Gaziantep gezilecek yerler sıralamasında, Türkiye’nin gözde illerinden biri olarak ilk tercihler arasında yer alır. Tarihi ve kültürel geçmişin mirasını günümüze taşıyan Gaziantep, “Dünya Gastronomi Kenti” ünvanıyla tescillenen ender şehirler arasındadır. Binlerce yıl öncesinde kurulan medeniyetlere ev sahipliği yapan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kadim şehri hem gezi hem de lezzet tutkunlarına ev sahipliği yapar.
Gezmekle bitiremeyeceğiniz ve görmeye doyamayacağınız eşsiz mekânların zenginliğiyle birlikte, Gaziantep’in enfes menülerini tatmaya hazırsanız; “lezzetin başkenti”nde 60+ rota önerisi ile unutulmaz bir yolculuğa başlayabilirsiniz.
Gaziantep'in meşhur yerleri arasında yer alan Gaziantep Kalesi tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış şehrin simgesi haline gelmiş eşsiz bir yapıdır. Roma ve Osmanlı döneminin izlerini taşıyan kale zamanında savunma amacı için kullanılırken, günümüzde kültürel mirasın sunulduğu bir müze olarak karşımıza çıkar.
Mozaik müzesi denildiğinde ilk akla gelen Zeugma Mozaik Müzesi, dünyanın en büyük ikinci müzesidir. Göz alıcı mimarisi ile Gaziantep gezilecek yerler listesi başında gelir. Buradan çıkarılan mozaikler, sütunlar ve heykeller yine müzenin içinde sergilenir.
-
Bey Mahallesi ve Tarihi Gaziantep Evleri
Gaziantep tarihi yerler arasında Bey Mahallesi, fotoğraf çekmek isteyenlerin ve kültür gezisi yapanların daimî uğrak noktasıdır. 16. yüzyıla ait taş evleri, hamamları, camileri ve şehrin dar sokakları misafirlerine unutulmaz anılar bırakmaya devam eder. Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi sicili de yine bu mahallededir.
-
Gaziantep Bakırcılar Çarşısı
Gaziantep'in meşhur yerleri arasında bulunan Gaziantep Bakırcılar Çarşısı, birçok zanaatkârın geçmişten günümüze el emeklerini sergilediği ünlü bir çarşıdır. Antep’in meşhur baklavaları, baharatları ve hediyelik eşyalarını burada bulabilirsiniz. Taş döşeme sokakları ve ahşap kaplama dükkanlarıyla geçmişten günümüze uzanan tarihi bir gezi imkânı verir.
Dülükbaba Tabiat Parkı, 1950’li yıllarda başlayan ağaçlandırma çalışmalarının sonucunda meydana gelmiştir. Türkiye’deki en büyük koru ormanlarından biri olan park alanında gerçekleştirilen uygulama, açılan çukurlara hem tohum ekimini hem de fidan dikimini kapsar. Dülükbaba Tabiat Parkı için hızlı yetişen ve iklim, çevre, sulama koşullarına elverişli yapıya sahip kızılçam, servi, karaçam, sedir, badem ve meşe gibi ağaçlar tercih edilerek Dülükbaba Tabiat Parkı, bugünkü yeşil örtüsüne kavuşmuştur. Gaziantep gezilecek yerler listesi içine Dülükbaba Tabiat Parkı’nı ekleyerek yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, çocuklar için aktivite alanları, kamp ve karavan konaklama yerleri ile mesire alanlarını ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca içerisinde biyolojik göleti de görme imkânınız olabilir.
İki farklı bölümden oluşan Gaziantep Masal Parkı’nın ilk bölümünde dünyaca ünlü masal kahramanları bulunurken, ikinci bölümünde ise Nasrettin Hoca, Keloğlan ve Pamuk Prenses gibi çizgi kahramanlar yer alır. Çocuklar için özel olarak hazırlanan bu alanda onlar eğlenirken, siz de yürüyüş yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.
