Mauritius Rehberi: Mauritius Adası Nerede? Ne Zaman ve Nasıl Gidilir?

Coral Travel

Mauritius Adası, başta pırıl pırıl denizi olmak üzere hem eğlenceli hem de ıssız sahilleri ile dikkat çeker. Hint Okyanusu’nun tam kalbinde denebilecek noktada 1 milyon civarı insanın yaşadığı ada, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere de ev sahipliği yapar. Ada ülkesi olan Mauritius’un ülke ekonomisi temelde turizme dayanır. Ardından da tekstil ve tarım onu izler. Ayrıca şeker üretimi noktasında dünyada başı çeken ülkeler arasında yer aldığını söylemek mümkün. Dolayısıyla şeker ihracatı bu ülkenin en önemli ekonomik geçim kaynakları arasında.

Mauritius, Hint Okyanusu’nda yer alan diğer tropik adalar gibi farklı kültürlerden etkilendiği için son derece bir zengin bir mutfağa sahip. Yemeklerinde genel olarak Çin, Hint, Fransız ve Afrika mutfağının esintileri hakim. Baharatlar da son derece yaygın şekilde kullanılır. Genelde balık türleri ve deniz ürünleri ön plana çıkar; ancak et yemeklerinin de fazlasıyla lezzetli olduğunu söyleyebiliriz. Afrika’ya özgü olan şekerlemeler, turistler tarafından yoğun ilgi görür. Ayrıca burada Hindistan cevizi de oldukça boldur. Bu nedenle bol bol Hindistan cevizi suyu tüketilir. Eğlence kültürü de zengin olan ülkede son derece keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Mauritius Adası Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Mauritius island, kültürel zenginliği ile son derece popüler. Bunun haricinde doğal güzellikleriyle de ziyaretçilerini adeta büyüler. Bembeyaz kumsallarının göz alıcı güzelliktedir. Pırıl pırıl turkuaz denizi, insanı içine çekecek cinsten. Bu nedenle ada balayı tatili için de en ideal noktalardan biridir.

Rivayete göre Mark Twain, Tanrı’nın ilk önce Mauritius’ı yarattığını söyler. Hatta cenneti de buranın güzelliğinden esinlenip yarattığını ifade eder. Ülke, farklı din ve kültürlere ev sahipliği yapar. Bu nedenle pek çok kültürden insanlar yaşar. Burada cami, kilise ve tapınak gibi yerlerin hepsi iç içe. Adaya ilk adım atıldığı zaman Hindistan’a gelmiş gibi hissetmek mümkün. Adanın genel müziğini dinleyip danslarından bazılarını izlediğiniz zaman ise kendinizi Afrika’nın tam ortasında hissedebilirsiniz. Şık otelleri ile de Fransa’yı andırması ile son derece otantik. Bu kültürel çeşitlilik de adayı ekstra cazibeli bir hale getirir. Ada hakkında verilebilecek bazı hap bilgiler de bulunuyor. Bunlar:

  • Ülkenin yaygın sembolü Dodo kuşu olarak bilinir. Bu kuş türü yalnızca Mauritius’da yaşarmış; ancak nesli tükenmiştir.
  • Ülkenin bir ucundan diğer ucuna ortalama iki saatte gitmek mümkün.
  • Mauritius para birimi Mauritius Rupee’sidir. Adanın pek çok yerinde dövizi rahatlıkla yerel para birimine çevirme olanağı var. Ayrıca ada genelinde kredi kartları da güvenle kullanılabilir.

Mauritius Nerede?

Mauritius, Afrika kıtası sınırlarında bulunan bir ada ülkesinde yer alır. Madagaskar ülkesinin doğu kısmında bulunur. Hint Okyanusu'nun da güneybatısında yer alır.

Mauritius'a Ne Zaman Gidilir?

Adada hava sıcaklıkları yılın neredeyse her döneminde belli bir seviyenin altına düşmez; ancak en keyifli zaman aralıkları nisan ile haziran ve eylül ile aralık olarak belirtilir. Güney yarımküre içinde bulunan adada mevsimler, Avrupa’daki ülkelerin tam tersi halindedir. En soğuk ayı aralık olarak belirtilir. Ocak ve şubat aylarında sıcaklık ortalamaları bazen 30 derece üzerine çıkabilir. Bu nedenle yılın her döneminde rahatlıkla ziyaret edilebilir.

Mauritius'a Nasıl Gidilir?

Türkiye ile Mauritius arasına direkt şekilde giden uçuşlar vardır. Bunun haricinde Dubai ve Paris aktarmalı olarak da adaya ulaşım sağlamak mümkün. İstanbul'dan kalkış yapan bir uçak direkt şekilde uçuş ile ortalama 10 saatte adaya ulaşır. Aktarmalı halde ise ortalama 20 saatte Mauritius'a ulaşmak mümkün.

