Mutlaka Görülmesi Gereken Büyüleyici Antalya Koyları

Coral Travel

Denizin tadını çıkarmak isteyenler için gözde şehirlerimizden biri olan Antalya, özellikle uzun süren yaz sezonunda turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilir. Antalya’da bilinen veya gizli kalmış birçok koy vardır. Antalya merkeze yakın koylar genelde günün her saatinde kalabalıktır. Bu güzide şehrimizde denizin ve güneşin keyfini çıkarabileceğiniz koylara gelin birlikte göz atalım.

Antalya’nın En Güzel Koyları

Antalya, konumu itibarıyla birbirinden güzel koylara sahiptir. Antalya tatili sırasında hem mavi suların tadını çıkarabileceğiniz hem de manzarası ile keyifli vakit geçirebileceğiniz yerler için bir gezi listesi hazırlayabilirsiniz.

Kekova

Antalya’nın Demre ilçesinde yer alır. Kekova’ya Üçağız’dan tekne ile 10 dakikada, Kaş’tan günübirlik turlar ile 2 saatte gitmeniz mümkündür. Yaklaşık 4,5 kilometrekarelik yüz ölçümü ile kayalık bir adadır. Ada üzerinde yerleşim yoktur. Batık şehri ve tarihi kalıntıları ile turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen Kekova, aynı zamanda Antalya’nın en güzel koyları arasındadır. Bölge, 1990 yılında sit alanı ilan edilmiştir. Kekova’da yüzme, dalış, tekne gezileri gibi farklı aktivitelere katılabilirsiniz. Kekova Tersane Koyu denize girmek için en fazla tercih edilen yerdir. Burada denize açılabilir, batık şehrin kalıntılarını izleyebilirsiniz. Tarihi Dolichiste Kenti’ne ait kalıntıları, şapel, liman, kilise, kule yapılarını, Helenistik döneme ait izleri, Roma ve Bizans uygarlıklarına ait eserleri görebilirsiniz.

Hidayet Koyu

Hidayet Koyu, Kaş’a 2,5 km mesafede yer alır. Kaş’ın en çok tercih edilen koyları arasında yer alan bölge her yıl birçok turisti ağırlar. Çakıl, taş ve sarı kumlardan oluşan plajında denize girmek mümkündür. Hidayet Koyu kayalıklar ve tepelerle çevrili olduğu için kumsalı çok uzun değildir. Çukurbağ Yarımadası’nda en popüler mekanlar arasında yer alan kumsala Kaş merkezden yürüyerek kolayca ulaşabilirsiniz. Koy Caretta Carettaları ile de ünlüdür. Caretta Carettaların doğal yaşam alanı olan bölge, tertemiz suları ile dikkat çeker. Hidayet Koyu’nun göze çarpan en önemli özelliği kayalıkları ve suyunun berraklığıdır. Denizin derinliklerini akvaryum misali cam gibi görmeniz mümkündür. 2015 yılına kadar oldukça sakin ve el değmemiş olan bölgenin, işletmeye açıldıktan sonra Kaş’ın en çok tercih edilen kumsalları arasına girdiği söylenebilir.

Adrasan Koyu

Adrasan Koyu Antalya Kumluca’ya bağlıdır. Yaklaşık 2 km uzun kumsallara sahip koy turkuaz suları ile dikkat çeker. Koyun iç kısımları ise orman ve dağlarla kaplıdır. Bölgede ücretli ve ücretsiz plaj seçenekleri mevcuttur. Turistik imkanlar açısından oldukça gelişmiş olan alanda konaklama tesisleri, yeme içme mekanları da vardır. Adrasan Koyu, Antalya merkeze yaklaşık 95 km uzaklıkta yer alır. Likya yürüyüş yolu üzerinde yer alan Olimpos, Çıralı gibi önemli merkezler Adrasan’a yakın konumdadır. Bölgeye gitmişken hem denizin tadını çıkarabilir hem de kültürel ve tarihi mekanları gezebilirsiniz. Adrasan Koyu’ndan Suluada’ya düzenlenen tekne turları ile bölgeye yakın konumdaki diğer koy ve sahilleri de gezebilirsiniz.

Sazak Koyu

Antalya sakin koylar arasında yer alan Sazak Koyu; huzurlu ortamı, sakin denizi ve uzun kumsalı ile Antalya’nın saklı kalan yerlerindendir. Koyun iki yanında kayalıklar, iç kesimlerine doğru ise ormanlar yer alır. Sazak Koyu’na Adrasan’dan orman yolu veya deniz yolu ile ulaşım sağlanır. Adrasan’dan araç veya tekne ile gidebileceğiniz koy, Beydağları Milli Parkı’nın batısında yer alır. Sazak Koyu diğer yerlere göre daha sakin bir ortama sahip olduğu için daha çok kamp kurmak isteyenler tarafından tercih edilir. Bölgede yapılan tekne turları sırasında koya uğranır ve burada kısa süreli bir mola verilir. Koyun sahilinde deniz kaplumbağası ve balık çeşitlerine rastlanır. Sazak kumsalının girişinde çakıl taşları fazla olmakla birlikte denize yaklaştıkça zemin kuma dönüşür.

