1 / 6
Tümünü Gör
  • Tur Detay Arama
 
Oda 1
0
0
Oda Ekle
Tamam
Fiyat Hesapla

Karadeniz Otelleri (STANDART ODA) 2 Gece 3 Gün Turkish Airlines ile

Otel
Detayları
Müsait
   
  25.998,00
Taksit Seçenekleri
Toplam Fiyat:

Fiyat Tablosu

Başa Dön
Tur Hareket Tarihi : Mart - 2025Gizle
Tur Hareket Tarihi : Nisan - 2025Gizle

Tur Programı

Başa Dön
Programı mail olarak gönder

Programı indir

1.Gün. ( Sarp Sınır Kapısı – Batum – Borçka Karagöl – Hopa )

 

Değerli Konuklarımız, İstanbul Havalimanı’ndan Türk Havayollarına ait TK2536 06:10’de kalkacak Rize uçağına biniş işlemlerimizi tamamlayıp uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Rize Havaalanı’nda bizi bekleyen aracımız ile buluşup Batum gezimize başlıyoruz. Batum gezimize ilk olarak; Aydınlanma Yolu olarak tabir edilen Kafkas Transit Yolu üzerinde bulunan Hristiyanlığı Gürcistan’a getiren ilk misyoner St. Andrew Heykeli’ni görüyor ve rehberimizin Gürcistan ve Batum tarihi hakkındaki bilgileri dinliyor, para bozdurma işlemlerimizi tamamlıyoruz. Gonai Hisarı ve Okaliptüs ağaçları eşliğinde Bayburt’tan doğan ve Batum’da denize dökülen Çrohi ( Çoruh ) Nehri üzerinde ki Rus Köprüsü’nü görüyor ve şehir merkezine doğru devam ediyoruz. 1564 yılında Osmanlı’lar tarafından fethedilen, bir dönem Rusların eline geçen ve tamamı ile 1921 yılında elimizden çıkan Batum gezimize başlıyoruz. Orta Camii, Piazza Meydanı, Yunan Mitolojisi’nde önemli bir yere sahip olan Altın Post Medea Heykeli, Astroloji Saati, Poseidon Heykeli, Drama ve Tiyatro Binası’nı görüyor, fotoğraf çekimlerimizi tamamladıktan sonra Sarp Sınır Kapısına gelerek Batum'dan ayrılıyor öğle yemeğimizi alacağımız restoranımıza geliyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Borçkaya doğru yola çıkıyoruz. Otobüsümüz ile Artvinin Borçka İlçesine ulaşıyor ve dileyen misafirlerimizle Ekstra Borçka Karagöl turumuzu gerçekleştiriyoruz. Bizleri bekleyen minibüslerimize biniyoruz. Yemyeşil bir manzara eşliğinde Bartnala Şelalesini görerek, Klaskur Deresinin önüne heyelan düşmesi sonucunda oluşmuş bir doğa harikası Karagöle ulaşıyoruz. Burada size verilen serbest zaman da gölün çevresinin gezebilir, göl üzerinde kayıklar ile gezinti yapabilirsiniz. Karagöl ziyaretimiz sonrasında konaklama otelimize geçiyoruz.

 

ÖNEMLİ NOT: Batum’a geçmek istemeyen misafirlerimiz Hopa’da serbest zaman verilecektir.

 

ÖNEMLİ UYARI: Batum’a Giriş sadece, yeni tip kimlik kartları ile gerçekleştirilebilmektedir. Ehliyet ile giriş yapılamaz. T.C vatandaşı olmayan misafirlerimizin girişi kendilerine aittir. Belge eksikliği sebebiyle giriş yapamayan misafirlerimizin girişi kendilerine aittir. Resimsiz, yıpranmış ve cipsiz olan kimlikler geçiş izni alamamaktadır. Yurtdışı çıkış harcı misafir tarafından ödenir. Ailesi ile birlikte (Anne ve Babanın aynı anda) seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin Batum’a geçişleri için noterden onaylı muvafakatname almaları gerekmektedir.

 

Kahvaltı: Uçakta ikram olarak alınacaktır.

Öğle Yemeği: Bölge restoranlarında ekstra alınacak olup tur ücretine dahil değildir.

Günün Alışveriş Noktası: Yöresel Ürün Mağazası

Akşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe veya set menü tur ücretine dâhil olarak sunulacaktır.

