Hollanda
Dil: Flemenkçe
Para Birimi: Euro
Saat Farkı: -1
Elektrik Voltajı: 220 V
Genel: Hollanda Krallığı'nı meydana getiren dört ülkeden biri. Topraklarının çok büyük bir kısmı Batı Avrupa'dadır, ayrıca Karayipler'de üç adası bulunmaktadır. Hollanda ismi aslında sadece ülkenin kuzeybatı kısmından Birleşik Hollanda Krallığı'nın en önemli eyaleti olan Hollanda Eyaleti'nden gelmektedir. Kısaca Hollanda olarak adlandırılmaktadır. Hollanda, kuzeyinde ve batısında Kuzey Denizi, güneyde Belçika, doğuda ise Almanya ile komşudur. Ülke topraklarının çoğunluğu deniz seviyesinin altındadır. Belçika ve Lüksemburg ile birlikte Benelüks ülkelerini oluşturan 3 ülkeden biridir. Ülke özellikle peynirleri, yel değirmenleri, bisikletleri, lale bahçeleri, Holştayn adı verilen inekleri ve sosyal hakları ile tanınır. Ülke geneline nemli deniz iklimi görülmektedir. Yazları genelde sıcak, kışları soğuktur. Kar yağışı olabildiği gibi yıl boyunca yağmur yağışı görülmektedir.
Başkent: Amsterdam
Telefon Kodu: +31
Konsolosluk: +31 70 360 4912
Vergiler: Alışverişlerde % 17,5 oranında vergi uygulanıyor. Lüks eşyalarda bu oran artıyor. Belirli miktarın üzerindeki alışverişler için vergi iadesi alınabiliyor.
Bahşiş: Restoranlarda ve kafelerde genellikle ücretin % 10’u kadar bir bahşiş, hesaba dahil oluyor.
Amsterdam
Amsterdam, Hollanda'nın başkentidir. Ancak Hollanda, hükümetin ve meclisin bulunduğu Lahey'den yönetilmektedir. 12. yüzyılda Amstel ırmağının kıyısında bir balıkçı köyü olarak kurulan Amsterdam, bugün Hollanda'nın kişi sayısı bakımından en büyük, kültürel ve parasal yönden de en önemli kentidir. Adı, ilk kurulduğu zamanlarda Amstel ırmağının üzerine kurulan su bendi ("dam") olan Amstelredamme'ın zamanla Amsterdam olmasından gelir. Amsterdam, çoğunlukla 17. yüzyıldan kalma yapılarıyla, Avrupa'daki en köklü kent dokularından birini barındırır. Kentin eski bölümü iç içe geçmiş ay biçimindeki kanallardan oluşur. Bu kanalların iki yakasındaki tarihî evlerin bir bölümü bugün ev, geri kalanı ise, kamu ya da özel işyeri olarak kullanılır. Özellikle, Amsterdam'da bulunan Dam Meydanı çok ünlüdür. Amsterdam'da da kanallar bataklık olan bölgede öncelikle suları denetim altına almak için kazılmıştır. Bunun yanı sıra savunma ile ulaşım için de kullanılmıştır.
