Çekya
Dil: Çekçe
Para Birimi: Koruna
Saat Farkı: -1
Elektrik Voltajı: 230 V
Genel: Ülkenin kısa adı 3 Temmuz 2016'da alınan bir kararla resmen "Çekya" olarak değiştirmiştir. Çekya orta Avrupa'da bir ülkedir. Kuzeyinde Polonya, batı ve kuzeybatısında Almanya, güneyinde Avusturya ve doğusunda Slovakya ile komşudur. Günümüzdeki Çekler'in ataları 5. yüzyılda Karadeniz ve Karpat dağlarından kalkarak Orta Avrupa'ya göç etmiş Slavlardır. 8. yüzyılda Büyük Moravya Prensliği kurulmuş, ve orta çağın sonuna kadar Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu'nun bir parçası olmuştur. Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu zayıfladıkça önce Avusturya İmparatorluğu sonra da Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun bir parçası haline gelmiştir. Avusturya-Macaristan İmparatorluğu I. Dünya Savaşı sonunda yıkılınca, 1918 yılında Slovakya, Bohemya, Moravya, Silezya, ve Karpat Rutenya birleşerek Çekoslovakya adında bir ülke kurulmuştur. II. Dünya savaşında işgal edilen bölgeler daha sonra tekrar birleşmiş ve Slovakya ile 1 Ocak 1993’de Kadife Devrimi adı verilen kansız bir devrimle Çek Cumhuriyeti ve Slovakya olmak üzere iki ülkeye ayrılmıştır. Ülke Bohemya, Moravya ve Silezya bölgelerinden oluşur. Çekya’nın denize kıyısı olmamasından dolayı yaz ve kış aylarındaki sıcaklık farkı yüksektir. Yazlar serin geçerken kış aylarında sert soğuklar görülür ve yağışlar genellikle kar şeklindedir. Dağların dağılımı nedeniyle iklim oldukça çeşitlidir.
Başkent: Prag
Telefon Kodu: +42
Konsolosluk: +42 (2) 243 11402
Vergiler: % 18 oranında vergi uygulanıyor. Belirli miktarın üzerindeki alışverişler için vergi iadesi alınabiliyor.
Bahşiş: Genellikle restoranlarda ve otellerde % 10 kadar bahşiş bekleniyor.
Prag
Çekya’nın başkenti ve en büyük şehri. Geçmişte Bohemya Krallığı'nın ve Çekoslovakya'nın da başkentiydi. Orta Bohemya'da Vltava Nehri'nin üzerinde yer alır. II. Dünya Savaşı'nda pek zarar görmediği için tarihi dokusu korunmuştur. Prag "Altın Şehir", "Doksanların Sol Bankası", "Masal Şehri", "Şehirlerin Anası" ve "Avrupa'nın Kalbi" gibi isimlerle de anılır. 1992'den beri Prag'ın tarihi merkezi, UNESCO'nun Dünya Mirasları listesinde yer almaktadır. Şehir, ılık yazları ve soğuk kışları ile ılıman bir okyanus iklimine sahiptir.