Osmanlı kervansaray mimarilerinin ender örneklerinden olan Millet Hanı, tek avluyu çevreleyen iki katlı klasik tasarımıyla öne çıkar. “Aziziye Hanı” olarak da kayıtlara geçen handa, Pazar Hamam kültürünü deneyimleyebilir, Bıçakçılar ve Kazaz Çarşıları’nda alışveriş yapabilirsiniz. Avludaki asırlık çınar ağaçlarının gölgesinde ve birbirinden etkileyici heykeller eşliğinde, çayınızı keyifle yudumlayabilirsiniz.
Gaziantep tarihi yerler sıralamasında dikkat çeken Almacı Pazarı, adını elmanın az bulunduğu dönemlerde içerisinde elma satılmasından alır. Aktar malzemelerinin de bulunduğu bu çarşıdan kuruyemiş, baharat çeşitlerini alabilir, şehir dışında ikamet ediyorsanız buradan sipariş verebilirsiniz.
Merkeze yürüme mesafesinde olan Zincirli Bedesten Çarşısı’nın içerisinde yaklaşık 80 tane dükkân bulunur. 1957 yılında çıkan yangınla birlikte üst katı tamamen yanmış, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2008 yılında restorasyona alınmıştır.
-
Gaziantep Hayvanat Bahçesi
Gaziantep'te gezilecek yerler arasında bulunan Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesidir. Yaklaşık 6800 hayvan ve 250’den fazla tür bulunur. 1000 dönüm arazi üzerine kurulu bu alanda, çocuklarınızla birçok aktivite yapabilir, hoşça vakit geçirebilirsiniz.
Antep gezilecek yerler listesine Akkent Meydan Parkı’nı ekleyerek gezinizi çocuklarınızla vakit geçirebileceğiniz keyifli bir tatile dönüştürebilirsiniz. Uzun yürüyüş alanları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, halı saha ve basketbol sahaları bulunan park 2014 yılında faaliyete geçmiştir.
-
Gaziantep Tarihi Gümrük Han (Yaşayan Müze)
1873-1878 yılları arasında inşa edilen Gaziantep Tarihi Gümrük Han, 2011 yılında restore edilerek hizmete açılmıştır. Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan han, günümüzde “Yaşayan Müze” olarak ziyaretçilerini kabul eder.
1577 yılında Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan büyük külliyenin içerisinde ziyarete açılan Gaziantep Hamam Müzesi, kültür ve mimari gezi meraklıları için keyifli bir deneyim sunar. İçerisinde bulunan otantik dekorasyonları, duvar resimleri ve taş işçiliği ile Osmanlı hamam kültürünü sergileyen müze, ziyaretçilerinde hayranlık uyandırır.
Zeugma Antik Kenti, sizi tarih kokan bir keşif yolculuğuna davet eder. Gaziantep’in gizemli dokusunu keşfetmek için ideal bir durak olan antik kent, ziyaretçilerini geçmişin derinliklerine götürür. Mozaik sanatının enfes örnekleriyle süslü Zeugma, tarihi zenginliğiyle büyüleyici bir atmosfer sunar.
2010 yılında yapılan Erikçe Kent Ormanı, Gaziantep’in gizli bahçesi olarak bilinir. Parkın içerisinde macera parkı, çocuk oyun alanı, kır bahçeleri ve bisiklet yolları bulunur. Turistler ve şehir halkı tarafından sıkça ziyaret edilen park, seyir terasında keyifli bir ortam sunar.
Gaziantep'in meşhur yerleri arasında bulunan Kaleoğlu Mağarası, inanılmaz atmosferi ve manzarası ile ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görür. Yazın sıcak günlerinde dahi 15 dereceyi geçmeyen mağaranın, temiz havası sayesinde solunum yolu rahatsızlığı çekenlere iyi geldiği düşünülür.
