Türkiye'nin En İyi Glamping Noktaları

Coral Travel

Glamping Yapmak Ne Demek?

Glamping, son yıllarda seyahat dünyasının trendleri arasında yer alıyor. Peki glamping yapmak ne demek? “Glamourous” ve “Camping” kelimelerinin birleşimi olan glamping, kendi çadırınızı kurma veya ortak bir duşu paylaşma zahmetine girmeden doğayla iç içe yaşamayı içeren bir tatil deneyimidir. Kamp yapmaktan farklı olarak glamping, bir evin tüm olanaklarına sahip olmanıza ve zamanınızı dinlenerek geçirmenize olanak tanıyor.

2000'li yılların ortalarından itibaren yeniden popüler hale gelen glamping trendi, alternatif bir tatil seçeneği olarak kitleler tarafından tercih ediliyor. Glamping, özellikle pandemiden sonra gezginlerin kalabalıktan uzak ve sakin alternatiflere yönelmesiyle her zamankinden daha popüler hale geldi.

Çadır, bungalov ve karavanları modern eğlence ve yaşam biçimlerine dahil eden bir konsept olan glamping, günümüz eğlence ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirildi. Glamping tesislerinde yoga dersleri ve spa uygulamaları gibi birçok aktivitenin yanı sıra şık restoranlar ve eşsiz masaj terapileri de bulunuyor.

Glamping Alanı Nedir?

Kamp alanı gibi, glamping de doğanın kalbinde, genellikle otantik ve muhteşem yerlerin yakınında konaklama imkanı sunuyor. Ayrıca herhangi bir yerleşim yerine yakın bir konumda konaklayabileceğiniz gibi ıpıssız bir ormanda da glamping deneyimi yaşama imkanı sunuluyor.

Bu alternatif konaklama yerlerinde çadırın yanı sıra çevre ile uyumlu olacak ahşap veya taş gibi malzemeler kullanılarak yapılar inşa ediliyor. Ayrıca bazı glamping alanlarında çadıra alternatif olarak bungalov ve ağaç ev gibi farklı konaklama birimleri de yer alıyor. Glamping çadır fiyatları da konaklama birimlerine ve hizmet şekline göre farklılık gösterebiliyor.

Doğal açıdan zengin olan ülkemizde glamping için birçok elverişli alan bulunmakta. Bunların arasında ise Fethiye, Şile, Alaçatı, Ölüdeniz gibi doğasıyla öne çıkan yerlerde glamping konaklama şekli oldukça popülerdir. Buralarda doğa ile iç içe huzurlu bir tatil yapabileceğiniz gibi sahil kenarında bolca zaman geçirebilirsiniz. Ayrıca glamping otel konaklama hizmeti veren yerlerden bazıları tatilinizi daha renkli hale getirmek için yoga, spa, sağlık ve masaj gibi hizmetlere yer veriyor.

Glamping Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kendinizi doğanın huzurlu ortamından ve sükunetinden koparmak istemiyor, aynı zamanda konforunuzu tatiliniz boyunca sürdürmek istiyorsanız kamp yapmanın lüks ve konforlu hali sayılabilecek glamping çadırları tam size göre. Günümüzde oldukça popüler hale gelen ve lüks bir kamp konsepti olan glamping, sürdürülebilir turizme ve doğaya ilgi duyan tatilciler için harika bir alternatiftir.

Glamping esas olarak yerleşim yerlerinden daha uzak alanlarda yaygınlaşmaya başlamış bir tatil şeklidir. Günümüzde bu tip konaklama alternatifleri, gezginlere benzersiz ve alışılmışın dışında bir deneyim sunmak isteyen çeşitli kamp alanlarında ve işletmelerde sunulmaktadır.

Kamp alanları modernize edilmiş ve her bireyin değişen ihtiyaçlarına cevap verir hale getirilmiştir. Geleneksel kampçılığın nesli tükenmek üzere olmasa da, tesisler konfor ve kalite açısından sunduklarını sürekli olarak geliştirmektedir.

Her birey farklı zevke farklı tatil anlayışına sahiptir. Bazıları sadece dinlenmek, huzurlu ve keyifli bir tatil geçirmek isterken, bazıları da tatilde olabildiğince çok aktivitede bulunmak ister. Tatilde farklı şeyler yapmak ve aynı zamanda eğlenmek isteyenlerdenseniz glamping tam size göre diyebiliriz. Konuma bağlı olarak, her glamping alanı farklı aktiviteler sunuyor. Kano turları, ATV, kaya tırmanışı, bisiklet turları, yoga, yaban hayatı ve kuş gözlemciliği, motokros ve yürüyüş turları bunlardan sadece bazılarıdır. Gördüğünüz gibi hem doğayla iç içe konforlu ve lüks bir şekilde yaşıyorsunuz hem de heyecanlı aktivitelere katılabiliyorsunuz. Bu yönüyle glamping, geleneksel kampçılığın ve endişelerin getirdiği rahatsızlıkları da ortadan kaldırıyor ve birçok aktivitede bulunma imkanı sağlıyor.