Mutlaka Görün
Charles Köprüsü
Eski Belediye Binası
St. Nicolas Kilisesi
Ulusal Tiyatro
Vaclavske Namesti Bulvarı
Stare Mesto Market (Açık Pazar)
Kukla Tiyatrosu
St. Vitus Katedrali
Prag Kalesi
Prag Astronomik Saati
Eski Şehir Meydanı
Yahudi Mahallesi
Petrin Tepesi
Vysehrad
Mutlaka Deneyin
Nove Mesto
Jazz Barlar
Cesnekova Polevka Çorbası
Prag Usulü Biftek
Çek Kekleri
Bramboracka Çorbası
Svickova
Kızarmış Peynir Rizek
Rajska Omacka
Karbanatek
Kralik
Pecena Kachna
Kapr
Spanelsky Ptacek
Plnene Papriky
Avusturya
Dil: Avusturya Almanca
Para Birimi: Euro
Saat Farkı: -1
Elektrik Voltajı: 230 V
Genel: Avusturya Cumhuriyeti, batıda Lihtenştayn ve İsviçre, güneyde İtalya ve Slovenya, doğuda Macaristan ve Slovakya, kuzeyde ise Almanya ve Çek Cumhuriyeti ile komşudur. Avusturya Batı'da Konstans Gölü'nden doğuda Neusiedl Gölü'ne kadar uzanır. Doğu Alpler üzerinde kurulmuş bulunduğundan ülkenin aşağı yukarı dörtte üçü dağlık arazidir. Kuzeyde ülkeyi batıdan doğuya kateden Tuna Nehri'nin ülkedeki uzunluğu 350 kilometredir. Göller bakımından çok zengin olmasına rağmen bu göller çok küçüktür. Çok eski tarihlerden beri insanların yaşadığı bu ülke, MÖ 100 yıllarında Romalılar tarafından işgal edilmiştir. Almanya ile beraber olan Avusturya'ya 803 senesinde Şarlman tarafından "Doğu Marklığı" unvanı verilmiş ve Cermen İmparatorluğunun bir parçası olarak kurulmuştur. 16. yüzyıl başlarında Osmanlı İmparatorluğu çeşitli seferler ile büyük topraklar almıştır. Osmanlı-Kutsal İttifak Savaşları sonucunda Osmanlı Devletinden ayrılan Macaristan ile birleşerek Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nu kurmuşlardır. I. Dünya Savaşı sonunda parçalanan Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'ndan ayrılan Avusturya bağımsız bir devlet oldu. II. Dünya Savaşında Almanya tarafından işgal edilmiş daha sonra galip devletlerle anlaşma yaparak 1955'te tekrar bağımsızlığını elde etmiştir. Avusturya'nın büyük bölümü, karasal ve okyanus etkileri gösteren, Orta-Avrupa geçiş ikliminin etkisi altındadır. Bu bölgede yazlar serin, kışlar bol kar yağışlıdır.
Başkent: Viyana
Telefon Kodu: +43
Konsolosluk: +43 1 505 7338
Vergiler: % 20 oranında vergi uygulaması var. Belirli miktarın üzerindeki alışverişler için vergi iadesi alınabiliyor.
Bahşiş: Genellikle % 10 servis ücreti hesaplara ilave ediliyor. Buna rağmen hesabın % 5 ile % 7’si arasında bahşiş bırakılıyor.
Viyana
Viyana, Avusturya’nın başkenti ve ülkenin yüzölçümü bakımından en küçük eyaletidir. Tuna Nehri’nin güneyinde bulunmaktadır. Yüzyıllar boyu Habsburg hanedanının yerleşim yeri olan kent, bu süre boyunca Avrupa’nın kültürel ve politik merkezlerinden biri haline gelmiştir. I. Dünya savaşı sonrasında nüfusunun dörtte birini kaybetmiştir. Viyana coğrafi konumu ve çoğu imparatorluğuna yıllarca başkentlik yapmış olmasından dolayı gerek mimari gerekse kültürel açıdan Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biridir. 19. Yüzyılın sonlarından 1938'e kadar şehir, yüksek kültür ve modernizmin bir merkezi ve Dünyanın müzik başkenti olmuş ve önemli bestecilere ev sahipliği yapmıştır. Viyana, Osmanlı imparatorluğu tarafından birincisi 1529 yılında, ikincisi ise 1683 tarihinde iki kere kuşatılmış ama alınamamıştır. Şehir kültüründe Osmanlı seferlerin etkisi olmuştur. Viyana'nın iklimi batıdan okyanus etkisi ve doğudan karasal etkiler arasında bir geçiş iklimidir. Yazlar ılıktır, kışlar soğuk ve genellikle sıfırın altındadır.