Konaklama: Rize Otelleri: ( Green Ayder Otel, Naliya Otel, Terzioğlu Otel, Peronti Otel, Aziziya Otel Vb. )

 

2.Gün. ( Ayder Yaylası – Zilkale – Uzungöl – Çay Fabrikası )

 

Değerli konuklarımız; otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Fırtına deresi kenarından Ayder Yaylası’na doğru çıkıyoruz. 2010 yılında Berlin Uluslararası Film Festivali'nde ülkemize “Altın Ayı” ödülünü getirmeyi başaran “Bal” filminin çekimlerinin gerçekleştiği 1350 metre yükseklikte bulunan zengin bitki örtüsü ve kaplıca suları ile ünlü Ayder Yaylası'nda Gelin Tülü Şelalesi, Horon Düzlüğü gezilerimizi tamamlayıp, yaylada serbest zaman veriyoruz. Ayder Yaylası’nda ki gezimizi tamamlıyor Çamlıhemşin’e hareket ediyoruz. Çamlıhemşin’e geliyor ve arzu eden misafirlerimizle ekstra Zilkale, Palovit Şelalesi turumuzu gerçekleştiriyoruz. Ekstra turlarımızın ardından Of İlçesi üzerinden Solaklı Deresi’ni takiben Çaykara İlçesi sınırlarında deniz seviyesinden 1000 metre yüksekliğindeki Uzungöl’e hareket ediyoruz. Vadi içerisinde, çam ağaçlarının arasında Demirkapı Yaylası’ndan ve Soğanlı Dağları’ndan gelen Haldizen Deresi’nin önünün heyelan sonucunda kapanması ile oluşmuş olan Uzungöl’de vereceğimiz serbest zaman içerisinde, göl etrafında yürüyüş yapabilir, seyir tepesinden Uzungöl’ü fotoğraflayabilir, dileyen misafirlerimiz ekstra turlara katılabilir. Ekstra tur ve serbest zamanımızın ardından Uzungöl’den ayrılıp Sürmene’ye geliyor burada bir çay fabrikasına misafir oluyoruz. 1924 yılından itibaren ülkemizde yapılmaya başlayan çay tarımı, çayın işlenişi ve doğru çay demleme tekniklerini uzmanlardan dinlerken ilk hasattan demlenmiş olan çaylarımızı içiyoruz. Anlatımlar sonrasında alışveriş yapabilmeniz için serbest zaman veriyoruz. Alışverişlerinizin sonrasın da konaklama otelimize geçiyoruz.

 

1.Seçenek Zilkale – Palovit Şelalesi Gezisi: Çamlıhemşin’den bineceğimiz minibüslerle “Sevdaluk” dizisinin çekimlerinin de yapıldığı Şenyuva Köyü’nü görüyor, Çinçiva Köprüsü’nde fotoğraf molası veriyoruz. Ardından Fırtına Vadisi üzerinde yükselen Zilkale’ye geçiyoruz. Tıpkı bir kartal yuvasını andıran kaleyi geziyoruz. Ardından Zilkale’ den ayrılıyor, Palovit Şelalesi’ne gidiyor ve fotoğraf molası veriyoruz. Ardından Çamlıhemşin’e dönüyoruz. (Ekstra)

 

2.Seçenek. Fırtına Deresinde Rafting; yaklaşık 1,5 saat süren uzman eğitmenlerin vermiş olduğu bilgiler ışığında hafif bir parkurda Rafting. (Ekstra)

 

Kahvaltı: Konaklama otelinde alınacaktır. Tur ücretine dahildir.

Öğle Yemeği: Bölge restoranlarında ekstra olarak alınacaktır. Tur ücretine dahil değildir

Günün Alışveriş Noktası: Yöresel Ürün Mağazası

Akşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe veya set menü tur ücretine dahil olarak sunulacaktır.