Türkiye'nin En İyi Glamping Noktaları

Türkiye doğal güzellikler açısından zengin bir ülke olduğundan glamping turizmi için oldukça ideal bir noktadır. Son yıllarda Türkiye'deki glamping kamp alanlarının sayısı her geçen gün artıyor. Bu lüks kamp alanları, tatilin alışılagelmiş konfor unsurlarından ödün vermeden doğaseverleri el değmemiş doğa ile buluşturuyor. Siz de bu eşsiz deneyimi yaşamak istiyorsanız işte Türkiye'deki en güzel glamping noktaları için bazı öneriler:

Club Amazon Bördübet, Datça-Muğla

Club Amazon, Datça'da cennetten bir köşe gibi uzanan ve doğal yaşamın tam kalbinde yer alan Bördübet'te misafirlerini ağırlıyor. Camping konseptini konforlu hale getiren tesis, Gökova'nın uçsuz bucaksız güzelliğini de gözler önüne seriyor. Uzun bir zamandan bu yana glamping konseptine hizmet veren tesis, ülkemizde glampingin öncüsü yerlerden sayılıyor. Misafirlerine rahatlatıcı bir tatil imkanı sunan Club Amazon Bördübet'te konforunuzdan ödün vermeden taş oda, bungalov, karavan veya çadırdan oluşan farklı konaklama birimlerinde konaklayabilirsiniz. Ayrıca kano kiralayarak denizde gün doğumunun veya günbatımının tadını çıkarabilirsiniz.

Kocabahce Glamping, Bozburun-Muğla

Son zamanların en popüler konseptlerinden biri olan doğa ile iç içe glamping deneyimi yaşamak isteyenler için Bozburun’da bulunan Kocabahçe Glamping çok iyi bir seçim olabilir. Trafiğin, teknolojinin ve koşuşturmanın yaygınlaştığı günümüzde, özlediğiniz huzuru ve doğayı lüks ve konfor içinde size sunan Kocabahçe Glamping, doğal ve taptaze yemekleriyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Balık tutma, trekking, kano, yoga, masaj, sandal ve masa tenisi gibi aktiviteler için fırsatlar sunan glamping alanında Bozburun Körfezi'nin masmavi denizinde yüzme ve doğanın içinde sıra dışı aktivitelerin keyfine varacaksınız. Ege sahilinde tatil yapmak istiyor, ancak konfor alanınızın dışında bir yer arıyorsanız burayı tercih edebilirsiniz.

Campo Portakal Eco Glamping, Çıralı-Antalya

Şehirden kaçmanın zamanı gelmedi mi? Hazır olun, aradığınız yeri bulduk; Campo Orange. Çıralı'nın narenciye ağaçlarıyla çevrili sakin bir köşesi burası. Doğanın kucağında, dağlar ve ormanlarla çevrili konforlu bir kamp deneyimi sunan Campo Portakal Eco Glamping; özenle seçilmiş mobilyalara ve çoğunlukla doğal malzemelerden yapılmış geniş glamping çadır türlerine sahip. Ayrıca yakın konumda birçok restoran bulunuyor. Burada sabahları denizin tadını çıkarırken akşamları restoranlarda deniz ürünlerinden hazırlanan lezzetli yemekleri tadabilirsiniz.

Avalon Steppes, Kayaköy-Muğla

Bölge olarak Türkiye'nin en lüks kamp alanları arasında yer alan Avalon Steppe, yemyeşil bir doğanın ortasında misafirlerine biraz macera, biraz romantizm ve eğlence dolu bir deneyim sunuyor. Burada doğa ile iç içe havuzda serinleyebilir ve güneşi iliklerinizde hissedebilirsiniz. Ayrıca otel Avalon Bozkırı, Yıldız Sarayı, Buckingham Sarayı, Kensington Sarayı ve Topkapı Sarayı adlı özgün odalara sahiptir. Otelin bulunduğu bölgede birçok restoran ve kafede yer almakta. Buralarda Akdeniz ve Ege'nin damaklarınızda bırakacak harika lezzetlerini tadabilirsiniz.

Saklı Göl Evleri Glamping, Burdur

Konforun en doğal halini sunan Saklı Göl Evleri, Karacaören Barajı'nın hemen yanında yer alıyor. Gölde balık tutarken, yemyeşil çam ormanları arasında yürüyüş yapabilir Yazılı Boğazı, Kremna Antik Kentleri, Sagalassos ve Milyos'u keşfederken, tesiste doğayla iç içe konforlu bir konaklamanın tadını çıkarabilirsiniz.

Çakra Plajı, Kabak-Fethiye-Muğla

Çakra Plajında kuşlar, ağustos böcekleri ve yapraklar insanlardan daha fazla ses çıkarıyor ve deniz mavinin her tonunu etkileyici şekilde sergiliyor. Geceleri gökyüzündeki ay, yıldızlar ve ateşböcekleri lambalardan çok fazla ışık saçarak çevreyi aydınlatıyor. İşte Çakra Plajı öyle bir doğa ve yapıya sahip ki burada ne zaman yalnız kalmak isteseniz Caretta Carettalar ve Kaplan Kelebekler size müsade etmiyor.