Mutlaka Görün
St. Stephan Katedrali
Prater (Tarihi lunapark)
İmparatorluk Sarayı/Cumhurbaşkanlık Köşkü
Belvedere Sarayı:
Kunsthistorisches (Sanat Tarihi) Müzesi
Opera Binası
Karl Kilisesi
Schwarzenberg Sarayı
Hundertwasser Evi
Arsenal Müzesi
Liechtenstein Sarayı
Mutlaka Deneyin
Wiener Schnitzel
Linzer Torte
Apfelstrudel
Cordon Bleu
Kahve
Wiener Würstel
Zwiebelrostbraten
Macaristan
Dil: Macarca
Para Birimi: Forint
Saat Farkı: -1
Elektrik Voltajı: 230 V
Genel: Macaristan orta Avrupa'da Karpatlarda olan ve denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Komşuları batıda Avusturya ve Slovenya, kuzeyde Slovakya, doğuda Romanya ve Ukrayna, güneyde Sırbistan ve Hırvatistan'dır. Kelt (MÖ 450 sonrası) ve Roma (MÖ 9 - 5. yüzyıl) dönemlerinden sonra Macaristan'ın kuruluşu 10. Yüzyılda Macarların Asya'dan bölgeye gelişiyle başlamaktadır. Macar Krallığı çeşitli kesintilerle de olsa 946 yıl varlığını sürdürmüştür. Macaristan, I. Dünya Savaşı'nı kaybedince ülke topraklarının üçte ikisinden fazlasını kaybetmiştir. II. Dünya Savaşında Nazi Almanyası ile birlik olan Macaristan, Sovyetler tarafından ele geçirilmiş ve 1947 ile 1989 yılları doğu blokunda kalmıştır. Doğu Bloku'nun çökmesiyle parlamenter cumhuriyet kurulmuş ve ülke gelişmeye başlamıştır. Ülkedeki Hévíz Gölü, dünyanın en büyük ikinci termal gölüdür. Balaton Gölü, ise orta Avrupa'daki en büyük göldür. Ülkenin kuzeyinde kışları soğuk, yazları yağmurlu geçen Kuzey Avrupa İklimi hakimdir. Güneyinde ise Akdeniz ikliminin etkisi ile hava daha yumuşak olmaktadır.
Başkent: Budapeşte
Telefon Kodu: +36
Konsolosluk: +36 1 155 1975
Vergiler: Belirli miktarın üzerindeki alışverişler için vergi iadesi alınabiliyor.
Bahşiş: Restoranlarda genellikle % 10 bahşiş veriliyor. Canlı müzik yapan müzisyenler masanıza gelip özel olarak çalarlarsa genellikle 100 Forint kadar bahşiş verilebiliyor.
Budapeşte
Budapeşte, Macaristan'ın başkentidir. Aslında Tuna nehrinin iki yakasındaki Budin (Buda) ve Peşte'nin 17 Kasım 1873 yılında birleşmesiyle oluşmuş şehirdir. Tuna nehrinin ayırdığı Budin'i ve Peşte' şehirlerinin birbirine bağlaması için Chain Köprüsü inşa edilmiş ve 17 Kasım 1873 yılında köprünün inşa edilmesiyle iki şehir bağlandı ve şehrin adı Budapeşte olmuştur. Günümüzde Tuna Nehri üzerindeki 5 köprü iki yakayı birbirine bağlamaktadır. Kanuni Sultan Süleyman tarafından ilk olarak 1526’da fethedilen Budin ve Peşte, bir buçuk asırlık bir Türk hakimiyetinden sonra 1686’da elden çıkmıştır. "Tuna'nın İncisi", "Tuna'nın Kraliçesi", "Avrupa'nın Kalbi", "Özgürlüğün Başkenti", "Doğunun Paris'i" gibi takma adları vardır. Budapeşte’de Büyük Macaristan Ovasının sert kara iklimi ile Transtuna’nın bol yağışlı iklimi arasında bir geçiş iklimi hüküm sürer.
Mutlaka Görün
Pal Sokağı Çocukları Heykeli
Gül Baba Türbesi
Kahramanlar Meydanı
St. Stephan Bazilikası
Tuna Nehri'nde Tekne Turu
Westend City Alışveriş Merkezi
Hal Binası
Meclis Binası
Matyas Kilisesi
Aziz Istvan Katedrali
Szechenyi Zincirli Köprüsü
Mutlaka Deneyin
Gulaş
Fasulye Çorbası
Kaposzta
Pörkölt
Paprika
Tokany
Palaçinka
Dobostorta
T.C vatandaşları için vize uygulaması vardır. Vize başvurusu için seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile başvurmak gerekmektedir. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan acente sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.