-
Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi
Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, Gaziantep'te gezilecek yerler arasında çocukların ve nostaljik oyuncak tutkunlarının görmesi gereken bir rotadır. Sunay Akın danışmanlığında hazırlanan Türkiye’nin dördüncü oyuncak müzesi, dokuz farklı tema ve 600’den fazla oyuncak çeşidi ile görülmeye değer.
Gaziantep Botanik Parkı, doğanın içerisinde vakit geçirmek isteyen ziyaretçilerin favori durakları arasında yer alır. 2009 yılında inşa edilen bu park, zengin bitki çeşitliliğine sahip olması bakımından yeşilin her tonunu içinde barındırır.
Eskiden mesire alanı olarak kullanılan Kavaklı Park, yenilenen ortamıyla Gaziantep halkına tekrar hizmete açılır. Koşu parkurları, bisiklet yolları ve spor sahaları ile özellikle sporseverlerin yoğun ilgisini çeker. Ayrıca parkın içinde bulunan lale bahçeleri ve heykeller doğa ile sanatseverleri buluşturur.
Gaziantep’in meşhur parklarından biri olan Şahinbey Parkı, içindeki mesire alanı, minyatür parkı ve çocuk parkları ile sıkça ziyaret edilir. İçinde bulunan teleferikle, şehri kuş bakışı izleme imkânı sunar. Minyatür parkta ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Anıtkabir, Topkapı Sarayı, Süleymaniye Cami, Gaziantep Kalesi gibi farklı şehirlerin simgeleri sergilenir.
-
Emine Göğüş Mutfak Müzesi
Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Gaziantep mutfak kültürünü yakından tanımak isteyenlere, yemeklerin yapılışını görme ve bu yemekleri tatma fırsatı sunar. Müze, geleneksel mutfak aletlerini görmek, tarihi dokuyu yakından tanımak ve farklı bir destinasyon oluşturmak isteyenlerin tercihleri arasında yer alır.
Anadolu Türk mimari eserlerinden biri olan Pişirici Kasteli ve Mescidi, Gaziantep'te gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alır. 13. yüzyılda su dağıtım merkezi olarak kurulan Pişirici Kasteli, Osmanlı zamanında evlerin su ihtiyacını gidermek amacıyla yapılmıştır.
-
Gaziantep Atatürk Anı Müzesi
Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ocak 1933 tarihinde konakladığı bu yer, restore edilerek 2013 yılında ziyaretçilere açılır. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sırasında Gaziantep savunması için kullandığı belgeleri, kişisel eşyaları ve araştırma kitaplığına kadar birçok bölümü müze içinde ziyaret edilebilir.
Fransız işgali sırasında şehit edilen 14 küçük çocuğun anısına inşa edilmiştir. Anıt üzerinde bir yıla yakın süren şehir savunmasında, şehit düşen yaklaşık 6000 Gaziantepli vatandaşın isimleri yer alır. Şehirde, Kurtuluş Savaşı şehitlerini anlatan en önemli simgelerden biridir.
-
Gezegenevi ve Bilim Merkezi
Uzay parkı içine 2010 yılında yapılan Gezegenevi ve Bilim Merkezi, gençlere bilimin eğlenceli bir şekilde öğretilebileceğini gösterir. Merkezin içinde robotik kodlama, fizik, kimya ve biyoloji atölyeleri bulunur. Her yıl binlerce gence ücretsiz workshop ve eğitim veren kurum, fazlasıyla ilgi görür.
-
Kendirli Kilisesi ve Gazi Kültür Merkezi
1860 yılında III.Napolyon’un da katkılarıyla inşa edilen büyüleyici Kendirli Kilisesi, Gaziantep tarihi yerler arasında özellikle turistlerin ilk durak noktalarından biridir. Kurtuluş Savaşı’ndan önce kilise olarak kullanılırken, günümüzde Gazi Kültür Merkezi olarak ziyaretçilerini ağırlamaya devam eder.