Konaklama: Trabzon Otelleri: ( İvme Otel, Büyük Sümela Otel, Zitaş Otel, Ramada Gümüşhane Vb. )

 

3.Gün. ( Sümela Manastırı – Ayasofya – Bıçak Atölyesi – Bez Atölyesi )

 

Değerli konuklarımız; otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Maçka üzerinden Coşandere’yi yanımıza alarak yemyeşil bir manzara ile Altındere Vadisi boyunca ilerliyor, Altındere Milli Parkı’na ulaşıyoruz. Burada dolmuş minibüslere binerek, efsaneye göre Atina'lı Barnabas ile Sophronios adlı iki keşiş tarafından 4.yy’da kurulan, Trabzon İmparatoru III. Aleksios Komnenos döneminde (1349-1390) önem kazanan Sümela Manastırına ulaşıyoruz. Meryem Ana Kilisesi, öğrenci odaları, ayazma, su kemerleri ve freskleri rehberimizden dinledikten sonra eşsiz manzarasıyla Sümela Manastırını geride bırakarak Trabzon merkeze hareket ediyoruz. Trabzon’da ilk olarak; 1204 yılında İstanbul’un Latin işgaline uğraması ile İstanbul’dan kaçan İmparatorluk ailesinden, I. Manuel Komnenos tarafından 1250 -1260 yıllarında kilise olarak yaptırılan, 1584 yılında Cami’ye çevrilip, 1964 yılında Vakıflar genel müdürlüğü tarafından restore edilerek Müze’ye dönüştürülen 2012 yılında tekrar ibadete açılarak cami olarak kullanılmaya başlanılan Ayasofya’yı geziyoruz. Aysofya gezimizin ardından Karadeniz, diğer bir tarafında Manahos Deresi arasında kurulu Sürmene’de çeliğin su ile buluşması sonrasında bölgenin yetenekli bıçak ustaları tarafından şekillendirilen Sürmene Bıçağını görüyor, alışveriş molası veriyoruz. Sürmene bıçaklarını görüp alışverişimizi yapıyoruz. Serbest zamanımızın ardından Trabzon Havaalanına geçiyor Bir başka Coral Travel organizasyonunda buluşmak dileği ile sizlere veda ediyoruz.

 

Kahvaltı: Konaklama otelimizde açık büfe olarak alınacaktır.

Öğle Yemeği: Bölge restoranlarında ekstra olarak alınacak olup tur ücretine dahil değildir.

Günün Alışveriş Noktası: Yöresel Ürün Mağazası

 

Gezi Ücretine Dâhil Olan Hizmetler

 

Lüks Araçlar ile Ulaşım (Kişi sayısına göre araç detayları genel şartlarda yer almaktadır.)

Otellerde 2 Gece Yarım Pansiyon Konaklama,             

Açık Büfe 2 Sabah kahvaltısı,

Açık büfe veya yöresel yemeklerden oluşan 2 Akşam yemeği

Programda Belirtilen Tüm Çevre Gezileri,   

1618 No’lu turizm kanununa göre zorunlu seyahat sigortası,

Profesyonel Rehberlik Hizmetleri,

Bardak Su,

Gidiş Dönüş Ekonomik Uçak Bileti,

 

Gezi Ücretine Dahil Olmayan Hizmetler

 

Tüm öğle yemekleri,

Tüm yemeklerde alınan İçecekler,

Tur süresince yapılan özel harcamalar,

Ekstra belirtilen organizasyonlar,

Tüm müze ve ören yeri giriş ücretleri,

Sümela Minibüs Ücreti,

Batum giriş ücreti,

 

Bölge Bilgileri

Başa Dön

Karadeniz Bölge Bilgileri

Bölgeye de adını veren masmavi denizi, yemyeşil yaylaları, birbirinden lezzetli yemekleriyle ve folklörüyle Türk kültürünü yansıtan Karadeniz Bölgesi üç ana bölümden (Batı Karadeniz, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz) oluşmaktadır. Batı Karadeniz Bölgesi Bolu, Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerini kapsayan bölgedir. Orta Karadeniz Bölgesi Çorum, Samsun, Amasya, Tokat ve Ordu illerinden oluşan bölgedir ve Doğu Karadeniz ise Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt illerini içeren bölgeye verilen isimdir. Ekonomisi Tarım, Balıkçılık, Orman Ürünleri, Madencilik ve Turizmden oluşan bu bölgenin iklimi de yağışlı ve ılımandır. Karadeniz’in doğası, müziği, folklörü ve insanları gibi yemekleri de kendine özeldir. Karadeniz’in coğrafi yapısı ve iklim şartları bu bölgeye has yiyeceklerin karakterini belirler. Mısır, fasulye, karalahana, yöresel otlar ve elbette hamsi bölge mutfağına imzasını atan lezzetler arasındadır.