T.C. vatandaşı olmayanlar seyahat etmek istedikleri ülke ve/veya ülkelere girişte vize ihtiyacı olup olmadığı bilgisi için ilgili konsolosluklara başvurmaları gerekmektedir.
Vize başvuruları, tur hareketinden 3 ay öncesinden itibaren yapılabilmektedir. Vize sürecinizin daha sağlıklı ilerleyebilmesi ve konsolosluklarda oluşabilecek dönemsel yoğunluklardan ve/veya uygulama farklılıklarından etkilenmemek adına vize başvurularının bir an önce tamamlanması tavsiye olunur.
T.C. Hususi (Yeşil) pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.
Vize İçin Gerekli Evraklar
Çalışanlar
Pasaport - Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır. Varsa eski pasaportlar da eklenmelidir.
Kimlik Fotokopisi - Üzerinde TC kimlik no bulunan TC nüfus cüzdanının fotokopisi. Yabancı uyruklular için TC makamları tarafından verilmiş oturma izninin fotokopisi.
Başvuru Formu - Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Dilekçe - İsviçre konsolosluğuna hitaben yazılmış seyahat amacını ve tarihlerini içeren vize talep dilekçesi
Biyometrik Fotoğraf - 2 adet rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüz net görünmelidir.
Seyahat Sağlık Sigortası - En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları - Coral Travel Yurtdışı Departmanından temin edeceğiniz seyahat evrakları. Konaklama yapılacak otel ve uçak için yapılan rezervasyon bilgiler içermelidir.
Çalışma ve İzin Belgesi - Şirketinizden temin edeceğiniz yaptığınız işe dair açıklama içermeli, seyahat tarih aralığı belirtilmiş olmalı, ıslak imza ve kaşeli olarak ibraz edilmelidir.
İmza Sirküleri - Çalışılan iş yerinde evrakları imzalayan yetkilinin imza sirküleri fotokopisi.
SGK Hizmet Dökümü - SGK veya e-devlet sisteminden alınabilen evrak detaylı olmalı tüm sigorta geçmişini göstermelidir. Sunulan tüm SGK evraklarında okunaklı QR Barkodu olması gerekmektedir.
SGK İşe Giriş Bildirgesi - Çalışılan yerden temin edilecek giriş bildirgesinin fotokopisi. SGK Bildirgesinde okunaklı QR Barkodu olması gerekmektedir.
Vukuatlı Nüfus Kaydı - E-devletten alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus aile olarak alınmalıdır)
Maaş Bordroları - Son 3 aya ait kaşeli ve imzalı maaş bordroları ibraz edilmelidir.
Banka Hesap Dökümü - Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır. Başvurudan 1 hafta içinde alınmış olmalıdır.
Çalışılan İş Yeri Belgeleri - Faaliyet Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri
Ek Gelir Belgeleri - Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
Seyahat Edilen Kişi Bilgileri - Beraber seyahat edilen kişilerin vizeleri varsa, bu vizelerin görüntüleri, pasaportların resimli sayfalarının fotokopisi
Emekliler
Pasaport - Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır. Varsa eski pasaportlar da eklenmelidir.
Kimlik Fotokopisi - Üzerinde TC kimlik no bulunan TC nüfus cüzdanının fotokopisi. Yabancı uyruklular için TC makamları tarafından verilmiş oturma izninin fotokopisi.
Başvuru Formu - Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Dilekçe - İsviçre konsolosluğuna hitaben yazılmış seyahat amacını ve tarihlerini içeren vize talep dilekçesi
Biyometrik Fotoğraf - 2 adet rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüz net görünmelidir.
Seyahat Sağlık Sigortası - En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları - Coral Travel Yurtdışı Departmanından temin edeceğiniz seyahat evrakları. Konaklama yapılacak otel ve uçak için yapılan rezervasyon bilgiler içermelidir.