1210 yılında inşa edildiği düşünülen cami, Hz.Ömer’in döneminde yapılmıştır. İsmini buradan alan Ömeriye Camii göz alıcı taş kapısı, mihrabı, oyma taş ve ahşap işçiliğiyle Gaziantep’in tarihi yapıları arasında yer alır. Yüzyıllardır ayakta kalan cami, geçirdiği restorasyonun ardından hizmet vermeye devam eder.
Dünyada yer altına inşa edilen en büyük tapınak olarak kayıtlara geçen Mitras Tapınağı, Dülük Antik Kenti içinde bulunur. Duvarları dini motiflerin, çivi yazılarının ve Mitras’ın hayvan kurban ritüelleri ile bezelidir. En eski tapınaklardan biri olarak kabul edilir.
-
Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi
Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi, bulunduğu konağın odalarında sergilenir. Türkiye’nin birçok farklı ilinden gelen el yapımı bakırlar, burada ziyaretçilerin beğenisine sunulur. Osmanlı zamanından günümüze kadar ulaşan kılıçlar, tepsiler, ibrikler ve sürahileri bu müze içinde yakından görme şansı bulabilirsiniz.
Dülük Antik Kenti Gaziantep’in 600.000 yıllık en eski yerleşim yeri olduğu düşünülür. Şehir ve kutsal alan olarak ikiye ayrılan kent arkeolojik kazı yapanların ilgi odağı haline gelmiştir. Antik kent Asurlular, Persler ve Hititlere kadar birçok uygarlık tarafından kullanılmıştır.
Klasik Osmanlı mimarisiyle Gotik sanatını buluşturan ilginç yapı, şehrin en büyük camilerinden biri. Eserin aslı, Meryem Ana Kilisesi olmakla birlikte hapishane olarak da kullanıldığı bilinir. İhtişamını yitirmeden camiye dönüştüren eşsiz mimarinin 5 kapısı ve bugün minare olarak kullanılan çan kulesi bulunur.
-
Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi
Etkileyici bir müze turu yapmanıza olanak tanıyan müze binası, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki en büyük mevlevihanedir. Semazenler ve Kur’an okuyan dervişler eşliğinde, Gaziantep’in meşhur yerleri arasında olan mekânda tarihi mobilyalar, antikalar, balmumu heykeller ve süslü mevlevihane ile sıra dışı bir atmosfere tanıklık edebilirsiniz.
Türkiye ve Suriye topraklarında kurulan antik kentin tarihi hazineleri, “Erken Bakır Çağ” dönemine kadar uzanır. Keşif yolculuğunu sevenlere özel rota, mozaikleri ve kabartmalı taş motifleriyle görenleri büyüler. Antik zamanların yaşam, giyim ve kültür örneklerini yansıtan mekân, gizemli seyahatlere eşlik eder.
Merkez ilçe Şehitkamil’de yer alan Ali Nacar Camii, inanç turizmini sevenler için Antep gezilecek yerler arasında öne çıkar. Dönemin marangoz üstatlarından Ali Bey’in el emeğinden çıkan ahşap oymaları, etkileyici olduğu kadar huzurlu bir atmosferi ziyaret etmenizi sağlar.
-
Gorgo Medusa Cam Eserler Müzesi
Gaziantep Panorama Müzesi, ünlü müzeleri ziyaret etmeye ilgi duyanların uğrak noktası. Koleksiyona etkileyici bir hava katan ise 6 odalı konağın, “Eski Tunç ve Bakır Çağları”na ait zengin bir tarihi sergilemesi. Eşsiz mekânda, Roma ve İslamiyet dönemlerinin nadide el işçiliği eserlerini inceleyebilirsiniz.
-
Gaziantep Panorama Müzesi
Gaziantep tarihi yerler turunda keşfedilmeyi bekleyen Panorama Müzesi, 12 dönümlük geniş bir alana kurulan, Gaziantep Kalesi’nin içerisinde yer alır. Kurtuluş mücadelesinde halkın savunmasını konu alan kronolojik tema, ilgi çekici resimleri ve heykelleri ile görülmeye değer öneme sahiptir.