Mutlaka Görün
Nederlands Scpeepvaart Müzesi
Rijks Müzesi
Kanallar
Volendam
Van Gogh Müzesi
Anne Frank Müzesi
Devlet Müzesi
Rembrandt Evi
Jordaan
Red Light District
Madame Tussauds Müzesi
Dam Meydanı
Begijnhof
Mutlaka Deneyin
Hollanda Peynirleri
Rijsttafel Haring
Stamppot
Erwtensoep
Appeltaart
Stroopwafels
Hollanda Peyniri
Patat
Hollanda Biraları
Saoto Çorbası
Belçika
Dil: Felemenkçe, Fransızca, Almanca
Para Birimi: Euro
Saat Farkı: -1
Elektrik Voltajı: 220 V
Genel: Belçika Krallığı, Batı Avrupa'da bulunan bir devlettir. Belçika adı, Kelt ve Cermen karışımı bir halk olan Belgae'lerin yaşadığı, Roma eyaleti Gaul'ün en kuzeyindeki Gallia Belgica'dan kaynaklanır. Kuzeybatıda Atlas Okyanusu'na kıyısı bulunan Belçika'nın, Fransa, Almanya, Lüksemburg ve Hollanda ile komşudur. Belçika, Hollanda ve Lüksemburg ile birlikte Benelüks ülkelerini oluşturmaktadır. Cermen ve Latin dünyası arasında bir sınır oluşturan Belçika federal bir devlet yapısına sahip olup Felemenkçe'nin resmî dil olduğu Flaman Bölgesi, Fransızcanın resmi dil olduğu Valon Bölgesi ve her iki dilin de resmî dil sıfatını taşıdıkları Brüksel Başkent Bölgesi'nden oluşur. Valon Bölgesi'nin sınırları içinde kalan ve Almanya'ya komşu Almanca konuşan küçük bir topluluk, Valon bölgesine bağlı olmakla birlikte bazı alanlarda özerkliğe sahiptir ve yaşadıkları bölgede Almanca resmi dildir. Avrupa Birliğinin ve NATO gibi bazı uluslararası organizasyonların merkezlerini barındırır. Ülkede her mevsim yağışlı okyanusal bir iklim hakimdir. Kışlar yağışlı geçmesine rağmen havalar aşırı soğuk olmamakta, yaz yağışları ise bolca görülmektedir.
Başkent: Brüksel
Telefon Kodu: +32
Konsolosluk: +32 513 40 95 - +32 513 60 58
Vergiler: Sabit bir vergi oranı yok ancak "Tax Free" levhası olan mağazalardan yaptığınız alışverişlerde iadeden yararlanmanız mümkün.
Bahşiş: Bahşiş mecburi değildir. Otel ve restoranlarda servis bedeli hesaba dahildir.
Brüksel
Brüksel Belçika'nın başkentidir. Birkaç yüzyıl önce bataklığın kurutulması sonucu ortaya çıkmış bir şehirdir. Adı bataklığın içindeki yerleşim yeri anlamına gelir. Avrupa Birliği'nin 3 ana kurumu olan AB Komisyonu, AB Bakanlar Konseyi ve Avrupa Parlamentosunun resmi organlarının büyük çoğunluğu Brüksel'de yerleşiktir. Avrupa Parlamentosu ise Strazburg ile dönüşümlü olarak Brüksel'de çalışmalarını yürütmektedir. Bunlara bağlı ve bunlarla ilgili irili ufaklı yüzlerce kuruluş da buradadır. Brüksel, bu sebeplerden Avrupa Birliği veya Avrupa başkenti olarak gösterilir. Ayrıca NATO Merkez Karargahı da Brüksel'dedir. 1960'lardan itibaren kayda değer bir yabancı kökenli nüfus da Brüksel'e yerleşmiştir. Yoğun bir göçmen nüfusa sahiptir. Kışları soğuk yazları ise orta derecede sıcak olan Brüksel Londra’dan daha fazla yağış alan bir yerdir.
Mutlaka Görün
Modern ve Eski Sanatlar Müzesi
Saints Michel ve Gudule Katedrali
Müzikal Enstrümanlar Müzesi
Kraliyet Sarayı
Mutlaka Deneyin
Brüksel Lahanalı Mantar
Filet Americaine
Brüksel Lahana Çorbası
Peynirli Kremalı Ayçöreği
Nugat Glace
Çikolata
Lapin a al Kriek
Cuisse de Canard
Fransa
Dil: Fransızca
Para Birimi: Euro
Saat Farkı : -1
Elektrik Voltajı: 220 V
Genel: Fransız Cumhuriyeti ana kara toprakları Batı Avrupa'da bulunan ve dünyanın pek çok bölgesinde denizaşırı toprakları olan bir ülkedir. Fransa, Avrupa Birliğinin ve Birleşmiş Milletlerin kurucu üyelerinden biridir. Tarihi Kelt Galyalılarına ve Antik Galya’ya kadar uzanmaktadır. Fransız mutfağının kökeni ise Orta Çağlara uzanır. Fransa mutfağı Haute Cuisine (yüksek aşçılık sanatı) denilen özenli bir yemek tarzını geliştirmişlerdir. Kuzey ve kuzeybatı kesimlerinde ılıman iklim güneydoğusunda ise Akdeniz iklimi egemendir. Batı kesimler okyanussal iklim etkisi altındadır. İç kesimlerde sıcak, fırtınalı yazlar ve soğuk ama kurak kışlar görülür.