Banka Hesap Dökümü - Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır. Başvurudan 1 hafta içinde alınmış olmalıdır.
Emekli Maaşı Belgesi - Bankadan alınan en az son 3 maaşı gösteren belge.
Vukuatlı Nüfus Kaydı - E-devletten alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus aile olarak alınmalıdır)
Emeklilik Belgesi/Cüzdanı - SGK kurumlarından ya da e-devlet üzerinden alınabilen emeklilik durumunuzu gösteren belge ibraz edilmelidir.
Ek Gelir Belgeleri - Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
Seyahat Edilen Kişi Bilgileri - Beraber seyahat edilen kişilerin vizeleri varsa, bu vizelerin görüntüleri, pasaportların resimli sayfalarının fotokopisi
Ev Hanımları
Pasaport - Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır. Varsa eski pasaportlar da eklenmelidir.
Başvuru Formu - Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Kimlik Fotokopisi - Üzerinde TC kimlik no bulunan TC nüfus cüzdanının fotokopisi. Yabancı uyruklular için TC makamları tarafından verilmiş oturma izninin fotokopisi.
Dilekçe - İsviçre konsolosluğuna hitaben yazılmış seyahat amacını ve tarihlerini içeren vize talep dilekçesi
Biyometrik Fotoğraf - 2 adet rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüz net görünmelidir.
Seyahat Sağlık Sigortası - En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları - Coral Travel Yurtdışı Departmanından temin edeceğiniz seyahat evrakları. Konaklama yapılacak otel ve uçak için yapılan rezervasyon bilgiler içermelidir.
Banka Hesap Dökümü - Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır. Başvurudan 1 hafta içinde alınmış olmalıdır.
Nüfus Kayıt Örneği Aslı - E-Devlet sisteminden alınan QR kodlu belgeSponsor olacak 1.derece akrabanın nüfus kayıt örneğinde akrabalık derecesi belirtilmelidir.
Sponsor Evrakları - Başvuru sahiplerinin destekleneceklerine dair ıslak imzalı, okunaklı, gidiş dönüş tarihleri ve garanti ibaresinin yer aldığı bir dilekçe.
Masrafları karşılayacak sponsor kişi meslek grubuna göre kendi gelir evraklarını eksiksiz ibraz etmelidir.
Ek Gelir Belgeleri - Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
Seyahat Edilen Kişi Bilgileri - Beraber seyahat edilen kişilerin vizeleri varsa, bu vizelerin görüntüleri, pasaportların resimli sayfalarının fotokopisi
İşverenler
Pasaport - Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır. Varsa eski pasaportlar da eklenmelidir.
Başvuru Formu - Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Dilekçe - İsviçre konsolosluğuna hitaben yazılmış seyahat amacını ve tarihlerini içeren vize talep dilekçesi
Kimlik Fotokopisi - Üzerinde TC kimlik no bulunan TC nüfus cüzdanının fotokopisi. Yabancı uyruklular için TC makamları tarafından verilmiş oturma izninin fotokopisi.
Biyometrik Fotoğraf - 2 adet rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüz net görünmelidir.
Vukuatlı Nüfus Kaydı - E-devletten alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus aile olarak alınmalıdır)
Seyahat Sağlık Sigortası - En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları - Coral Travel Yurtdışı Departmanından temin edeceğiniz seyahat evrakları. Konaklama yapılacak otel ve uçak için yapılan rezervasyon bilgiler içermelidir.
Banka Hesap Dökümü - Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır. Başvurudan 1 hafta içinde alınmış olmalıdır.
Faaliyet Belgesi / Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti - Şirketinizin faaliyetine göre kayıtlı bulunduğu odalardan temin edebileceğiniz faaliyet belgesi fotokopisi.
Ticaret Sicil Gazetesi - Firma ünvanının ve başvuru sahibinin kurucu ya da ortak olduğu bilgisi yer alan okunaklı ticari sicil gazetesi fotokopisi.
İmza Sirküleri - Çalışılan iş yerinde evrakları imzalayan yetkilinin imza sirküleri fotokopisi.