Mauritius ve Türkiye Arası Saat Farkı

Mauritius, Türkiye saatine göre 1 saat ileride yer alır. Yani Türkiye’de saat 19.00 olduğunda adada saat 20.00 şeklindedir.

Mauritius Vize İstiyor mu?

Mauritius vize istemeyen ülkeler arasındadır; ancak bunun bazı prosedürleri vardır. Adaya gitmek isteyen Türk vatandaşlarının Umumi Bordo, Hususi Yeşil, Hizmet Gri ya da Diplomatik Siyah pasaportu ile 30 gün boyunca vizesiz kalma olanakları mevcut. Ancak sınır kapısında sorun yaşamamak için kişilerin uçak ya da otel rezervasyon belgelerini yanlarında bulundurmalarını öneririz. Kullanılan pasaport türü fark etmeksizin pasaportun minimum 6 ay geçerliliği olması gerekir. Ayrıca son iki sayfasının boş olması istenir. Eğer adada 30 günden fazla kalınacaksa Mauritius Cumhuriyeti diplomatik temsilcilikleri ile irtibata geçmek gerek. Ardından da uzun süreli ikamet vize başvurusu yapılmalı.

Mauritius'ta Gezilecek Yerler

Ada, gezilecek yerler konusunda da son derece zengindir. Burada gezebileceğiniz ve keşfedebiliceğiniz çok sayıda yer vardır. Bunların her biri ayrı güzel ve ayrı merak uyandırıcıdır. İşte adım adım Mauritius gezi rehberi!

Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanik Bahçesi

Burası adanın hem en ünlü hem de en güzel turistik yerlerinden biridir. Burada 500’den çok ağaç ve bitki çeşidi yer alır. Buradaki dev nilüferler, görüntüsü ile görenleri kendine hayran bırakır.

Grand Bassin

Deniz seviyesinden ortalama 1800 fit yükseklikte olan bu dağ gölü aynı zamanda kutsal bir Hindu bölgesi olarak da bilinir. Yerel bir inanca göre bu gölün suyu Hindistan’daki Ganj Nehri’nden gelir. Göl çevresinde yürüyüş yapıp Shiva heykellerini inceleyebilirsiniz.

Le Morne

Mauritius şelalesi ile de son derece ünlüdür. Bu su altı şelalesi, göz alıcı güzelliğiyle adeta kişileri büyüler. Oldukça temiz plajları ve yemyeşil doğasıyla dikkat çeken bölge, sörf sporu için de son derece uygun. Burası adanın en fazla yağmur alan bölgesidir. Seyahat sırasında bu detayı göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Egret Adası

Mahebourg Körfezi’nde yer alan Isle Aux Aigrettes, tamamen koralin kireç taşından yapılmıştır. Burada oldukça farklı manzaralar görmek mümkün. Bölgede koruma altında olan bazı hayvanlar da var. Pembe güvercinler ve Aldabra kaplumbağaları bunlardan birkaçıdır.

Chamarel Şelalesi ve Yedi Renkli Dünya

Ortalama 100 metre yüksekte yer alan Chamarel Şelalesi, adadaki en yüksek şelale özelliğindedir. Burada son derece etkileyici kareler yakalayabilirsiniz. Black Gorges Milli Parkı‘nda konumlanan şelaleyi Yedi Renkli Dünya gezisi ile birleştirmek de mümkün. Burada volkanik kayaçların meydana getirdiği mor, kırmızı ve kahverengi renkli tepeleri de görmenizi öneririz.

Casela Nature & Leisure Park

Adada Afrika safari deneyimi yaşamak için bu parkları tercih edebilirsiniz. Burada mini bir otobüs içinde aslan, zebra, su aygırı, devekuşu, zürafa ve fil gibi hayvanları görebilirsiniz. Dilerseniz bisiklet kiralayıp da gezebilirsiniz.

La Cuvette

La Cuvette, Grand Bay kasabasının tam ortasında bulunan küçük; ama samimi bir plaj. Özellikle fotoğraf tutkunlarının favori yerlerinden biri. Plaj boyunca çeşitli atıştırmalıklar ve içecekler satan pek çok restoran var.

François Leguat Reserve

Burası adanın jeolojik geçmişinden gelen hikayeleri dinleme imkanı sunan bir nokta. Yerel rehberler, bölgedeki müzeleri ve hayvanların yaşadığı yerleri gezdirip bilgi verir. Gezinize burayı da eklemenizi öneririz.

Tamerin Plajı

Geçmiş dönemlerde Santosha Plajı olarak da bilinen Tamerin, dünyanın da en iyi sörf alanları arasındadır. Plaj çok gelişmemiş olsa da cazibesi ile Tamerin, görülmeye değer bir yerdir.

