Mersin'de Denize Girilebilecek En Güzel Plaj ve Koylar

Coral Travel

Akdeniz’in liman kenti olan Mersin, eşsiz doğası ve güzelliği ile öne çıkan bir bölgedir. Havası ve suyu sayesinde turistlerin de ilgisini çeker ve turistik açıdan oldukça gelişmiştir. Mersin denizi, berraklığı ve sıcacık olmasıyla bilinir. Ayrıca çok sayıda plaj ve koy bulmak da mümkündür. Bu sayede hem yeni yerler keşfetmek hem isteklerinize uygun bir deneyim yaşamak hem de keyifli bir tatil yapmak için Mersin’e gidebilirsiniz. Mersin’de denize girebileceğiniz en popüler plajları ve koyları, bu yerlerin olanaklarını ve özelliklerini öğrenmek için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Tisan Plajı

Mersin’in Silifke ilçesinin Yeşilovacık mahallesinde yer alan Tisan Plajı, taşlık bir sahil şeridine sahip. Adeta bir yarımada olan Tisan, Mersin’in en popüler plajları arasında yer alır. Halka açık bir yer ve yat turlarının da uğrak noktalarından biri. Sakinliği ve tertemiz deniziyle öne çıkan bu yarımada, yeşili ve maviyi eşsiz bir şekilde bir araya getiriyor.

Yapraklı Koy

Silifke Susanoğlu’nun en güzel koylarından biri olan Yapraklı koy, hem yerlilerin hem de turistlerin ilgisini çekiyor. Turkuaz renkli suyu, berrak görünümü ve temizliği ile kendine hayran bırakmayı başarıyor. Denizin içinde bir de soğuk su kaynağı bulunuyor. Yani bir yandan sıcak suyu bir yandan da soğuk suyu hissedebileceğiniz ender noktalardan biri. Çevresinde bulunan kayalarla da meşhur olan Yapraklı Koy, adeta bir doğa harikası. Mersin en güzel plajı listesinde ilk sıralarda yer alıyor; çünkü oldukça popüler ve her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

Kızkalesi Plajı

Mersin’in simgesi haline gelen ve oldukça tanınan Kızkalesi, tarihi açıdan oldukça önemlidir. Bu tarihi yapının hemen karşısında kalan sahil şeridinde ise Kızkalesi Plajı bulunuyor. Turkuaz renkli deniz, berraklığı ile biliniyor. Sığ bir denize sahip olduğu için çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor. Özellikle Kızkalesi manzarası ile görenleri büyülüyor. Denize girmek istemeyenler için ise deniz bisikleti kiralama imkanı bulunuyor.

Akçakıl Koyu

Kalabalıktan uzaklaşmak ve doğa içinde sakin bir tatil yapmak isteyenler için Mersin koyları arasında bulunan Akçakıl Koyu oldukça uygun. İsminden de anlaşılacağı üzere çakıllı bir koy. Boğsak köyünün kıyısında kalan bu koy, ilçe merkezine yaklaşık 12 km mesafede. Günübirlik tatillerin yanı sıra kam ve karavan için de oldukça ideal. Silifke’deki bu koy, tam olarak çam ormanlarının bittiği yerde bulunuyor. İşletmelerin de yoğun olduğu bu bölgede hem doğa ile baş başa kalabilir hem de ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz.

Yeşilovacık Koyu

Silifke’nin en sakin koylarından biri olan Yeşilovacık Koyu, bir halk plajı. Geniş kumluk bir sahile sahip. Sessiz ve sakin olduğu için kalabalıktan uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği bir yer. Şezlong ve şemsiye hizmeti bulunmuyor; kendi havlunuzu kuma serip denizin keyfini rahat rahat çıkarabilirsiniz. Doğası ve tertemiz deniziyle dikkat çeken koy, aileler için de uygun. Mersin halk plajı seçenekleri içinde değerlendirebileceğiniz hem temiz hem de sakin yerlerden biri.

Susanoğlu Plajı

Mersin plajları içinde en popüler olanlardan bir diğeri Susanoğlu Plajı’dır. Silifke ilçesinin Atakent mahallesinde yer alır ve mavi bayrağa sahiptir. Suyu sığ ve sıcak olduğu için yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için de oldukça uygundur. Çok büyük bir kumsala sahip olduğu için genellikle yer bulmak mümkün oluyor. Ayrıca yakınlarda bulunan restoran ve kafeterya gibi yerler sayesinde ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Plajdaki işletmeden şezlong, şemsiye, soyunma kabini ve duş hizmeti de alabilirsiniz.

Boğsak Koyu

Mersin Silifke’de yer alan Boğsak Koyu, Mersin’in en sevilen koylarından biri. Caretta carettaların üreme bölgesidir. Silifke’ye 18 km ve Taşucu’na 10 km uzaklıkta bulunuyor. Özellikle doğa severlerin, kampçıların ve karavan sakinlerinin uğrak noktalarından. Günübirlik tekne turlarında da Boğak Koyu’na mutlaka uğranıyor. Yeşilin ve mavinin eşsiz bir şekilde buluştuğu bu küçük plajın denizi, taş ve kum karışımı. Mavi bayraklı olduğu için suyu temiz ve deniz hemen derinleşmiyor. Mersin plaj ve koyları arasında en sık tercih edilen bölgelerden biri.

Soğuksu Plajı

Mersin’in 170 km batısında yer alan bu plaj, Aydıncık ilçesinde bulunuyor. Yeraltı su kaynağının denizle bir araya geldiği soğuk tatlı su göleti de burada yer alıyor. Dağlardan dökülen buz gibi suda biraz serinleyip sonrasında Akdeniz’in sıcacık suyuna girebilirsiniz. Suyunun tertemiz olması da turistleri bu bölgeye çeken etkenlerden biri.