Güncel Vergi Levhası - Son yıla ait güncel vergi levhası fotokopisi.
Ek Gelir Belgeleri - Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
Seyahat Edilen Kişi Bilgileri - Beraber seyahat edilen kişilerin vizeleri varsa, bu vizelerin görüntüleri, pasaportların resimli sayfalarının fotokopisi
Öğrenciler
Pasaport - Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır. Varsa eski pasaportlar da eklenmelidir.
Başvuru Formu - Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.
Dilekçe - İsviçre konsolosluğuna hitaben yazılmış seyahat amacını ve tarihlerini içeren vize talep dilekçesi
Kimlik Fotokopisi - Üzerinde TC kimlik no bulunan TC nüfus cüzdanının fotokopisi. Yabancı uyruklular için TC makamları tarafından verilmiş oturma izninin fotokopisi.
Vukuatlı Nüfus Kaydı - E-devletten alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus aile olarak alınmalıdır)
Biyometrik Fotoğraf - 2 adet rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ebatlarında ve tüm yüz net görünmelidir.
Seyahat Sağlık Sigortası - En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır.
Seyahat Rezervasyonları - Coral Travel Yurtdışı Departmanından temin edeceğiniz seyahat evrakları. Konaklama yapılacak otel ve uçak için yapılan rezervasyon bilgiler içermelidir.
Muvafakatname Aslı ve Fotokopisi - Reşit olmayan çocuklar için hem anne hem de babadan noter onaylı, son 6 ay içerisinde çıkartılmış muvafakatname aslı ve fotokopisi gerekmektedir. Boşanma durumunda velayet kararı da ibraz edilmelidir.
Öğrenci Belgesi - Kişinin öğrenim gördüğü okuldan öğrenci belgesi aslı gerekmektedir. (ıslak imzalı ya da e-devletten alınmış QR Kodlu belge)
Nüfus Kayıt Örneği Aslı - E-Devlet sisteminden alınan QR kodlu belgeSponsor olacak 1.derece akrabanın nüfus kayıt örneğinde akrabalık derecesi belirtilmelidir
Ek Gelir Belgeleri - Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
Sponsor Evrakları - Başvuru sahiplerinin destekleneceklerine dair ıslak imzalı, okunaklı, gidiş dönüş tarihleri ve garanti ibaresinin yer aldığı bir dilekçe.
Masrafları karşılayacak sponsor kişi meslek grubuna göre kendi gelir evraklarını eksiksiz ibraz etmelidir.
Seyahat Edilen Kişi Bilgileri - Beraber seyahat edilen kişilerin vizeleri varsa, bu vizelerin görüntüleri, pasaportların resimli sayfalarının fotokopisi
- Nüfus İdaresinden Vukuatlı Nüfus kayıt örneği (anne, baba, eş, çocuk) herkes görünmelidir.
- Vizesine başvurduğumuz tüm misafirlerimiz vekâletname vermek zorundadır. Vekâletnameyi satış danışmanınızdan isteyiniz.
- Eşler birbirine sponsor olduklarında mutlaka evlilik cüzdanı fotokopisi konulmalıdır.
- Ankara’ya yapılan vize başvurularında ek form doldurulmalıdır. (Formlar bölümünde bulabilirsiniz)
- Pasaportların "gümrük ve döviz işlemleri" sayfalarına vize uygulanamamaktadır.
- Konsolosluklar, eksiksiz evrak teslimi yapılsa bile misafiri şahsen görmek isteyebilirler. Böyle bir durumda randevu bilginiz acentemiz tarafından size iletilecektir.
- Pasaportunuz yenilenmiş ve eski pasaportunuzda ilgili konsolosluğa ait vize mevcut ise eski pasaportunuzu da belgeler ile birlikte vermeniz yararlı olacaktır.
- Vize alımı konusunda şirketimizin hiçbir sorumluluğu yoktur. Seyahat acentesi müşteri ve konsolosluk arasında sadece aracıdır.
- Adres, cep telefonu, mail adresi ve rezervasyon numarasının evrak listesinin içerisine konulmasını rica ederiz.