Le Souffleur

Le Souffleur, son derece dik bir uçurumun hemen kenarında bulunur. Özellikle deniz hareketli olduğu zamanlarda yükselen dalgalar 20 metreyi kadar bulabilir. Dolayısıyla burayı gezerken ekstra özenli olmakta yarar vardır.

Blue Penny Museum

Blue Penny, son derece ilginç sergilere ev sahipliği yapar. Bu müzede adanın keşfi, yerleşim planları ve sömürge dönemi gibi pek çok detayı öğrenmek mümkün. Üstelik burada adanın en ünlü heykeli bulunur.

Mahebourg

Mahebourg, eski Mauritius’u yakından tanımak için ideal bir yerdir. İngiltere ile Fransa savaşının detaylarını açık biçimde sergileyen müze, turistlerin de ilgisini fazlasıyla çeker.

Black River Gorges National Park

Ortalama 6 bin hektarlık alanı kaplayan Black River Gorges Ulusal Park hem ormanları hem de yaban hayatı keşfetmek için son derece idealdir. Burada 300’den fazla bitki türü bulunur. Ayrıca nesli tükenmekte olan pembe güvercinlere de denk gelmek mümkün; ancak yürüyüş parkuru biraz uzun olduğu için yürüyüş ayakkabıları giymenizi öneririz.

Pointe d’Esny ve Blue Bay

Plajları ile dikkat çeken adanın en iyi plaj seçenekleri, Point d’Esny ve Blue Bay olarak bilinir. Kıyı şeridi tamamen beyaz kum ve mavi lagün ile kaplıdır. Buraya yakın noktalarda konaklamak istiyorsanız önceden rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. Blue Bay’in uç kısımlarında geleneksel köy yaşamını da görmek mümkün.

Mauritius'ta Yapmadan Dönmeyin

Mauritius, aktivite ve etkinlik bakımından da oldukça cezbedici. Adanın doğu bölgesinde su altı turları yapmak mümkün. Bu turlar ile hem su altında yürümek hem de bu kesimdeki doğa sporlarını yapma şansınız var. Su altı yürüyüşü için öncelikle sahilden botlar ile kişiler alınır. Ardından açıkta bekleyen platforma götürülür. Ayaklara resiflerin kesmemesi adına plastik bir ayakkabı verilir. Sonra denize bele bağlanan ağırlıklar ile atlanır. Bu noktada kişilerin başına cam bir fanus geçirilir. Aniden suyun altına batıp balıkları ellerinizle besleme deneyimi yaşayarak bambaşka bir maceraya atılabilirsiniz.

Dünyanın en uzun 3. zipline’ı da bu adadadır. Burada 2 tane zipline bulunur. Biri uçmalı, diğeri de oturmalı şekildedir. Dilerseniz ATV ile de 1 veya 2 saatlik gezintiye çıkabilirsiniz. Domaine de L’Etoile, adadaki eski bir şeker deposudur. Şimdilerde ise oyun alanı olarak kullanılır. Burada da yapabileceğiniz pek çok aktivite vardır. Dilerseniz ailecek at binebilirsiniz. Bunun yanı sıra bisiklet veya arabalı geziler de yapabilirsiniz. Aynı zamanda okçuluk sporunu da deneyebilirsiniz. Büfelerde sunulan otantik Mauritius yemekleri ile aktivitelerinizi ekstra keyifli hale getirmeniz mümkün.

Sega dansı, Mauritius’a özgü bir danstır. Ayrıca son derece neşeli bir ritmi mevcuttur. Kadın ve erkek, çift olarak dans edilir. Dans sırasında kişilerin vücutlarının üst kısmı genelde sabit kalır. Alt kısmı ise müzikle hareket bulur. Kadınlar bu dansı yaparken genelde rengarenk ve çiçek desenli elbiseler ya da fırfırlı etekler giyerler; üstlerine de genelde aynı desenlere sahip büstiyer giyerler. Erkekler de aynı kumaşa sahip gömlek ya da şortlar ile dansa katılır. Bu dans da adadaki eşsiz deneyimler arasında yer alır.

Adanın gece hayatı da son derece hareketlidir. Burada canlı müzik yapan çok sayıda mekan vardır. Dilediğiniz mekanda bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Arkadaşlarınızla ya da kendi başınıza eğlenceli anlar geçirebilirsiniz.

Dillere destan bir tatil tecrübesi yaşamak, yeni yerler keşfetmek ve konaklamayı da en konforlu şekilde deneyimlemek için Coral Tatil web sitesi üzerinden Mauritius otelleri incelemesi yapıp kolayca rezervasyon oluşturabilirsiniz.