Kore Seyahati İçin Öneriler: Nereye Gidilir, Neler Yapılır?

Coral Travel

Güney Kore, doğal güzellikleri, kültürü, tarihi ile Orta Asya’nın öne çıkan ülkeleri arasındadır. Aynı zamanda, Seul, Busan gibi şehirleri, Jeju Adası gibi doğal güzelliklerinin yanı sıra ilkbaharda sakura ağaçları, pagoda gibi yöresel mimarinin özgün örnekleri ile gezilip görülmeye değer coğrafyalar arasında yer alır. Uzak diyarlarda farklı kültürleri keşfetmek adına Güney Kore cazip bir seçenektir. Sizin için hazırladığımız Kore seyahati rehberi ile rotanızı oluşturabilir, keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Güney Kore, Orta Asya’da Çin’in doğusunda yer alır. Japonya ile Doğu Çin Denizi ve Japon Denizi ile ayrılır. Sadece Kuzey Kore ile sınırı bulunan ülkenin etrafı denizlerle çevrilidir. Seul, Busan, Incheon, Daegu ve Suwon Güney Kore’nin en önemli şehirleri olarak öne çıkar. Turistik mekanları, doğal güzellikleri, özgün mimarisi, kiraz çiçekleri ile Güney Kore dünyanın en cazip ülkeleri arasındadır. Güney Kore’nin gezilip görülmesi gereken en güzel rotalarına gelin birlikte bakalım.

Kore Seyahatinin En Güzel Rotaları

Farklı kültürleri keşfetmeyi seviyorsanız gezilecek ülkeler listesine Güney Kore’yi eklemeli ve ilk fırsatta gitmelisiniz. Kore seyahatine çıkmadan gezilecek rotaları belirlemeniz idealdir. Jeju Adası, Seul, Busan şehirleri Kore’nin en önemli turistik yerleridir. Doğal güzellikleri, yöresel yemekleri, ilginç mimarisi ile Kore seyahati farklı bir coğrafyayı tanımanızı, yeni kültürler keşfetmenizi sağlar. Kore gezinize ilk olarak ülkenin başkenti Seul’den başlayabilirsiniz.

Seul Gezilecek Yerler

Seul, Güney Kore’nin başkentidir. Ülkenin en gelişmiş şehirlerinden birisi olan yerleşim turistik imkanlar açısından da oldukça farklı seçeneklere sahiptir. Alışveriş merkezleri, park alanları, tarihi ve turistik mekanları ile Kore’nin önemli değerlerini bünyesinde barındırır. Ayrıca, şehir konaklama olanakları, yeme içme mekanları açısından da turistlere farklı imkanlar sunar. Kore seyahatinizi özellikle bahar aylarında planlıyorsanız şehirdeki sakura ağaçlarını yakından göreceğiniz mekanları da mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Şehre ulaşım için İstanbul, Ankara’dan Seul Incheon Havalimanı’nı tercih etmelisiniz. Seul’e ulaştıktan sonra şehirde şu mekanları gezebilirsiniz:

  • Han Nehri
  • Yeouido Park
  • Seokchon Gölü
  • Namsan Kulesi
  • Gyeongbokgung Sarayı
  • Changgyeong Sarayı
  • Jongmyo Tapınağı

Han nehri, Güney Kore’nin ikinci büyük nehridir. Hem gece hem gündüz büyüleyici manzarası ile ülkenin önemli doğal güzellikleri arasındadır. Seul şehrinin önemli sembolleri arasında yer alan nehir aynı zamanda kentin öne çıkan turistik yerlerindendir. Vapur seferleri ile Han nehrini gezebilir, alanda su kayağı, balık tutma gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

Seul Ormanı, Yeouido Park, Seokchon Gölü şehirdeki önemli turistik yeşil alanlardır. Seul ormanı, şehrin kalabalığından uzaklaşarak sakin bir ortam arayanlar için idealdir. Yeouido Park’ta ilkbahar ayında Güney Kore’nin geleneksel sakura çiçeklerini keşfedebilirsiniz. Sakura ağaçları çiçeğe durduğunda parkta eşsiz bir atmosfer ortaya çıkar.

Namsan Kulesi, Seul’un önemli simgeleri arasındadır. Seul’u seyredebileceğiniz kule panoramik manzarası ile oldukça ilgi çekici bir mekandır. Genellikle çiftlerin ilk uğrak noktası olan mekan gece ve gündüz manzarası ile idealdir.

Busan Gezilecek Yerler

Busan Güney Kore’nin Seul’den sonra en büyük ikinci şehri olarak öne çıkar. Güney Kore seyahati rotaları arasında en çok ziyaret edilen şehirlerden biri olan Busan deniz kıyısında yer aldığından ülke için aynı zamanda önemli bir liman kentidir.

Beomeosa Tapınağı, Haeundae Sahili, Sea Life Busan Akvaryum, Gamcheon Kültür Kasabası gibi mekanları Busan’da mutlaka gezmelisiniz. Beomeosa Tapınağı, Kore’nin özgün geleneksel mimari eserleri arasındadır. Tapınak, pagodaların ahşap mimarisi, uçar gibi görünen geleneksel çatılarını yansıtır. Haeundae Sahili, deniz keyfi yapmak isteyenler için idealdir. Özellikle, yaz mevsiminde Kore’yi ziyaret ediyorsanız turkuaz, serin suların tadını çıkarabilirsiniz.