Görmeden Dönme

Bolu; Abant Gölü, Gölcük (Cennet Gölü), Yedigöller, Çubuk Gölü, Mudurnu, Kartalkaya Kayak Merkezi

Kastamonu; Nasrullah Camii, Şerifebacı Anıtı, Kastamonu Kalesi, Horma Kanyonu, Çatak Kanyonu, Valla Kanyonu, Ilgaz Dağı Kayak Merkezi

Sinop; Sinop Kalesi, Tarihi Cezaevi, Diyojen Heykeli, Hamsilos Fiyordu, Erfelek Tatlıca Takım Şelaleleri

Zonguldak; Filyos Kalesi, Devrek Bastoncular Çarşısı, Gökgöl Mağarası, Cehennem Ağzı Mağaraları

Bartın; Amasra, Amasra Kalesi, Kemere Köprüsü, Bakacak Tepesi, Çekiciler Çarşısı, Boztepe Adası,

Karabük; Safranbolu Evleri, Hıdırlık Tepesi, Tokatlı Kanyonu, Kristal Cam Teras, Yörük Köyü, Cinci Hanı ve Hamamı

Düzce; Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, Efteni Gölü, Samandere Şelalesi, Topuk Yaylası

Çorum; Hattuşa – Boğazkale, Alacahöyük Kral Mezarları, Yazılıkaya, Çorum Müzesi, Çorum Kalesi

Samsun; Bandırma Vapuru, Onur Anıtı, Şahinkaya Kanyonu, İlk Adım

Amasya; Kaya Mezarları, Amasya Arkeoloji Müzesi, Hazeranlar Konağı, Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi, 2. Bayezıd Külliyesi

Tokat; Taşhan, Ballıca Mağarası, Yağıbasan Medresesi, Tokat Mevlevihanesi, Gök Medrese

Ordu; Boztepe, Yason Burnu, Perşembe Yaylası, Ulugöl Tabiat Parkı, Yason Kilisesi

Giresun; Giresun Adası, Kümbet Yaylası, Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl, Giresun Kalesi, Sis Dağı, Tirebolu Kalesi

Trabzon; Uzungöl, Sümela Manastırı, Trabzon Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü, Karester Yaylası, Kadırga Yaylası, Haldizen Yaylası

Rize; Ayder Yaylası, Zilkale, Palovit Şelalesi, Gelin Tülü Şelalesi, Fırtına Deresi, Gito Yaylası, Huser Yaylası, Haremtepe (Çeçeva Köyü), Şenyuva Köprüsü

Artvin; Karagöl Tabiat Parkı, Mençuna Şelalesi, Borçka, Çoruh Nehri, Kaçkar Dağları, Maçahel, Hopa, Arhavi

Gümüşhane; Karaca Mağarası, Zigana Turizm Merkezi, Limni Gölü Tabiat Parkı, Tomara Şelalesi

Bayburt; Bayburt Kalesi, Kop Şehitliği, Dede Korkut Türbesi, Aydın Tepe Yeraltı Şehri, Çımağıl Mağarası

Yemeden Dönme

Bolu; Abant Kebabı, Orman Kebabı, Yayla Çorbası, Mengen Pilavı, Bolu Çikolatası

Kastamonu; Banduma, Etli Ekmek, Simit Tiridi, Çekme Helva

Sinop; Sinop Mantısı, Cevizli Nokul, Kıymalı Nokul, Mısır Çorbası, Islama, Boyabat Ezmesi

Zonguldak; Tirit, Ereğli Pidesi, Pirinçli Börek, Uğmaç Çorbası

Bartın; Amasra Salatası, Pumpum Çorbası, Pirinçli Mantı, Tavuklu Köy Böreği

Karabük; Perohi, Mısır Çorbası, Safranbolu Bükmesi, Zerde, Safranbolu Baklavası, Safranbolu Lokumu

Düzce; Mamalika, Kiremitte Palamut, İsli Balık, Kırlangıç Çorbası, Sebzeli Kaygana, Kaşık Makarnası

Çorum; İskilip Dolması, Hingel, Sırık Kebabı, Keşkek, Çorum Mantısı, Tirit, Yoğurtlu Madımak

Samsun; Mısır Çorbası, Çakallı Menemeni, Bafra Pidesi, Kıvratma, Kağıtta Hamsi, Fasulye Turşusu, Bafra Nokulu

Amasya; Şehzade Kebabı, Helle Çorbası, Merzifon Keşkeği, Amasya Çöreği, Haşhaşlı Çörek, Toyga Çorbası