Suluada

Antalya tatili için gelen turistlerin en az uğradığı yerlerden biri olduğu söylenebilir. Genellikle tekne gezileri ile ziyaret edilse de uzun süreli vakit geçirmek adına daha az tercih edilir. Bu durumun sebebi Suluada’nın açıkta, deniz üzerinde yer almasıdır. Adaya tekne ile ulaşım sağlanır. Beyaz kumları ve turkuaz rengi suları ile denizin keyfini çıkarmak için en ideal alanlardan birisidir.

Akdeniz’in Maldivleri olarak nitelenen adanın gün geçtikçe daha da popüler hale geleceği söylenebilir. Özellikle ziyaret edenler tarafından paylaşılan fotoğraflar bölgenin ziyaret edilme olasılığını artırır. Diğer koylara oranla Suluada’nın tenha ve sakin olması, bölgenin doğal güzelliğini korumasının bir başka nedenidir. Adanın en dikkat çekici yönü ise deniz üzerinde yükselen kayalıklarıdır. Suluada kayalıkları kalsiyum karbonat içerdiği için sularının şifalı olduğuna inanılır.

Fırnaz Koyu

Antalya gezilecek koylar listemizdeki bir diğer yer ise Fırnaz Koyu… Kaş’ta konumlanan Fırnaz Koyu, Yeşilköy beldesi yakınlarında olup, koruma altındadır. İşletmeye açılmayan koy, el değmemiş güzelliği ile dikkat çeker. Koy, şifalı olduğuna inanılan çamur banyosu ile ünlüdür. Doğallığını hala koruyan Fırnaz Koyu aynı zamanda tarihi Likya yolu üzerinde yer alır. Burada hem tarihi ve kültürel geziler yapabilir hem de denize açılabilirsiniz.

Maden Koyu

Maden Koyu Kemer’in en güzel yerleri arasındadır. Antalya merkeze 75 km mesafededir. Tekirova ilçesinden Maden yolunu takip ederek kızılçam orman güzergahından koya ulaşabilirsiniz. Atbükü olarak da bilinen alanda seneler önce krom çıkarılan bir ocak bulunduğu için Maden Koyu ismiyle anılır. Koyun iç kısımları yemyeşil ağaçlarla kaplı ormanlık alandır. Sahili ise 430 m kıyı şeridine sahiptir.

Geniş ve uzun kumsalları ile ziyaretçilerini ağırlayan koy, berrak ve masmavi denizi ile yaz aylarının vazgeçilmezidir. Kamp yapmak isteyenlerin uğrak yeri olan alan, merkeze olan uzaklığı nedeniyle sakinliği ile de öne çıkar. Maden Koyu’nun orman alanlarında doğa yürüyüşü yapabilir, denizinde ise dalış, yelkenli gibi su sporlarını tercih edebilirsiniz.

Korsan Koyu

Korsan Koyu, Antalya Kumluca ve Gelidonya Feneri arasında konumlanır. Özellikle günübirlik geziler için popüler olan koylar arasındadır. Antalya merkeze 103 km uzaklıkta yer alan bölge, Likya yürüyüş yolu üzerindeki önemli konaklama noktalarından biridir. Araç ile Korsan Koyu’na ulaşmak mümkündür. Kumluca Mavikent Mahallesi üzerinden güzergahı takip ederek toprak yol ile bölgeye ulaşabilirsiniz.

Bostanlık Koyu

Bostanlık Koyu, Kemer Tekirova yolu üzerinde yer alır. İlçe merkezine 15 km mesafede bulunur. Bölgenin en az bilinen, el değmemiş koylarından biridir. Bu nedenle daha çok kamp için tercih edilir. Caretta Carettaların yuvalama alanlarından biri olan Bostanlık Koyu sakin ortamı ile ziyaretçilerine huzurlu anlar sunar. Koyun kumsalı ince kumlu olmasına rağmen denize doğru kayalık olduğu için burada dalış yapılamaz. Ancak balık tutmak için idealdir.

Beycik Bükü Koyu

Beycik Bükü, Antalya Kemer ilçesine bağlıdır. Tekirova Mahallesi’nden buraya ulaşabilirsiniz. Koy sakin ve huzurlu ortamı ile kamp yapmayı sevenlere hitap eder. Ayrıca off-road gibi sporları sevenlerin de tercih ettiği yerlerdendir. Kafa dinlemeyi sevenler için alternatif tatil mekanları arasındadır.

Antalya tatiliniz boyunca birbirinden güzel koyları ziyaret edebilirsiniz. Alanya, Side, Kemer, Kaş gibi tatil beldeleri, göz alıcı koylar ve berrak suları ile meşhurdur. Antalya tatilinizi planlamak için konforlu konaklama imkanı sunan Antalya koy otelleri arasından size en uygun olanı tercih edebilirsiniz. Tatilinizi Coral Tatil aracılığıyla kolayca planlayabilir, muhteşem anılar biriktirmek için hemen yola koyulabilirsiniz.