Başkent: Paris
Telefon Kodu: +33
Konsolosluk: +33 1 4524 5224
Vergiler: Alışverişlerde % 13 oranında vergi uygulanıyor. Belirli miktarın üzerindeki alışverişler için vergi iadesi alınabiliyor.
Bahşiş: Restoranlarda ve kafelerde genellikle ücretin % 12’si kadar bir bahşiş hesaba dahil. Diğer yerlerde bahşiş miktarı size bağlı olarak değişiyor. Hesabın % 5’i ile % 10’u arasında bir bahşiş bekleniyor.
Paris
Fransa'nın başkenti ve Île-de-France bölgesinin merkezidir. Sen Nehri'nin üzerine, Paris Havzası'nın ortasına kurulmuştur. Tüm dünyada anıtları, sanatsal ve kültürel yaşamı ile bilinen Paris, tüm tarihi boyunca Avrupa’nın en önemli sanat, politika, din, eğitim ve ticaret merkezi olan Paris, saat yönünde daireler şeklinde sıralanan 20 bölgeye ayrılmaktadır. Caddelerin ve sokakların çoğu trafiğe kapalıdır. Moda ve lüksün dünya başkenti olan Paris, "Işık Şehir" (Ville Lumière) diye de anılmaktadır.
Mutlaka Görün
Eiffel Kulesi
Louvre Müzesi
Arc de Triumph
Champs-Elysees Bulvarı
Disneyland
Galeri La Feyette
Lido Show
Mutlaka Deneyin
Kaz Ciğeri
Fondue
Tartar
Salyangoz Yemeği
Fransız Peynirleri
Kruvasan
Mulhouse
Mulhouse doğu Fransa'da ülkenin İsviçre ve Almanya sınırlarına yakın bir şehir ve bir komündür. Alsace bölgesinin güneyinde bulunmaktadır ve Strazburg'dan sonra Alsace bölgesinin ikinci büyük şehridir. Birçok niş müze şehirde bulunmaktadır. 798 yılına kadar bağımsız bir bölge olan Mulhouse yıllar içerisinde Fransa ve Almanya arasında el değiştirmiştir. 2. Dünya Savaşı sonrasında ise Fransa topraklarına katılmış ve kalmıştır. Mulhouse müzeleri ile ünlüdür ve büyük bir sanayi şehridir. Özellikle otomobil ve kimya endüstrisi bakımından önemli bir kenttir.