Tokat; Tokat Tavası, Pehlili Pilav, Tokat Kebabı, Tokat Sarması, Tokat Yağlısı, Bakla Sarması

Ordu; Fasulye Diblesi, Hamsi Köftesi, Pazı Mücveri, Ordu Yağlısı, Galdirik Kavurması, Gürcü Kavurması

Giresun; Görele Pidesi, Karalahana Çorbası, Karalahana Sarması, Hamsi Böreği, Yağlaş, Pezik, Isırgan Çorbası

Trabzon; Akçaabat Köftesi, Turşu Kavurması, Trabzon Pidesi, Kuymak, Hamsili Pilav, Hamsiköy Sütlacı, Lazböreği

Rize; Muhlama, Rize Kavurması, Etli Kuru Fasulye, Mısır Ekmeği, Rize Pidesi, Karalahana Çorbası, Turşu Kavurması, Pepeçura Tatlısı

Artvin; Kalaco, Yoğurtlu Silor, Kaygana, Hamsili Ekmek, Karalahana Kavurması, Benekli Alabalık, Cevizli Kete

Gümüşhane; Gendime Pilavı, Evelik Dolması, Pancar Kavurması, Siron, Fırın Erişte, Muska Tatlısı

Bayburt; Kara Pancar, Su Böreği, Ekşi Lahana, Galacoş, Kesme Çorbası, Lor Dolması, Herse, Tel Helva

Almadan Dönme

Bolu; Bolu Çikolatası, Saray Helvası, Çam Balı, Kozalak Reçeli

Kastamonu; Taşköprü Sarımsağı, Pastırma, Çekme Helva, Tosya Pirinci

Sinop; Kotra (Gemi Maketi), Kestane Balı, Kestane, Boyabat Ezmesi

Zonguldak; Baston, Devrek Simidi, Çaycuma Manda Yoğurdu, Beyaz Baklava

Bartın; Ahşap El Ürünleri, Yöresel Kıyafetler, Gemi Maketleri, Tel Kırma Yazma

Karabük; Safranbolu Lokumu, Maket Evler, Yemeni, Eflani Bezi, Safran

Düzce; Akçakoca Sarı Fındığı, Konuralp Pirinci, Düzce Şırası, Fındıklı Tahinli Helva

Çorum; Çorum Leblebisi, Ceviz, Kargı Tulumu, Osmancık Pirinci, Ahşap El Ürünleri

Samsun; Bafra Kaymaklı Lokumu, Çarşamba Kıvratması, Ahşap El Ürünleri, Bandırma Vapuru Maketi

Amasya; Haşhaş Ezmesi, Ahşap El Ürünleri, Elma Çayı, Elma

Tokat; Köme, Pestil, Pekmez, Marmelat, Çemen, Bez Sucuk, Pastırma, Tokat Yaprağı, Zile Pekmezi, Tokat Yazması,

Ordu; Ordu Fındığı, Tirebolu Çayı, Ordu Balı,

Giresun; Giresun Fındığı, Giresun Simidi, Giresun Pastası, Çavuşlu Ekmeği, Tamzara Dokuması, Çamoluk Kuru Fasulyesi, Pestik, Köme, Pekmez ve Ceviz, Çay

Trabzon; Telkari, Trabzon Hasırı, Sürmene Bıçağı, Trabzon Keşanı, Vakfıkebir Ekmeği, Tereyağı, Çay, Bal

Rize; Yayla Balı, Tereyağı, Mısır Unu, Rize Bezi, Rize Çayı, Anzer Balı, Çay Kolonyası, Ahşap El Ürünleri

Artvin; Tereyağı, Dut Pekmezi, Karayemiş, Kuzine Zeytini, Bal, Ahşap El Ürünleri, Şavşat Kilimi

Gümüşhane; Pestil, Kilim, Ahşap El Ürünleri, Güveç, Halı, Gümüş Ürünler, Kuşburnu

Bayburt; Özel Dokuma Ürünler, Bal, Kuşburnu

Genel Şartlar

Başa Dön
  1. Müze Kart

 

 T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Milli Saraylar'a bağlı müze ve ören yerlerini 1 yıl boyunca ücretsiz giriş imkânı sağlar. Müze Kart, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilen bir karttır.

65 yaş ve üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocukları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı engelliler ve bir refakatçisi, Er ve erbaşlar, ICOM, ICOMOS ve UNESCO kartı sahipleri, Basın kimlik kartı sahipleri ve 0-12 yaş arası yabancı uyruklu çocuklar belirttiğimiz kimliklerini ibraz etmek kaydı ile Müze Girişlerini ücretsiz olarak yapabilirler.

