederseni̇z o kadar fazla eğlence deneyi̇mi̇ne sahi̇p olabilirsiniz. Tüm uluslararası Disney parkları yapılanırken ABD’de bulunan merkezler modellendiği için hepsi birbirine benzer çalışır. Tümünde geçit törenleri, karakterler, havai fişekler karakteristik park formatına dahildir. Ayrıca, FastPass hizmeti, yemek mekanları, alışveriş alanları ve gösteriler de bulunur. Gezinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu ile eğlenceyi arttırmanız mümkün olabilir. İşte o ipuçları!

  • Dünyanın dört bir yanındaki Disney parklarının çoğu FastPass imkanı sunar. FastPass, birçok tur ve ilgi çekici alan için birleşik bir geçiş kartıdır. Ayrıca, FastPass sahipleri için ayrı bekleme sıraları vardır, bu nedenle normalde oldukça yavaş ilerleyen normal kuyruklarda beklemeniz gerekmez.
  • Güvenlik kontrolü oldukça yoğun olduğundan parkın içine girmek zaman alabilir. Giriş sürenizi en aza indirmek için yanında yalnızca gerçekten ihtiyacınız olanı eşyaları taşımanız tavsiye edilir. Her çanta açılıp iyice kontrol edileceğinden büyük çantalar ve ekipman zaman kaybına yol açarak Disneyland keşif yolculuğunuzu kısaltabilir.
  • Park içerisine kendi suyunuzu ve atıştırmalıklarınızı getirmenize izin verildiği için ihtiyacınız olan gıdaları yanınızda bulundurabilirsiniz. Ancak parkların her yerinde çok sayıda kafe ve restoran olduğundan yanınıza hiçbir şey almasanız dahi yiyecek bulabilirsiniz.
  • Keşfedilecek turların bir listesini çıkararak gezininiz daha organize hale getirebilirsiniz. Böylece, parkta geçirdiğiniz zamandan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Disney parklarında çok fazla oyuncak ve tur vardır; araştırmanızı önceden yapıp görmek istediğiniz ilginç turları belirleyerek gezinin tadını daha fazla çıkarabilirsiniz.

Ailenizle geçireceğiniz unutulmaz bir Disney tatili için, Coral Tatil’in sağladığı hizmetlerden yararlanarak gezinizin tüm aşamaları için en uygun güzergahı keşfedebilirsiniz.