Mutlaka Görün
Millî Otomobil
Fransız Millî Demiryolları Müzesi
Electropolis
Emprime Tekstil Müzesi
Radyo Müzesi
Seramik Müzesi
Alsace Ekomüzesi
Bioscope
Güzel Sanatlar Müzesi
Saint Étienne Katedrali
Tarih Müzesi
Mulhouse Reunion Pasajı
Mutlaka Deneyin
Mulhouse Krepleri
Croque Madame
Brioche
Blanquette de veau
Flan
Lüksemburg
Dil: Lüksemburgca, Almanca, Fransızca
Para Birimi: Euro
Saat Farkı: -1
Elektrik Voltajı: 220 V
Genel: Lüksemburg Büyük Dükalığı, Batı Avrupa'da denize kıyısı olmayan küçük bir devlettir. Toprakları Belçika, Fransa ve Almanya ile çevrelenmiştir. Ülkede parlamenter temsilî demokrasi ile birlikte anayasal krallık sistemi vardır. Grandük unvanını taşıyan bir monark tarafından yönetilir. Eski dönemlerden günümüze ayakta olan en büyük dükalıktır. Ülke son derece gelişmiş bir ekonomiye sahiptir ve kişi başına düşen millî gelir ortlamasında IMF ve Dünya Bankası verilerine göre birinci sırada yer alır. Tarihî ve stratejik önemi kurulduğu Roma dönemine dek uzanır. Lüksemburg; Avrupa Birliği'nin, NATO'nun, OECD'nin, Birleşmiş Milletler'in, Benelüks Topluluğu'nun ve Batı Avrupa Birliği'nin kurucu üyelerindendir. Ülkenin başkenti ve aynı zamanda en büyük yerleşim birimi olan Lüksemburg, Avrupa Birliği ile ilgili pek çok sayıda kurum, kuruluş ve dairenin genel merkezliğine ev sahipliği yapmaktadır. Lüksemburg, Roma ve Cermen kültürlerinin kesiştiği bir noktada yer alır ve bu iki uygarlığın da ülkenin kültürel yapılanmasında büyük payı vardır. Lüksemburg, deniz etkisi ile oldukça ılıman. Kışlar yağışlı geçmesine rağmen havalar aşırı soğuk olmamaktadır.
Başkent: Lüksemburg
Telefon Kodu: +352
Konsolosluk: +35 244 32 81-83
Vergiler: Ülkede %17 vergi bulunmaktadır. Belirli bir miktar üzerindeki alışverişlerde vergi iadesi bulunmaktadır. Alışveriş yapılan yerden teyit edilmelidir.
Bahşiş: Bahşiş mecburi değil. Otel ve restoranlarda servis bedeli hesaba dahil olarak geliyor.
Lüksemburg
Lüksemburg Büyük Dükalığı’nın başkentidir. Şehrin adı, ilk yapılan ve "küçük kale" anlamına gelen "Lokilinborhug" kalesinden gelmektedir. Doğuda Grevenmacher iliyle, kuzeyde Diekirch iliyle, batıda Belçika'nın Lüksemburg iliyle ve güneyde Fransa'nın Moselle bölgesiyle komşudur. Şehrin kuzeyinde Alzette Nehri, güneyinde Pétrusse Nehri ve ortasında Orta Çağ’da Franklar tarafından inşa edilen Lüksemburg Kalesi bulunmaktadır. Şehir, bin yılı aşkın bir süredir defalarca el değiştirmiştir. Tarihi mahalle ve sur sistemleri ile kentin tarihsel değerleri 1994 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi ile koruma altına alınmıştır. Avrupa Birliği’nin üç resmi kurumu Avrupa Mahkemesi, Avrupa Adalet Divanı ve Avrupa Yatırım Bankası Lüksemburg şehrinde bulunmaktadır.
Mutlaka Görün
Ponte Adolphe Köprüsü
Merkez Bankası Binası
Plece De Constition
Eski Şehir Merkezi
Belediye Binası
Dükkalık Sarayı
Schengen Köprüsü
Mutlaka Deneyin
Kerevit
Friture de la Moselle
Judd Mat Gaardebounden
Traipen
Écrevisses a la Luxembourgeoise
Bouneschlupp
Kuddelfleck
Paschteitor Bouchee a la Reine
T.C vatandaşları için vize uygulaması vardır. Vize başvurusu için seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile başvurmak gerekmektedir. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan acente sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.
T.C. vatandaşı olmayanlar seyahat etmek istedikleri ülke ve/veya ülkelere girişte vize ihtiyacı olup olmadığı bilgisi için ilgili konsolosluklara başvurmaları gerekmektedir.
Vize başvuruları, tur hareketinden 3 ay öncesinden itibaren yapılabilmektedir. Vize sürecinizin daha sağlıklı ilerleyebilmesi ve konsolosluklarda oluşabilecek dönemsel yoğunluklardan ve/veya uygulama farklılıklarından etkilenmemek adına vize başvurularının bir an önce tamamlanması tavsiye olunur.