  

  1. Ek Hizmet Detayları

 

Profesyonel rehberlik hizmeti, milli park giriş ücretleri, tur programı altında belirtilen hizmetler, otopark ücretleri, programlarda dahil olarak belirtilen tekne turu ücretleri tur fiyatımıza dahildir.

 

  1. Genel Şartlar

 

3.1 Satın alınan tura kayıt esnasında; misafir tarafından, isim, doğum tarihi, TC kimlik numarası numarasının sisteme doğru şekilde girilmesi/beyan edilmesi gerekmektedir. Otobüs Listesi ve Uçak biletleri bu bilgilere göre düzenlenmektedir. Hatalı bilgilerden oluşacak uçak bileti iptal veya değişikliklerinin ceza bedeli misafirlere yansıtılır.

 

3.2 Tur programının uygulayıcısı rehberdir. Bu nedenle hava muhalefeti, konaklama otelinin konumu vb. şartların gerektirdiği durumlarda programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde değişiklik yapabilir.

 

3.3 Hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan turlarda Coral Travel’ın Sorumluluğu yoktur.

 

3.4 Turlarımız otel, ulaşım, tur programı ve rehberlik hizmetleri ile bir bütündür ayrı ayrı düşünülemez. Mücbir sebepler dışında kullanılmayan hizmetlerin ücret iadesi yapılamaz.

 

3.5 0-6 yaş aralığındaki çocuklar için otel konaklamasında yatak verilmeyebilir.

 

3.6 2 kişilik odalarda 2. Kişiye tahsis edilen yatak standart yatak olmayabilir. İlave yataklar Konaklama otellerinde twin bed (2 ayrı yatak) olmaması durumunda açılır kapanır sofa bed ( Açılır Kapanır Yatak) verilebilir.

 

3.7 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması vardır, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluşmaktadır. Misafirlerimiz 3 kişilik oda ve/veya çocuklu rezervasyonlarında standart odaya eklenecek ilave yataklar nedeniyle odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

 

3.8 Çocuk indirimleri iki yetişkin yanında konaklayan 1 çocuk için geçerlidir.

 

3.9 Rezervasyon sırasında koltuk numarası ve koltuk garantisi verilmez.

  

3.10 Programda belirtilen oteller öncelikli konaklama tesisleridir. Bölgelerin ve otellerin yoğunluğuna bağlı olarak aynı standart ve yıldız kategorisinde veya bir üst sınıf otel ile değişiklik yapılabilir.

 

3.11 Programda belirtilen öğle yemeği veya mola yerleri aynı standartlarda olmak kaydı ile değişebilir.

 

3.12 Uçaklı turlara katılan kişiler için yapılması gereken check-in ve boarding işlemleri kişisel işlemlerdir ve bu işlemlerin misafir tarafından uçuş öncesinde havalimanlarında, ilgili hava yolu kontuarlarından ya da online olarak hava yolu firmalarının internet sitelerinden yapılması zorunludur. Bagaj kurallarında havayolu firmalarının kuralları geçerlidir.

 

3.13 Yurt içi uçuşlar için en az 2 saat, uluslararası uçuşlar için en az 3 saat önce havalimanına gelinmesi gerekmektedir. Biletinizde yer alan uçuşların sıralı olarak kullanılması gerekmektedir. Söz konusu uçuşlardan herhangi birine katılmamanız halinde, dönüş parkurlarınız da dahil olmak üzere devam uçuşlarınızın tamamı sistem tarafından otomatik olarak iptal edilmektedir

 

3.14 Tur aracı seyahat halinde iken trafikte yaşanabilecek ani olaylardan kaynaklı yaralanmalar olabilir. Araç içi güvenlik kurallarına uygun olarak hareket edilmesi ve seyahat süresince oturur pozisyonda ve emniyet kemerleri bağlı bulunulması gereklidir.

 

3.15 Tur esnasında genel beslenme alışkanlıklarından farklı besinlerden oluşan yiyecek ve içecekler sunulabilir. Bu nedenle alerjik reaksiyonlar, besin intoleransı gibi durumlar oluşabilir. Yerel yiyecek içecek tüketimlerinde içeriklerine, kapalı yiyecek ve içeceklerde de son kullanma tarihlerine ve içeriklerine dikkat edilmelidir. Özellikle kapalı su kullanılması önerilmektedir.