-
Ömer Ersoy Kültür Merkezi
Aziz Petrus Kilisesi’nin aslına sadık kalınarak gerçekleşen restorasyonun ardından hizmete açılan yapı, Ömer Ersoy Kültür Merkezi olarak ziyaretçilerini ağırlar. Birçok kültür ve sanat etkinliğinin düzenlendiği mekân, eğitimlerin yanı sıra atölyeler ve workshop etkinlikleriyle büyüleyici bir atmosfere dönüşür.
Benzersiz taş mimari örnekleri ile Gaziantep gezilecek yerler atmosferine dahil olan konaklar, her mevsin görülmeye değer yapılardan oluşur. Büyüleyici manzarası ve etkileyici koleksiyonu ile konuklarına ev sahipliği yapan mekân sayesinde, fotoğraf koleksiyonunuzu gönlünüzce genişletebilirsiniz.
-
Gaziantep Yeşil Vadi Parkı
Şehrin devasa parklarından olan Yeşil Vadi Parkı, kapladığı 1.700.000 metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük parkı olma özelliğini taşır. Gaziantep’in birbirinden özel yöresel lezzetlerinin de gezginlere sunulduğu geniş mekânda kafeler, restoranlar, kır bahçeleri ve biyolojik gölet yer alır. Parka geldiğinizde spor sahaları, basketbol, tenis ve halı sahaları, kapalı yüzme havuzları, lunaparklar, bisiklet yolları, amfi tiyatroları sayesinde farklı aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz. Her yönüyle tam donanımlı bir gezi ve etkinlik merkezi olan Gaziantep Yeşil Vadi Parkı, günün her saatinde ziyaret edilebilir. Dilerseniz kanolar ile 86.500 metrekarelik gölet üzerinde keyifli bir gezi yapabilirsiniz.
Hitit ve Asurlular döneminden kalma eserleriyle bugüne ulaşan müze, “Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi”ne eklidir. Halen aktif olan heykel yapım atölyelerini gezerek etkileyici taş heykelleri ve dönemin panaromik eserlerini fotoğraf karelerine taşıyabilirsiniz.
-
Şahinbey Milli Mücadele Müzesi
Milli Mücadele’nin benzersiz savunma detaylarını yansıtan müze, eşsiz örneklerin yer aldığı bir koleksiyona sahiptir. Özenle hazırlanan tarihi konağın 12 odası ve konağın altında bulunan mağaralar sayesinde Kurtuluş Savaşı’nın yaşandığı dönemde unutulmaz bir yolculuğa çıkma fırsatı verir.
Şehrin büyük parklarının geniş yer tuttuğu Gaziantep gezilecek yerler listesi, 20.000 metrekarelik alana kurulan Celal Doğan Parkı ile doğal ortamlara bir yenisini ekler. Yürüyüş ve bisiklete binme aktivitelerini, yemyeşil çam ağaçlarının temiz havasını teneffüs ederek gerçekleştirebilirsiniz. Kafeler, dinlenme alanları, çocuk oyun parkları ile donatılan mekânın keyfini dilediğiniz gibi çıkarabilirsiniz.
Şirvani Camii inşasının, Dulkadiroğulları ya da Memluk Dönemi’nde gerçekleştiği tahmin edilir. Tarihin izlerini yansıtan önemli hazine hem taç kapılı hem de kubbeli mihrabıyla etkileyici görünür. Ahşap oymacılığının eşsiz detaylarıyla dikkat çeken dini mekânı, Gaziantep'te gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.
-
Parkantep Harikalar Diyarı
Tarihin ve kültürün mirası olan olan eşsiz hazineleri ziyaret ederken çocuklarınızla da hoşça vakit geçirebileceğiniz bir mekân olan Parkantep Harikalar Diyarı’na mutlaka uğramalısınız. Yapay rafting, dağ kızağı, ejderhalar bölümü, korku tüneli, yarış alanı, su kızağı, çocuk diskosu ve tren gezileri çocukların enerjik dünyasına keyif katmaya hazırdır.