T.C. Hususi (Yeşil) pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.
Vize İçin Gerekli Evraklar
Çalışanlar
Pasaport - Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır.
Başvuru Formu - Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Dilekçe - Fransa konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır.
Biyometrik Fotoğraf – 2 adet rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüz net görünmelidir.
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği – E-Devlet sisteminden alınan QR kodlu belge
Seyahat Sağlık Sigortası - En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları - Coral Travel Yurtdışı Departmanından temin edeceğiniz seyahat evrakları. Konaklama yapılacak otel ve uçak için yapılan rezervasyon bilgiler içermelidir.
Banka Hesap Dökümü - Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır.
Çalışma ve İzin Belgesi - Şirketinizden temin edeceğiniz yaptığınız işe dair açıklama içermeli, seyahat tarih aralığı belirtilmiş olmalı, ıslak imza ve kaşeli olarak ibraz edilmelidir.
SGK Hizmet Dökümü - SGK veya e-devlet sisteminden alınabilen evrak detaylı olmalı tüm sigorta geçmişini göstermelidir. Sunulan tüm SGK evraklarında okunaklı QR Barkodu olması gerekmektedir.
SGK İşe Giriş Bildirgesi – Çalışılan yerden temin edilecek giriş bildirgesinin fotokopisi. SGK Bildirgesinde okunaklı QR Barkodu olması gerekmektedir.
Maaş Bordroları - Son 3 aya ait kaşeli ve imzalı maaş bordroları ibraz edilmelidir.
Ek Gelir Belgeleri - Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
Emekliler
Pasaport - Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır.
Başvuru Formu - Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Dilekçe - Fransa konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır.
Biyometrik Fotoğraf – 2 adet rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüz net görünmelidir.
Seyahat Sağlık Sigortası - En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları - Coral Travel Yurtdışı Departmanından temin edeceğiniz seyahat evrakları. Konaklama yapılacak otel ve uçak için yapılan rezervasyon bilgiler içermelidir.
Banka Hesap Dökümü - Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır.
Emeklilik Belgesi - SGK kurumlarından ya da e-devlet üzerinden alınabilen emeklilik durumunu gösterir belge.
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği – E-Devlet sisteminden alınan QR kodlu belge
Ek Gelir Belgeleri - Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
Ev Hanımları
Pasaport - Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır.
Başvuru Formu - Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Dilekçe - Fransa konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır.
Biyometrik Fotoğraf – 2 adet rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüz net görünmelidir.
Seyahat Sağlık Sigortası - En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları - Coral Travel Yurtdışı Departmanından temin edeceğiniz seyahat evrakları. Konaklama yapılacak otel ve uçak için yapılan rezervasyon bilgiler içermelidir.
Banka Hesap Dökümü - Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır.
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği – E-Devlet sisteminden alınan QR kodlu belge
Ek Gelir Belgeleri - Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
Sponsor Dilekçe - Başvuru sahiplerinin destekleneceklerine dair ıslak imzalı, okunaklı, gidiş dönüş tarihleri ve garanti ibaresinin yer aldığı bir dilekçe.
Masrafları karşılayacak sponsor kişi meslek grubuna göre kendi gelir evraklarını eksiksiz ibraz etmelidir.
İşverenler
Pasaport - Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır.
Başvuru Formu - Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Dilekçe - Fransa konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır.
Biyometrik Fotoğraf – 2 adet rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüz net görünmelidir.
Seyahat Sağlık Sigortası - En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları - Coral Travel Yurtdışı Departmanından temin edeceğiniz seyahat evrakları. Konaklama yapılacak otel ve uçak için yapılan rezervasyon bilgiler içermelidir.
Banka Hesap Dökümü - Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır.
Faaliyet Belgesi / Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti - Şirketinizin faaliyetine göre kayıtlı bulunduğu odalardan temin edebileceğiniz faaliyet belgesi fotokopisi.