 

3.16 Yeterli sayıda çoğunluk sağlanamadığı durumda tur iptal olur veya bir sonraki haftaya aktarılır. Böyle bir durumda Coral Travel misafirlerine 2 (iki) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür.

 

3.17 En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar. 11.12.2024

 

  1. Kademeli Fiyat Sistemi

 

 Kültür turlarımızda kademeli fiyat sistemi uygulanmaktadır. Satışa sunulmuş olan paket tur içindeki rezervasyon miktarı yükseldikçe (Turun doluluk oranı arttıkça)  fiyatlarda kademeli olarak yükselmektedir. Bu durumda ön ödeme almadan fiyat sabitlenememektedir.

 

  1. İptal Güvence Paketi

 

Satın almış olduğunuz paket turunuzu, başlangıç tarihinden  72 saat öncesine kadar, hiçbir neden belirtmeksizin iptal edebilmenize olanak verir. İptal sonrasında ödemiş olduğunuz tur ücretinin tamamı, hiçbir kesinti yapılmadan, ödeme şeklinize göre iade yapılır. 3 gece altı konaklamalı turlarda İptal Güvence Paketi kişi başı 250 TL, 3 gece ve üstü konaklamalı turlarımızda İptal Güvence Paketi Ücreti kişi başı 400 TL’dir.

 

Uçak ve Tren Ulaşımlı Turlarımıza İptal İade Güvence Paketi Eklenememektedir.

 

  1. 1618 Nolu Zorunlu Seyahat Sigortası Kapsamı

 

Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz. Özel sağlık sigortası misafire ait özel harcamadır.

 

  1. Kokartlı Profesyonel Rehberler

 

Turizm Bakanlığının açmış olduğu kurslar veya Üniversitelerin Turizm Rehberliği bölümünden mezun olan Tarih-Coğrafya-Sanat Tarihi-Arkeoloji-Edebiyat-Dinler Tarihi-İnsan psikolojisi vb. konularda eğitim almış yabancı dil sınavını başarı ile geçmiş, gidilen bölgenin kültürünü, özel lezzetlerini gezilecek ve görülecek yerleri iyi bilen kalifiye kişilerdir.

 

  1. Rehber Tavsiyesi

 

Gezi yerlerinde genelde yürüyüş yapacağımızdan dolayı, bunu dikkate alarak hazırlıklı gelmenizi öneririz. Mevsim koşullarını düşünerek giyinmenizi öneririz (polar/kazak, şapka, güneş gözlüğü, yağmurluk vb.).  İnceden kalına doğru bir giyimi tercih ediniz (yürüdükçe terler, durduğunuzda üşüyebilirsiniz). Ayakkabınız yürüyüşe uygun olmalıdır, toprak, kaya, çamur, su vb. gibi durumlara önlem almak için -boğazlı bot ya da spor ayakkabı önerilir. Terlik, topuklu ayakkabı gibi yürüyüşünüzü zorlaştıracak ayakkabıları tercih etmeyiniz.  Küçük bir sırt çantanız bulunmalıdır. Yanınıza mutlaka yedek giyim, çorap ve ayakkabı almalısınız.  Varsa ilaçlarınız, fotoğraf/video çekiyorsanız yeterince film, yedek pil bulundurmanız gerektiğini hatırlatır, sizleri turlarımızda misafir etmekten mutluluk duyarız.

 

Araçlarda size iletilen güvenlik kurallarına uyulmalıdır (araç hareket halindeyken ayağa kalkılmamalı, emniyet kemerinizi takılmalı, seyir esnasında şoförün dikkatini dağıtıcı bir davranışta bulunulmamalıdır)

 

Araçtan inerken, araç içerisinde değerli eşyalar bırakılmamalıdır. Mümkün olduğunca tura değerli eşya getirilmemelidir.

 

Tur esnasında girilmesi yasak, düşme, boğulma, yaralanma riski olan alanlara (kanyonlar, kayalıklar, uçurumlar, toprak kayması olan yerler, göller, şelaleler, mağaralar vb.) girilmemeli, fotoğraf çekiminde dikkat edilmeli ve kurallara uyulmalıdır

 

Tur esnasında bisiklet kullanımı, rafting, tekne turu, yamaç paraşütü, safari turları,  gibi aktivitelerde rehberin uyarıları dikkate alınmalıdır. Tüm kurallara uyulmalı, güvenlik önlemleri alınmalıdır.