Kargıpınarı Plajı

Kumluk sahili ve uçsuz bucaksız denizi ile tatilcileri kendine çeken Kargıpınarı Plajı, şehir merkezine yaklaşık 30 dakikalık bir mesafede bulunuyor. 2500 metrelik sahil şeridi ile tatil severlerin deniz kenarında yürümeye doymasını sağlıyor. Hemen kıyısında yer alan Mersin otelleri en çok tercih edilen konaklama alanlarından. Ücretsiz girişe sahip ve halk plajı şeklinde çalışıyor.

Tece Halk Plajı

Mezitli’nin Deniz Mahallesi’nde yer alan Tece Halk Plajı, Mersin merkeze yakın plajlar arasında en sık tercih edilenlerden biri. Sahili 300 metre uzunluğa ve yaklaşık 60 metre genişliğe sahip. İnce kum taneleri ile dolu bir sahil. Piknik, kamp ve yürüyüş için uygun olan bu plaj, aynı zamanda duş, tuvalet, soyunma kabini gibi hizmetlere de sahip. Giriş tamamen ücretsiz ve arabayla gelenler için otoparkı bulunuyor.

Kazanlı Plajı

Mersin merkeze yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunan bu plaj, Kazanlı mahallesinde yer alıyor. Tam olarak Mersin ile Tarsus arasında olduğu ve şehir merkezine yakın bir konumda bulunması sebebiyle hafta sonları kalabalık oluyor. İnce taneli kumlardan oluşan sahil, sığ ve ılık denizi bu plajı öne çıkaran özelliklerden. Çocuklu ailelere uygun olması ve çeşitli olanakların bulunması da daha keyifli bir tatil deneyimi sunuyor. Kafe, tuvalet, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi hizmetlerden belli bir ücret karşılığı yararlanabilirsiniz.

Tömük Plajı

Mersin’in en çok kumsalı bulunan ilçesi olan Erdemli Tömük mahallesinde yer alan Tömük Plajı, mavi bayraklıdır. Bu sayede tertemiz bir denizde yüzme olanağı elde edebilirsiniz. Kıyı şeridi iri çakıllı taşlardan oluşur. Denizin ilk 10 metresi de aynı şekilde çakıl taşları ile dolu; ancak sonrasında ince kum taneleri bulunuyor. Plajın çevresinde yer alan kafe ve restoranlarda ihtiyaçlarınızı oldukça uygun bir şekilde karşılayabilirsiniz. Ayrıca işletmeden şezlong ve şemsiye kiralayabilir, duş ve tuvalet gibi olanaklardan yararlanabilirsiniz.

Kum Mahallesi Plajı

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu’nda yer alan Kum Mahallesi Plajı, ismini ince kumlu sahilinden alıyor. Denizin sıcaklığı oldukça yüksek ve derinlik olarak da sığ. Bu sayede çocuklu aileler için oldukça uygun. Dalgasız ve sakin bir atmosferle birlikte korunaklı bir koy içinde yer alıyor. Mersin denize girilecek yerler arasında sakin ve daha kısa süreli kullanılabilecek olanlar arasında bulunuyor. Çünkü sahilde işletme, restoran ve kafe bulunmuyor. Bu nedenle şezlong, şemsiye kiralama, duş, tuvalet gibi olanaklar yok.

Kocahasanlı Plajı

Erdemli ilçesi sınırları içinde kalan Kocahasanlı Plajı, şehir merkezine 55 km uzaklıkta. Bu halk plajı, belediye tarafından işletiliyor ve güvenlik, cankurtaran, tuvalet, duş, soyunma kabini gibi imkanlar sunuyor. İnce kumlu sahili, sığ ve sıcak denizi ile hem çocuklu ailelere hem de yüzme bilmeyenlere hitap ediyor. Mavi bayraklı olmasından dolayı oldukça temiz. Ayrıca çadırlı konaklama yapmak isteyenlere ve kamp severlere uygun bir plaj. İçeride bulunan özel çadırları kiralayabilir ve çevresinde bulunan küçük parkta piknik yapabilirsiniz.

Altınorfoz Plajı

Mersin’in en güzel ve sevilen plajlarından biri olan Altınorfoz Plajı, Silifke ilçe sınırları içinde yer alıyor. Otele ait olan bu plaja, şemsiye ve şezlong ücreti ödeyerek girmek mümkün. Pek çok olanaktan da yine ücret karşılığında yararlanabilir ve ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayabilirsiniz. Mavi bayraklı denizi berrak ve tertemiz. Mavi ile yeşilin eşsiz bir şekilde buluştuğu bu plaj, ailenizle gidebileceğiniz yerler arasında sayılabilir.

Taşkıran Plajı

Mezitli Viranşehir mahallesi sınırları içinde kalan Taşkıran Plajı, bölgede oldukça popüler. Mersin sahil ve plajları arasında en güzellerinden biri. Çünkü Soli Antik Kenti’ne oldukça yakın ve yürüyerek ulaşmak mümkün. Yani yüzme dışında pek çok aktivite yapabilirsiniz. İnce kum taneleri olan plaja ve yavaş yavaş derinleşen denize sahip. Genellikle sakin olduğu için kalabalıktan uzaklaşmak isteyenler için ideal. Plaj kısmının geniş olması da pikniğe elverişli olmasını sağlıyor. Girişler tamamen ücretsiz ve karayoluna yakın olduğu için çevredeki restoran ve kafelerde yeme içme ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.