Ticaret Sicil Gazetesi - Firma ünvanının ve başvuru sahibinin kurucu ya da ortak olduğu bilgisi yer alan okunaklı ticari sicil gazetesi fotokopisi.
Güncel Vergi Levhası - Son yıla ait güncel vergi levhası fotokopisi.
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği – E-Devlet sisteminden alınan QR kodlu belge
Ek Gelir Belgeleri - Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
Öğrenciler
Pasaport - Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır.
Başvuru Formu - Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Dilekçe - Fransa konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır.
Biyometrik Fotoğraf – 2 adet rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüz net görünmelidir.
Seyahat Sağlık Sigortası - En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları - Coral Travel Yurtdışı Departmanından temin edeceğiniz seyahat evrakları. Konaklama yapılacak otel ve uçak için yapılan rezervasyon bilgiler içermelidir.
Vekâletname (Yetki Belgesi) - 18 yaşını doldurmamış kişiler için hem anne hem de babası tarafından imzalı vekâletname evrakı sunulmalıdır.
Not: 18 yaş altı bireyler tek başlarına başvuruda bulunamamaktadırlar.
Muvafakatname Aslı ve Fotokopisi - Reşit olmayan çocuklar için hem anne hem de babadan noter onaylı, son 6 ay içerisinde çıkartılmış muvafakatname aslı ve fotokopisi gerekmektedir. Boşanma durumunda velayet kararı da ibraz edilmelidir.
Öğrenci Belgesi - Kişinin öğrenim gördüğü okuldan öğrenci belgesi aslı gerekmektedir.
Nüfus Kayıt Örneği Aslı - Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği mühürlü aslı ibraz edilmelidir. (İstanbul için yapılacak başvurularda bu belge sadece QR kodlu olabilir) Sponsor olacak 1.derece akrabanın nüfus kayıt örneğinde akrabalık derecesi belirtilmelidir.
Ek Gelir Belgeleri - Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
Sponsor Dilekçe - Başvuru sahiplerinin destekleneceklerine dair ıslak imzalı, okunaklı, gidiş dönüş tarihleri ve garanti ibaresinin yer aldığı bir dilekçe.
Masrafları karşılayacak sponsor kişi meslek grubuna göre kendi gelir evraklarını eksiksiz ibraz etmelidir.
- Nüfus İdaresinden Vukuatlı Nüfus kayıt örneği (anne, baba, eş, çocuk) herkes görünmelidir.
- Vizesine başvurduğumuz tüm misafirlerimiz vekâletname vermek zorundadır. Vekâletnameyi satış danışmanınızdan isteyiniz.
- Eşler birbirine sponsor olduklarında mutlaka evlilik cüzdanı fotokopisi konulmalıdır.
- Ankara’ya yapılan vize başvurularında ek form doldurulmalıdır. (Formlar bölümünde bulabilirsiniz)
- Pasaportların "gümrük ve döviz işlemleri" sayfalarına vize uygulanamamaktadır.
- Konsolosluklar, eksiksiz evrak teslimi yapılsa bile misafiri şahsen görmek isteyebilirler. Böyle bir durumda randevu bilginiz acentemiz tarafından size iletilecektir.
- Pasaportunuz yenilenmiş ve eski pasaportunuzda ilgili konsolosluğa ait vize mevcut ise eski pasaportunuzu da belgeler ile birlikte vermeniz yararlı olacaktır.
- Vize alımı konusunda şirketimizin hiçbir sorumluluğu yoktur. Seyahat acentesi müşteri ve konsolosluk arasında sadece aracıdır.
- Adres, cep telefonu, mail adresi ve rezervasyon numarasının evrak listesinin içerisine konulmasını rica ederiz.
Fransa Konsolosluğu Yetki Alanları
Ankara Büyükelçiliği Yetki Alanı
Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İçel, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Siirt, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak
Diğer tüm şehirlerde ikamet edenler İstanbul Başkonsolosluğu yetki alanı içindedir.