 

Tura veya tur esnasındaki aktivitelere başlamadan önce sağlık sorununuz (tansiyon, kalp hastalıkları, bel rahatsızlıkları, yükseklik korkusu, dar alan korkusu, panik atak vb.) varsa yapılacak aktiviteler sağlığınızı etkileyecekse rehbere bilgi verilmeli ve sağlığınızı riske atacak aktiviteler yapılmamalıdır.

 

Sürekli kullandığınız ilaçlarınızı kolay ulaşılabilir olması açısından sırt çantanızda bulundurunuz.

 

Tur esnasında doğal alanlardaki hayvanlara, böceklere dikkat edilmelidir. Diğer canlılara zarar verilmemeli ve mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Diğer canlıların yoğun olarak bulunduğu su veya ormanlık alanlara rehber bilgisi dışında girilmemelidir.

 

9. Kültür Turları Kapsamında Yurt Dışı Çıkışları Hakkında;

 

Batum’a Giriş sadece, yeni tip kimlik kartları ile gerçekleştirilebilmektedir. Ehliyet ile giriş yapılamaz. T.C vatandaşı olmayan misafirlerimizin girişi kendilerine aittir. Belge eksikliği sebebiyle giriş yapamayan misafirlerimizin girişi kendilerine aittir. Resimsiz, yıpranmış ve çip’i düşmüş kimliklerle geçiş izni alamamaktadır. Yurtdışı çıkış harcı misafir tarafından ödenir. Ailesi ile birlikte (Anne ve Babanın aynı anda) seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin Batum’a geçişleri için noterden onaylı muvafakatname almaları gerekmektedir.

 

Zorunlu harç ödemelerini Dijital Vergi Dairesi, GİB Mobil, Anlaşmalı Bankaların Mobil Uygulama, ATM ve Banka Şubelerinden, Vergi daireleri veya Havalimanındaki Veznelerden; Bu ödeme kanalların birisi üzerinden ödeme yapılması gerekmektedir. Yurt dışına çıkış harcınızı 02:00-23:45 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurt dışına çıkışlarda, harcın ödenmesine ilişkin denetim, çıkış kapılarında görevli emniyet mensuplarınca yapılmakta olup, yurt dışına çıkış harcı ödemenizi Dijital Vergi Dairesi üzerinden yapmanız durumunda, ödemeniz elektronik ortamda Emniyet Genel Müdürlüğüne aktarılacağından, çıkış kapılarında görevli memura makbuz veya pul gösterilmesine gerek bulunmamaktadır. Yurt dışına çıkış harcına ilişkin ödeme bilgilerinin Emniyet Genel Müdürlüğüne aktarılıp aktarılmadığını Dijital Vergi Dairesi sistemine giriş yaparak "Sorgulamalar / Doğrulamalar" menüsü altında yer alan "Yurt Dışına Çıkış Harcı Sorgulama" alanından sorgulayabilirsiniz

 

  1. Ulaşım Araçlarımız    

 

Mercedes Travego

46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, fren sistemi, klima, buzdolabı, rehber anonsu için mikrofon sistemi, yatar otobüs koltuğu

 

Mercedes Tourismo

46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, fren sistemi, klima, buzdolabı, rehber anonsu için mikrofon sistemi, yatar otobüs koltuğu

 

Man Fortuna

46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, fren sistemi, klima, buzdolabı, rehber anonsu için mikrofon sistemi, yatar otobüs koltuğu

 

Doruk T

39+1+1 Koltuklandırma, 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, fren sistemi, klima, buzdolabı, rehber anonsu için mikrofon sistemi, yatar otobüs koltuğu

                                                                                      

Midibüsler
Isuzu Turkuaz,  Otokar Doruk, Temsa Prestij 27+1 koltuklandırma, Abs, Asr, fren sistemi, klima, buzdolabı, rehber anonsu için mikrofon sistemi, yatar otobüs koltuğu

  

Minibüsler
VW Crafter, Mercedes Benz Sprinter 15+1 Koltuklandırma, Özel tasarlanmış Koltuklar, Abs, Asr, fren sistemi, klima, buzdolabı, rehber anonsu için mikrofon sistemi, yatar koltuk

 

Yorumlar

Başa Dön

Bu tur hakkında henüz yorum yapılmamış.

İlk Yorumu siz yapın