Köklüce Kanyonu, Gaziantep’in doğal oluşumlarına doğru yol almak isteyenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden biri. El değmemiş ortamın atmosferini teneffüs etmenin keyfini çıkarabileceğiniz ortam, eşsiz manzarasında sarp kanyon duvarları, buz gibi dereleri, donanımlı kamp alanları, binlerce yıllık kaya oluşumları, yürüyüş parkurları ile keşfedilmeye hazır.
Antep gezilecek yerler, tarihi hamam kültürünü Naip Hamamı ile öne çıkarır. Modern zamanın gereksinimlerine göre yenilenen mekânda yer alan hamam bölümü, sauna ve masaj odalarının yanı sıra spor salonuyla da rahatlayabileceğiniz eşsiz bir ortam sunar.
-
İslam Bilimi Tarihi Müzesi
Klasik konak tasarımının, taş ve ahşap mimarisinin güzellikleriyle bezendiği müze; astronomi, fizik, coğrafya, kimya, tıp ve denizcilik alanlarına ait benzersiz koleksiyonuyla dikkat çeker. Müslüman bilim insanlarının keşiflerine ev sahipliği yapan mekanda tarihi yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz.
Gaziantep gezilecek yerler, şehrin ünlü beş bedesteninden biri olan Kemikli Bedesten ile ziyaretçilerine keyif verir. 1865’ten bu yana ticaret merkezi konumunda olan tarihi alışveriş merkezi, her dönem hareketli bir gezi lokasyonu olmayı başarır. Sayıları 70’i aşan el sanatları atölyesi ve hediyelik eşya dükkanları sayesinde seyahatiniz sırasında hediyelik seçimini kolayca yapabilirsiniz.
Kültürün başkenti sayılan Gaziantep, ilginç müzelerinden olan Para Müzesi ile konuklarını ağırlar. Gaziantepli para koleksiyoncusu Esat Kaplan’ın yaklaşık 30 yıldır yurt içinden ve dışından topladığı, 3 tonluk para çeşitleri burada sergilenir. “Devr-i Alem Para Müzesi” adıyla da bilinen mekânı ziyaret ederek farklı dönemlerin banknotlarını ve madeni paralarını inceleyebilirsiniz.
Gaziantep’in en eski camileri arasında Gaziantep gezilecek yerler listesi içine alabileceğiniz Tahtani Camii, inanç turizminin önemli bir güzergahını oluşturur. Dikdörtgen planlı yapıda, eşsiz ahşap işçiliği öne çıkar. Mimarisini uzun yıllar koruyan tarihi ibadethane, huzur veren atmosferiyle rotanıza eşlik eder.
Antep’e 45 km mesafedeki Nizip İlçesi’nde misafirlerini karşılayan tarihi yapı, Bizans Dönemi’ne ait ve 12. yy’dan kalma bir eserdir. Moloz taşlar kullanılarak inşa edilen kilise, dikdörtgen planlı olup etkileyici figürleri sergiler. “Nizip Kilisesi” ismiyle de bilinen mekânı ziyaret ederek etkileyici kareler yakalayabilirsiniz.
İsmini Antep’in ünlü fıstıklarından alan park, doğanın büyüleyici atmosferi arasına konumlandırılan benzersiz bir dinlenme alanıdır. Huzur dolu bir vakit geçirebileceğiniz Fıstık Parkı, 55.000 m2’lik yeşil alanında mistik heykelleri ve sosyal tesisleri ile misafirlerine keyif verir.
Yüzlerce yıllık Gaziantep tarihi yerler arayışındaysanız halen aktif olan Hüseyin Paşa Hamamı’na uğrayabilirsiniz. Mekânın üç ayrı bölümünde bulunan taş mimarinin göz alıcı işçiliğiyle birlikte, hat sanatıyla uygulanan süslemeler de görenleri kendisine hayran bırakır. Yapının etkileyici görünümünü öne çıkaran ışıklandırma sistemi ise ziyaretçiler için özel bir atmosfer oluşturur.