Sea Life Busan Akvaryum, şehirde ailece vakit geçirmek isteyenler için iyi bir seçenektir. Akvaryum Busan’ın Haeundae Plajı’nda yer alır. 250 farklı türün bulunduğu akvaryumdaki canlılar 80 metrelik su altı tüneli ile izlenir. Çocuklarınızla akvaryumda eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

Gamcheon Kültür Kasabası, Busan’ın en renkli ve ilgi çekici mekanlarındandır. Eskiden bir gecekondu mahallesi olan yerleşim 2009 yılında restore edilmiştir. Dağ yamacında inşa edilen eski gecekonduların yenilenmiş, sarı, mavi, turuncu gibi farklı renklere boyanmıştır. Sokaklara graffiti ve heykeller yapılarak yerleşim özgün hale getirilmiştir. Kaostan düzen oluşturmak anlayışının bir yansıması olan yerleşim renkli sokakları ve küçük evleri ile oldukça ilgi çekicidir.

Kore’de Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Kore hem doğal güzellikleri hem de tarihi eserleri ile gezilmesi gereken pek çok farklı mekana sahiptir. Ülkenin kültürel yapısını yakından tanımak ve tarihine tanıklık etmek için Changdeokgung Sarayı ve Namhansanseong Kalesi ve Surları’nı ziyaret etmelisiniz. Ülkenin doğal güzelliklerini keşfetmek isterseniz Jeju Adası’na mutlaka gitmelisiniz.

  1. Changdeokgung Sarayı

Changdeokgung Sarayı, Seul’de yer alan önemli tarihi eserlerdendir. Yapı, 1395’te Kral Teaje tarafından inşa edilmiştir. Joseon Hanedanlığı’na ait beş saray yapısının en büyüğü olarak öne çıkar. Görkemli mimarisi ile Kore’nin özgün tarihi eserlerini yansıtır.

  1. Namhansanseong Kalesi

Namhansanseong Kalesi, Seul’ün 25 km güneydoğusunda yer alan bir kale yapısıdır. Tarihsel süreçte Seul’u akınlardan korumak amacıyla inşa edilen kale 480 metre rakımlı bir tepeye inşa edilmiştir. Güney Kore’nin önemli tarihi eserleri arasında yer alan yapı UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’nde yer alır.

  1. Jeju Adası

Jeju Adası, Güney Kore’deki en büyük ada olarak öne çıkar. Dünya mirası olarak kabul edilen volkanik ada ve lav tüplerini içerir. Aynı zamanda ülkenin en önemli turistik merkezlerindendir. Yaz aylarından turistlerin uğrak noktası olan ada UNESCO tarafından tescillenen Manjang Mağarasını da içerir. Cheonjiyeon Şelalesi, Hallasan Dağı, biyosfer rezervi ile Jeju Adası gezilecek pek çok farklı mekana sahiptir.

Kore’de Neler Yapılabilir?

Kore’de seyahatiniz boyunca farklı aktiviteler yapma imkanınız vardır. Tekne turu, su sporları yapmak isterseniz Seul Han Nehri’ni tercih edebilirsiniz. Deniz tatili yapmak için Busan Haeundae Plajı tam size göre. Tarihi mekanları gezmeyi seviyorsanız Changdeokgung Sarayı, Namhansanseong Kalesi, Gwanghwamun Kapısı, Bukchon Hanok Köyü’nü tercih edebilirsiniz. Doğal güzellikleri keşfetmek için Seul Ormanı ideal olabilir. Seyahatinizden size hatıra kalması veya sevdiklerinize hediye etmek üzere alışveriş yapmak isterseniz de Insa-dong, Hongdae gibi semtlere uğrayabilirsiniz.

Kore'ye Seyahat Ederken Bilmeniz Gerekenler

Kore’ye seyahat şartları arasında ilk olarak geçerli bir pasaport veya vizeye sahip olmanız yer alır. Ancak, Türk vatandaşlarından hususi (yeşil), umumi (bordo), diplomatik (siyah), hizmet (gri) pasaport sahipleri için 90 günlük seyahat süresini aşmayacak şekilde vize almalarına gerek yoktur. 90 günden fazla sürecek seyahat için ise uzun süreli D vize başvurusu yapması gereklidir.

Güney Kore’ye girişte pasaport, gidiş-dönüş uçak bileti, otel gibi konaklama bilgilerini ibraz etmeniz gerekebilir. Kore’ye seyahat ederken vize, pasaport ve evrak işlemleri haricinde para birimini de dikkat almalısınız. Kore’nin para birimi Won’dur. Bankalar, döviz hizmet merkezleri aracılığıyla dolar veya euro para birimini Won’a çevirebilirsiniz.

Kore’ye seyahat etmeden önce iklim özelliklerini de dikkate almalısınız. Kore kış mevsiminde soğuk ve kuru havalara sahiptir. Kore’ye seyahat etmek için en ideal zaman aralığı ilkbahar ve sonbahardır. Nisan ayının ilk haftası ılık havalar ve sakura çiçekleri ile Kore’yi ziyaret etmek için ideal bir zaman dilimidir.

Kore turları ile Orta Asya’ya keyifli bir seyahat yapabilirsiniz. Coral Tatil aracılığıyla sunulan hizmet ve kampanyalardan yararlanarak Kore’de unutulmaz bir gezi gerçekleştirebilirsiniz.