The Hill Glamping, Çıralı-Antalya

Antalya'nın doğal yaşam alanı Çıralı'da adından da anlaşılacağı gibi atıl bir yaşam sizi bekliyor. Yemyeşil bir ormanın içinde bulunan tesiste akşamları birbirinden farklı kuş sesleri duyabilirsiniz. Orman yürüyüşlerinde kendinizi kaybetmeye, tekne turlarında balıklara yakın olmaya, güneşin doğuşuna ve batışına, denizin üzerinden yükselen dolunaya, kısacası denize teslim olmaya hazırsanız, burası tam size göre. Ayrıca burası Antalya Olimpos’a 7 km mesafede yer alıyor. Bu sayede Olimpos Antik Şehri’ni gezebilir ve buradaki kafelerde kısa bir mola verebilirsiniz.

Longosphere Glamping, İgneada-Kırklareli

Mert Gölü, Saka Gölü, Hamam Gölü, Pedina Gölü ve Erikli Gölü'nün yer aldığı Longosphere Glamping, muhteşem doğa manzaralarının yanı sıra göl sporu aktiviteleri için de fırsatlar sunuyor. Kano turları ağırlıklı olarak İğneada merkeze kıyısı bulunan Mert Gölü'nde yapılıyor. Bunun dışında Longoz ormanlarında trekking, bisiklet, oryantiring gibi doğa sporları, kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılık, yaban hayatı izleme ve ATV safari gibi aktiviteler de mevcuttur. Yürümeyi ve spor yapmayı seviyor, temiz havanın iliklerinize kadar dokunduğu farklı bir tatil arıyorsanız Longosphere Glamping tam size göre!

Cunda Fora Glamping, Ayvalık-Balıkesir

İçinde mobil evler ve prefabrik konutlar, yüzme havuzu, restoran, bar ve plaj bulunan Cunda Fora Glamping; Cunda adasında betonarme yapıdan uzak, şehir gürültüsünden kaçabileceğiniz, doğa ile iç içe bir konaklama seçeneği sunuyor. Doğa otelinde, glamping deneyiminizi daha keyifli ve dinlendirici hale getirmek için konumlandırılmış çok sayıda eğlence yeri ve oyun alanı bulunmaktadır. Günübirlik yat turları ve açık hava fitness dersleri ile sizlere lüks ve huzurlu bir deneyim sunan Cunda Fora Glamping, yaz tatilinizi planlarken dikkate alınması gereken bir yer diyebiliriz.

Mona Glamping, Seferihisar-İzmir

Mandalina ve çam ağaçları arasında bulunan Mona Glamping, mükemmel konumu ile doğayı ve konforu bir arada sunuyor. 3 hektarlık bir arazi üzerinde yer alan glamping alanı; 6 adet sabit, ayrı ayrı tasarlanmış karavan ve 1 adet küçük evden oluşmaktadır. Dışarıdan yiyecek getirmenin ücretsiz olduğu Mona Glamping; kendi yemeğinizi kendiniz yapmak isterseniz, ortak mutfak ve barbekü hizmetinin yanı sıra yemek yiyebileceğiniz bir kafe de içeriyor. Yürüyüş, bisiklet, şarap tadımı ve açık hava kamp ateşi, sineması gibi aktivitelerle Mona Glamping kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir yer.

Kozluyalı Glamping, Assos-Çanakkale

Kozluyalı Glamping, Kozlu köyünün yakınında, Midilli'nin hemen karşısında ve zeytin ağaçlarıyla çevrili bir konumda yer alıyor. Ege mutfağından yöresel esintiler taşıyan restoranıyla sizi bir mutfak yolculuğuna çıkarıyor. Doğa ile iç içe olmak ve aynı zamanda konfor da arayanlar için özel olarak tasarlanan glamping çadır odaları, yaz aylarında lüks bir kamp tatili isteyenler için bulunmaz bir nimet diyebiliriz. Sabah uyandığınızda, Ege denizinin serin sularında yüzmek, temiz havaya doymak ve konforlu bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız hemen yerinizi ayırtabilirsiniz.

Hypnos Sapanca Glamping & Spa, Sapanca-Sakarya

10.000 m² arsa alanına sahip, çeşitli meyve ağaçlarının bulunduğu Hypnos Sapanca Glamping, izole bir tatil konsepti sunuyor. Eşsiz konumu sayesinde; Sapanca Gölü çevresinde yürüyüş yapabilir, tercihiniz Kartepe yamaçlarında ise dağ yolunda yürüyüş yaparak Maşukiye'nin eşsiz mimarisini ve bozulmamış köy sokaklarını keşfedebilirsiniz. Gezinizde daha önce hiç görmediğiniz bir manzara ve gün batımı ile büyüleneceğiniz bir yerde konaklamak istiyorsanız son yılların trendi olan glamping alanına bir şans vermenizi öneririz. Doms and Suites'ten oluşan Hypnos Sapanca, spa hizmeti ve glamping alanıyla dikkat çekiyor.