Burç Tabiat Parkı’nı da içerisine alan Burç Ormanları, Milli Park Alanı ilan edildiği günden beri, el değmemiş doğallığını korur. Eşsiz güzellikteki doğası, manzarası ve aktivite alanlarıyla ziyaretçilerini karşılayan yeşil alanı mutlaka ziyaret etmeniz önerilir.
Şirehan Antik Konak, Gaziantep gezilecek yerler listesi ile birlikte konaklayabileceğiniz mükemmel bir mekândır. Kısa süreli tur, şehir gezisi, inanç turizmi, tarihi keşif ve kültürel yolculuk güzergahlarına doğru yol alırken konağın hayranlık uyandıran atmosferinde kalabilirsiniz.
Amanos Dağı’nın eteklerinde doğayla iç içe geçmiş ve temiz havasıyla ziyaretçilerini bekleyen Hızır Yaylası, yaz ayları için hem geniş bir aktivite alanı hem de eşsiz bir seyahat rotasıdır. Unutulmaz anılar biriktirebileceğiniz doğal güzellik fotoğraf koleksiyonunu zenginleştirmek isteyenler için birebirdir.
Gaziantep gezilecek yerler merkez rotasında inanç turizminin kalbine doğru keşfe çıkabileceğiniz Eyüpoğlu Camii, 1586 yılından beri sapasağlam ayakta duran bir eser olma özelliği taşır. Beyaz mermerli iç süslemeleri, geometrik detayları buluşturan mihrabı ile yansıttığı eşsiz güzelliğe gece gündüz tanıklık edebilirsiniz.
Hem tarihi hem de kültürel bir mekan olma özelliğiyle öne çıkan Tahmis Kahve, 17. yy’dan beri faaliyet gösterir. Şehrin tarihi çarşısında bulunan kahvehane, zengin mirasın göstergesi olan kültürel atmosferi yaşamak isteyenler için mükemmel bir seçimdir.
En eskilerden olan mimarisiyle Gaziantep'in meşhur yerleri sıralamasında yer bulan caminin Dulkadiroğulları’ndan kaldığı tahmin edilir. Hristiyan kiliselerini andıran ilginç mimari örneği kemerli pencereleri, balık figürleri, taş oymalı mihrabı, işlemeli kapıları ve sütunları hem yerli hem de yabancı gezginlerin hayranlığını kazanır.
Halk dilinde “Belediye Hanı” olarak da kabul gören zengin atmosferli mekân, Osmanlı Dönemi’ne ait etkileyici eserler arasında yer alır. Renkli vitray pencereleri ile tamamlanan eserin taş mimarisi, oldukça özel bir atmosfer yaratır. 7500 m2 alana yayılan dev kervansaray avlusundaki kafe, el sanatı atölyeleri, hediyelik eşya ve yöresel yiyeceklerin satıldığı dükkanları ile ziyaretçilerini ağırlar.
Yüzlerce yıllık geçmişe sahip tarihi bir konağın restorasyonu ile ortaya çıkan müze, Türkiye’nin ilk Turizm Bakanı ünvanına sahip Ali İhsan Göğüş’ün ismini alır. Tek avlunun içerisine inşa edilen iki katlı yapı, otantik motifleri, süslemeler, tarihi mobilyaları ve zengin bezemeli odaları ile tarihi keşif gerçekleştirebileceğiniz nadide bir mekandır. Gaziantep’in doğal, tarihi ve kültürel dokusuna tanıklık etmek, macera ve keşif yolculuğunuza yenilerini eklemek için GAP turları incelemesi yaparak beklentilerinize uygun seyahat seçimini kolayca yapabilirsiniz.
İş seyahati, keşif amaçlı seyahat ve şehir gezisi planlarınız için Gaziantep otelleri arasından seçim yapabilir, Coral Tatil rehberliğinde konforlu bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.